ByBit Review

ByBit
$600 Welkomstbonus
Meer Info

Overzicht

EXCLUSIEF AANBOD van onlinehandelen.com: als je via deze link een account aanmaakt bij ByBit, krijg je $600 aan welkomstbonus! Alles wat je hier maar voor hoeft te doen is een… lees verder

Lees de volledige review

CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. Meer dan 65% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Broker informatie

🏢Broker ByBit
🔗Website link https://www.bybit.com/en-US/
🚀Opgericht in het jaar 2018
📍Hoofdkantoor gebaseerd te 40A Orchard Road, #03-01 McDonald House City Singapore
📞Klantenservice nummer onbekend
👂Contactmogelijkheden [email protected], live chat
🗣Beschikbare talen Engels, Frans, Spaans, Russisch, Indonesisch, Vietnamees, Turks, Chinees, Portugees, Thais
📈Handelsplatform ByBit trading Platform
💰Minimale eerste inleg Geen
💰Minimale accountgrootte Geen
💰Minimaal te verhandelen bedrag Geen
💰Maximaal te verhandelen bedrag Geen
🎁Welkomstbonus $600 Welkomstbonus
🕑Uitbetalingsinformatie Direct
🧮Leverage of hefboom 3x tot 100x
💲Spread vanaf 0,01%
🎮Demo rekening No
💰Extra kosten Yes
💰Extra kosten informatie Maker/taker fees
💰Extra commissies Yes
💰Extra commissies Maker/taker fees
📋Beschikbare accounts ByBit Standard, ByBit VIP
💳Stortingsmethoden Bankoverschrijving, Visa, MasterCard
💳Opname methoden Bankoverschrijven en creditcard terugboeking
🛍️Toegestane handelsmethoden Copy trading, hedging, scalping, auto trading, algo trading, AI trading
🛍️Aantal Assets/Activa 200+
💰Verloop Tijden Oneindig maar 8 uur intervals en 24 uurs settlements
???Soorten Activa Crypto CFD's, USDT Perpetuals, Inverse Contracts, USDC Perpetuals, USDC Options
↕️Optie Soorten Crypto CFD's, USDT Perpetuals, Inverse Contracts, USDC Perpetuals, USDC Options
🛍️Te verhandelen valutaparen USD en crypto
🛍️Rekening valuta USD
🤠Amerikaanse beleggers toegestaan No
📱Handelen op smartphone Yes
📱Handelen op tablet Yes
📝Broker Score 9

Volledige Review

EXCLUSIEF AANBOD van onlinehandelen.com: als je via deze link een account aanmaakt bij ByBit, krijg je $600 aan welkomstbonus! Alles wat je hier maar voor hoeft te doen is een aantal simpele milestones te behalen net na je aanmelding. 

Als onderdeel van deze exclusieve welkomstbonus via onze partnership krijg je een coupon ter waarde van $50 wanneer je minimaal 0,05 BTC of meer stort binnen 48 uur dat je lid bent van ByBit. 

Om deze uitgebreide en eerlijke ByBit review samen te stellen, hebben wij ByBit vergeleken met meer dan 20 andere crypto exchanges op meer dan 9 verschillende criteria waaronder kosten, beveiliging, trading platform, aantal verhandelbare crypto, trading app, beschikbare betaalmethoden en de kwaliteit van de klantenservice.

Kom meer te weten over onze broker en crypto exchange review methodologie om te ontdekken hoe onze ByBit review beoordeling tot stand is gekomen.

ByBit voor- en nadelen

ByBit VoordelenByBit Nadelen
Crypto CFD TradingCrypto kopen met iDEAL niet mogelijk
Toegang tot ICOsSommige crypto kun je niet opnemen
Eigen NFT Marketplace

Wat is ByBit Crypto Exchange?

ByBit is een crypto CFD trading platform. Dit betekent dat je naast normaal crypto traden ook derivaten of contracts for difference kopen kunt. Op ByBit kun je dus crypto traden met leverage. Daarnaast biedt ByBit ook enkele andere speciale crypto services aan.

Passief inkomen verdienen op ByBit

Je kunt een passief inkomen verdienen op ByBit op enkele verschillende manieren.

