Bitvavo

Tijdens het opstellen van deze Bitvavo review hebben wij Bitvavo vergeleken met meer dan 20 andere cryptocurrency exchanges gebaseerd op 9 criteria waaronder kosten, beveiliging, trading platform, verhandelbare coins en de kwaliteit van de klanten service. Kom meer te weten over onze broker review methodologie om te ontdekken hoe onze Bitvavo beoordeling tot stand is gekomen.

Bitvavo Review

Als je niet onder een steen geleefd hebt, weet je dat crypto nu de activaklasse is die het meeste verhandeld worden. Digitale valuta is nu razendpopulair en veel traders en beleggers willen hun portfolio dan ook uitbreiden en deze asset er in opnemen. Bitvavo is een cryptocurrency broker die zowel traders als beleggers veel te bieden heeft. De crypto exchange is de jaren flink gegroeid en is inmiddels een van de grootste crypto brokers van Europa.

Bitvavo is opgericht in 2018 en was in het begin enkel een fiat-on-ramp service of fiat-to-crypto gateway. In Jip-en-Janneke taal wilt dit zeggen dat Bitvavo in het begin dus enkel een website was waar je met iDEAL crypto kopen kon. 

Echter is dat nu volledig verleden tijd en kun je op Bitvavo niet alleen crypto kopen met iDEAL, MasterCard, Visa en andere betaalmethoden, maar ook traden en meedoen aan crypto staking. De broker groeit nog steeds iedere dag en heeft inmiddels meerdere prijzen gewonnen waaronder de CashCow Award voor Beste Crypto Broker 2021 en Meest Populaire Website van het Jaar 2021. 

Bitvavo voor- en nadelen

 • Lage trading fees
 • Eigen trading platform
 • Veel verschillende crypto
 • Officiele licentie van de nederlandse bank

 

 • Vereist account verificatie
 • Niet alle coins zijn op te nemen naar externe wallets

Voor wie is Bitvavo geschikt?

Het antwoord op deze vraag is niet al te eenvoudig, aangezien crypto trading niet voor iedereen weggelegd is. We zouden kunnen stellen dat Bitvavo geschikt is voor zowel ervaren traders en als nieuwe crypto traders. Volgens de broker zelf is het Bitvavo platform zo ontworpen dat iedereen er mee overweg kan, ongeacht handelservaring. Hoewel wij zeker niet aanraden blindelings te beginnen met crypto trading zonder enige kennis, is Bitvavo laagdrempelig en eenvoudig in gebruik. 

Belangrijkste Bitvavo Functies

 • Broker-achtige ervaring. Hoewel sommige functies wat anders gepresenteerd worden omdat Bitvavo officieel gezien een cryptocurrency exchange is, ervaar je als gebruiker meer alsof je echt te maken hebt met een broker.
 • Regulatie. Wanneer het aankomt op crypto brokers, wil je er zeker van zijn dat je enkel handelt met legale crypto exchanges die geen rug pull doen of withdrawals blokkeren. Bitvavo is gelicenseerd door de Nederlandse Bank en is dus een betrouwbare Bitcoin broker.
 • Sterke API. Met de API, oftewel de Application Programming Interface van Bitvavo, kun je Bitvavo koppelen aan Expert Advisors, Robo-advisors en Auto Trading Systems zoals o.a. HaasBots
 • Asset-backed trading. Bitvavo stelt je in staat te handelen in crypto zonder eigenaar te worden van de assets. Dit is vergelijkbaar met CFD trading waardoor je dus enkel profiteert van de prijsbewegingen van de crypto zonder deze daadwerkelijk te bezitten.
 • Crypto staking. Sinds kort is het mogelijk via Bitvavo te doen aan crypto staking. Hiermee kun je 10% tot 20% verdienen op je crypto holdings op jaarbasis. 
 • Geen vaste kosten. Bitvavo hanteert geen vaste kosten. Alle kosten zijn op actuele spreads en marktcondities gebaseerd.

