Belegger verliest $100k door OneTwoTrade oplichting

Recentelijk publiceerde de Winnepeg Free Press een column over Ken, een bejaarde inwoner van Manitoba, Canada, die $100,000 zou hebben verloren met het handelen van binaire opties bij de binaire optie broker OneTwoTrade.

OneTwoTrade staat expres al niet op onlinehandelen.com, aangezien er al werd verwacht dat deze binaire optie broker niet geheel eerlijk zou opereren. Echter kan ik dit artikel niet 100% bevestigen aangezien de persoon in kwestie nooit contact met mij heeft gehad.

Met de bedoeling beleggers betere keuzes te doen maken bij welke broker zij handelen, heb ik besloten dit verhaal te publiceren zodat zij dit in acht kunnen nemen.

Volgens de Winnepeg Free Press handelde de 74-jarige Ken al langer dan 20 jaar succesvol op de beurs. Na een online advertentie te hebben gezien voor OneTwoTrade besloot hij een storting te doen waar hij al snel spijt van zou krijgen.

Na slechts twee maanden gehandeld te hebben in binaire opties, van januari tot februari dit jaar, zou Ken al $100,000 zijn kwijt geraakt, Ken zei dat hij deze resultaten niet had verwacht.

‘’Ik ging er gewoon mee spelen en keek wel waar het zou eindigen. Maar het liep uit de hand.’’

Om zijn transacties te voldoen had Ken een credit card gebruikt en hij claimt dat hij met enorm hoge credit card rekeningen bleef zitten. Ken beschuldigd ook de credit card maatschappij ervan zijn limieten te hebben opgeschroefd waardoor hij met veel meer kon gaan handelen in binaire opties dan hij gepland had of in staat toe was.

Direct na de melding plaatste de Manitoba Securities Commission een waarschuwing over OneTwoTrade, onder leiding van Up and Down Marketing, waar het de inwoners van Manitoba opriep niet te beleggen bij bedrijven of brokers die niet in Manitoba of Canada gereguleerd zijn.

John Roy werkt als Senior Investigator bij de Manitoba Securities Commission en zei dat binaire optie oplichting wel vaker voorkomt en er op dit moment weinig aan gedaan kan worden.

‘’De belegger investeerde ongeveer $100,000 en gebruikte grotendeels een credit card om zijn account op te waarderen. Het is onwaarschijnlijk dat hij zijn geld terug krijgt. In tegenstelling, zijn credit card maatschappij heeft het volste recht hogere rentepercentages te rekenen in de toekomst.’’

De Manitoba Securities Commission herinnert beleggers er ook aan nooit een inleg of investering te doen bij een bedrijf waar men onvoldoende research naar gedaan heeft. Geïnformeerd zijn is cruciaal in zaken als deze en zelfs Ken gaf toe niet genoeg research te hebben gedaan over waar hij een inleg gedaan had.

Hoe voorkom je oplichting brokers?

Om brokers die niet uit te betalen oftewel scam brokers of oplichting brokers te voorkomen, is het raadzaam voldoende research te doen vooraf. Onlinehandelen.com biedt u genoeg betrouwbare online brokers aan waar u veilig online kunt handelen in aandelen, bitcoin en binaire opties. Bekijk onze broker vergelijking pagina’s of individuele broker reviews om uit te zoeken of een bepaalde broker wel voor u geschikt is. Van brokers op onlinehandelen.com weet u dat deze in principe veilig zijn.

Zelf broker klacht melden

Heeft u zelf een klacht omtrent een bepaalde broker? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen zodat wij er alles aan kunnen doen om u te helpen.

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!