ByBit Launchpool Staking

De ByBit Launchpool stelt je in staat je tokens en crypto te staken en hier rente op te verdienen. Dit werkt alleen met crypto en tokens die werken met het Proof-of-Stake (PoS) consensus mechanisme, wat een effectiever systeem is dan Bitcoin’s officiële Proof-of-Work (PoW).

Je kunt crypto staking een beetje vergelijken met het kopen van obligaties. Je laat de blockchain namelijk jouw crypto gebruiken om transacties sneller te bevestigen en hier krijg je vervolgens een beloning voor in de vorm van meer coins.

Het is altijd mogelijk je coins weer te unstaken bij ByBit. Andere crypto exchanges hebben unstaking periods, maar bij ByBit heb je dus de vrijheid je crypto te unstaken wanneer je maar wilt en dit is het grootste voordeel aan crypto staken bij ByBit.

ByBit DeFi Mining

Decentralized finance (DeFi) mining lijkt erg veel op staking. Je stopt er wat crypto in om te beginnen met yield farmen. Normaal gesproken vereist crypto mining erg veel computerkracht en goedkope energie om rendabel te zijn, maar niet met ByBit DeFi mining.

Decentralized mining vereist geen minimale storting en je yield kan ook hoger zijn dan met normaal crypto staking.

ByBit Kosten

Hoe hoog de ByBit fees zijn die je betaalt ligt aan je huidige status niveau en het type crypto trading dat je doet op ByBit. Je status niveau of level wordt gemeten over je 30-daagse handelsvolume.

Er zijn 7 status niveaus:

 • Non-VIP
 • VIP 1x
 • VIP 2
 • VIP 3
 • Pro 1
 • Pro 2
 • Pro 3

Als je bijvoorbeeld de stablecoin USDC trade, zijn de maker en taker fees beide kanten op 0,03%, ongeacht welk status niveau je hebt.

Op CFD’s, futures contracten en derivaten betalen non-VIP leden 0,06% taker en 0,01% maker fee. Dit wordt respectievelijk verlaagd naar 0,03% en 0% naarmate je status niveau toeneemt.

Aangezien uit ons uitgebreid crypto exchange onderzoek blijkt dat de gemiddelde fees op crypto options contracts een taker fee van 0,0594% hebben en een maker fee van 0,0242%, is ByBit dus goedkoper dan de meeste andere crypto exchanges.

Crypto spot trading voor non-VIP leden kost altijd 0,1%, zowel voor makers als takers. Uiteindelijk betaal je als maker geen fees meer vanaf het Pro 1 level. Als taker betaal je nog maar 0,02% wanneer je het Pro 3 level bereikt hebt.

VIP LevelSpot Trading Maker/Taker Fees:USDT & Inverse Contracts Trading Maker/Taker Fees:USDC Perpetual Trading Maker/Taker Fees:USDC Options Trading Maker/Taker Fees:
Non-VIP0,1%/0,1%0,01%/0,06%0,01%/0,075%0,03%/0,03%
VIP 10,04%/0,06%0,006%/0,05%0,006%/0,0675%0,026%/0,028%
VIP 20,02%/0,05%0,004%/0,045%0,004%/0,060%0,025%/0,027%
VIP 30,01%/0,04%0,002%/0,0425%0,002%/0,0525%0,022%/0,025%
PRO 10%/0,03%0%/0,04%0%/0,0525%0,02%/0,023%
PRO 20%/0,025%0%/0,035%0%/0,0525%0,016%/0,020%
PRO 30%/0,02%0%/0,03%0%/0,0525%0,012%/0,015%

Wat je ByBit status niveau ook is, je betaalt bij ByBit aanzienlijk lagere kosten dan bij bijvoorbeeld Binance of Coinbase.

ByBit Opname Kosten

Wanneer je Bitcoin opnemen van Bybit wilt, betaal je hiervoor 0,0005 BTC voor per opname.

VIP Lidmaatschap

Er is een speciaal ByBit VIP programma voor traders die grote bedragen crypto traden. Ook voor dit VIP programma geldt dat je uiteindelijke level bepaald wordt aan de hand van je 30-daagse trading volume en je asset balance.