Bitvavo Account Types

FunctiesBasisIntermediatePro
Beschikbare valutaEUREUREUR
Leverage TradingGeenGeenGeen
Minimale storting€1€1€1
SpreadsVanaf 0.01%Vanaf 0.01%Vanaf 0.01%
KostenTaker fee: 0.06%-0.25%, Maker fee: 0.4%-0.15%Taker fee: 0.06%-0.25%, Maker fee: 0.4%-0.15%Taker fee: 0.06%-0.25%, Maker fee: 0.4%-0.15%
Aantal verhandelbare crypto150+150+150+
Minimaal aankoop bedrag€5€5€5
Demo rekeningNeeNeeNee
Swap FeesGeenGeenGeen
Copy TradingNeeNeeJa
Klanten ServiceNormaalNormaalPersoonlijk
StortingsmethodeniDeal, Visa, MasterCard, SOFORT, SEPA transfer, SEPA Instant transfer, EPS, Bancontac, Giropay, iDeal, MyBank, 80+ CyrptoCurrenciesiDeal, Visa, MasterCard, SOFORT, SEPA transfer, SEPA Instant transfer, EPS, Bancontac, Giropay, iDeal, MyBank, 80+ CyrptoCurrenciesiDeal, Visa, MasterCard, SOFORT, SEPA transfer, SEPA Instant transfer, EPS, Bancontac, Giropay, iDeal, MyBank, 80+ CyrptoCurrencies

Is Bitvavo betrouwbaar of oplichting?

Bitvavo heeft zijn eigen trading platform en er bestaat een Bitvavo app voor zowel Android als iOS toestellen. Het is altijd een pluspunt wanneer een broker of crypto exchange een eigen trading platform heeft aangezien deze volledig in-house ontworpen zijn en uiteindelijk de eindgebruiker meer flexibiliteit geven. 

Wanneer je kijkt naar de gebruikersaantallen op de Bitvavo website, zie je dat er meer dan een miljoen Bitvavo gebruikers zijn en dat de broker een handelsvolume heeft van meer dan 10 miljard. Deze hoge getallen laten duidelijk zien hoe goed Bitvavo is als crypto broker. Hier komt bij dat het bedrijf op TrustPilot een rating heeft van 4 van de 5 sterren van meer dan 10,000 reviews, wat zeker een goed teken is.

Bitvavo ervaringen

Wij zelf hebben zeer positieve Bitvavo ervaringen, maar om onze reviews objectief te houden kijken we ook wat de ervaringen met Bitvavo zijn van andere crypto traders. Wij zijn de volgende Bitvavo ervaringen tegengekomen:

 • Trustpilot: 4 uit 5 sterren van 10,000+ reviews
 • Cryptowisser.com 3.2/5 rating
 • TradersUnion.com 7.4/10 rating
 • Revain.org 3.9/5 rating
 • Apple Store 3.9/5 rating
 • Bedrog.com 5/5 rating
 • SourceForge.net 5/5 rating

Bitvavo contactgegevens

Website: www.bitvavo.com/nl

Email: [email protected]

Adres: Herengracht 450, 1017CA Amsterdam, Nederland

Veelgestelde vragen over Bitvavo

Moet ik mij legitimeren om voor het aanmaken van een Bitvavo account?

Ja, je dient door een KYC procedure te gaan om te kunnen traden, crypto of fiat te storten of crypto op te nemen van Bitvavo.

Is er een two-factor authentication beschikbaar op Bitvavo?

Ja, je kunt op Bitvavo 2FA instellen en ook resetten. Het is ook mogelijk je email en wachtwoord te wijzigen. 

Waar vind ik mijn private keys op Bitvavo?

Bitvavo biedt zogenoemde hosted wallets. Hierdoor is het niet mogelijk inzage te krijgen in de private keys van je crypto wallets op Bitvavo. Als je zelf je eigen private keys beheren wilt, zal je een eigen externe crypto wallet moeten aanmaken of kopen. 

Direct crypto kopen met iDEAL of Bancontact vanaf €5
Online Handelen.com