Volgens de ByBit website kunnen VIP’s genieten van de volgende voordelen:

 • Een exclusieve VIP account manager
 • Priority bij ByBit customer support live chat
 • Exclusieve gifts
 • Exclusieve trading fee rates
 • Toegang tot 1 op 1 introductie bij ICO’s
 • Exclusieve uitnodigingen voor speciale evenementen

Beschikbare Crypto op ByBit

Op ByBit kun je meer dan 200 crypto CFD’s traden. Waarschijnlijk hebben ze dus bijna altijd wel de crypto die je wilt verhandelen. Hoewel er sommige crypto ontbreken, hebben ze vaak toch ook de wat onbekendere, kleinere altcoins. 

Hier komt bij dat op de ByBit Launchpad regelmatig nieuwe crypto’s gelanceerd worden (ICO’s), waarin je gelijk kunt handelen wanneer deze uitkomen. Hoewel dit uiteraard risicovol is, is dit ook wel gelijk waar je het grote geld kunt verdienen qua crypto trading.

Je kunt geen fiat valuta bewaren bij ByBit. Dus wanneer je een storting doet, wordt dit gelijk omgezet in een crypto, vaak USDT of BTC. Het is mogelijk via de ByBit Fiat Gateway met creditcard Bitcoin en andere crypto te kopen. Ook is geld storten via een bankoverschrijving mogelijk, maar bij ByBit met iDEAL storten kan helaas niet. 

Mocht je graag crypto kopen met iDEAL? Dan raden wij aan dit bij Bitvavo te doen. Vervolgens kun je het dan naar je ByBit crypto wallet sturen. 

Is ByBit legaal in Nederland?

Ja, ByBit is legaal in Nederland en je kunt er gewoon crypto kopen, traden en bewaren. Echter is crypto trading altijd risicovol, dus houd hier rekening mee. 

ByBit Trading Features

ByBit heeft veel trading features. Naast enkel crypto spot trading, bieden zij ook P2P trading en crypto traden met leverage aan.

ByBit Ervaringen crypto leverage trading

Zo ziet het ByBit trading platform eruit:

Derivatives

Een van de dingen die ByBit zo populair maakt onder crypto traders is natuurlijk het feit dat zij crypto derivatives oftewel crypto CFD’s aanbieden. Bij crypto CFD trading bezit je de crypto zelf niet, maar verdien of verlies je geld aan de hand van de prijsbewegingen van de onderliggende activa (in dit geval dus de crypto). 

ByBit biedt ook perpetual derivative trading aan. Dit is hetzelfde als normaal options trading, als in dat je crypto koopt en verkoopt tegen een vooraf afgesproken bedrag, maar dat deze optiecontracten soort van een oneindig geldig blijven en dus geen verloopdatum hebben. 

Dit soort crypto options trading wordt steeds populairder onder crypto traders aangezien hier snel veel geld mee te verdienen valt. 

ByBit P2P Marketplace

In januari 2022 opende ByBit haar P2P Marketplace. Deze P2P Marketplace kun je vergelijken met een soort van de bol.com van crypto. Individuele traders plaatsen namelijk een soort van ‘’ads’’ waarin ze hun crypto aanbieden tegen een bepaalde prijs of juist op zoek zijn naar een bepaalde crypto tegen een bepaalde prijs.

Deze ads kunnen dus voor zowel het kopen en verkopen van crypto gebruikt worden en je handelt op deze manier niet met ByBit, maar direct met die persoon zelf (peer-2-peer trading).  

ByBit garandeert dat deze transacties tussen crypto traders supersnel en vooral veilig gebeuren. Je krijgt ook altijd precies de prijs of crypto tegen de prijs die je hebt afgesproken en spreekwoordelijk geen cent meer of minder.

ByBit Leveraged Trading

Zoals we hierboven al even kort hebben besproken, kun je bij ByBit crypto traden met leverage. Dit betekent dat je een hogere exposure kunt krijgen qua prijsbewegingen van een bepaalde crypto, zonder dat je daadwerkelijk de crypto bezit. 

Dit doe je door op z’n Engels leveraging your trade. In eenvoudige, klare taal, betekent dit dat je crypto leent van de exchange om grotere posities te kunnen openen. Je kunt tot wel 100x leverage krijgen van ByBit, wat erg hoog is en zeer goed geschikt voor ervaren crypto traders om het maximale uit hun crypto trading skills te halen.

Hoe werkt ByBit leverage trading?

ByBit leverage trading werkt als volgt, stel dat je €100 op je trading account hebt staan en je gaat long op Bitcoin (je drukt op de groene ‘’buy’’ knop en denkt dat Bitcoin in prijs zal stijgen). Wanneer Bitcoin dan bijvoorbeeld met 10% in waarde stijgt, heb je normaal gesproken €10 winst gemaakt. 

Als je een 100x leverage gebruikt had, dan werd je originele €100 trade een €10,000 trade en had je nu €1,000 verdiend, dus maarliefst €990 meer dan wanneer je zonder leverage had getradet. 

Houd er echter rekening mee dat deze leverage ook tegen je kan werken. Als Bitcoin in waarde was gedaald, dan was je ook geen €10 kwijt, maar je volledige €100. Het komt neer op het feit dat hoe hogere leverage je gebruikt, hoe kleiner de prijsbeweging van crypto maar hoeft te zijn om winst of verlies te maken. 

De balans tussen risk en reward met crypto leverage trading is dus schaalbaar (er zijn geen risicovrije winsten). 

ByBit Spot Trading

Spot trading is wanneer je een crypto koopt tegen exacte marktprijzen van dat moment. Het is de meest simpele vorm van crypto trading en sinds juli 2021 kan je crypto spot trading op ByBit. Aangezien deze functie dus op een later tijdstip in het trading platform is geïntegreerd, laat dit duidelijk zien dat ByBit zich meer richt op crypto CFD trading dan op echte crypto trading 1:1. 

Crypto trading op ByBit is eenvoudig en je betaalt ongeveert net zo veel, of beter gezegd, net zo weinig, als bij andere crypto exchanges zoals Binance en Coinbase. 

ByBit NFT Marketplace

ByBit is met de tijd mee gegaan en heeft uiteraard ook een non-fugible token marketplace. Via de ByBit NFT Marketplace heb je toegang tot diverse NFT’s en metaverse items. Een van de allergrootste voordelen van de ByBit NFT Marketplace is dat je geen transactiekosten betaalt! 

De ByBit NFT Marketplace is dus voor kopers van NFT’s of NFT investeerders een stuk beter dan OpenSea of Sorare, waar je je blauw betaalt aan gas fees.

ByBit App

Mocht je graag on-the-go willen crypto traden, dan kan dit met de ByBit app. De ByBit app is te downloaden direct op de ByBit website of via de Apple Store of Google Play Store. 

Is ByBit betrouwbaar?

Ja, ByBit is een betrouwbare crypto exchange met veel functies die je niet terugvind bij andere crypto exchanges. Met name de toegang tot ICO’s, de NFT Marketplace en het P2P trading zijn goede features, maar wat ByBit natuurlijk het meest uniek maakt, is het crypto CFD trading.

Mocht je dus crypto’s met hefboom willen traden? Dan is ByBit de #1 crypto exchange of broker om dit bij te doen.

Veelgestelde vragen over ByBit

Hoe shorten op ByBit?

Shorten op ByBit doe je door op de rode ”sell” knop te drukken en een leverage in te stellen van x3, x5 of zelfs x100, net wat je maar wilt. Vervolgens zal je positie met deze leverage vermenigvuldigd worden waardoor je sneller geld verdient of verliest.

Hoe storten op Bybit?

Het kan dat je je afvraagt hoe geld op ByBit zetten mogelijk is aangezien zij geen iDEAL accepteren. Je zult dit moeten doen met een normale bankoverschrijving, een creditcard-overboeking of door crypto te storten. Gelukkig hebben wij wel een goede truc voor je. Je kunt namelijk een crypto debit card aanvragen van Visa of MasterCard en deze gebruiken om geld op ByBit te storten.

Hoe werkt leverage Bybit?

Leverage werkt als volgt op ByBit: je leent het bedrag aan crypto van je leverage. Dus stel je hebt €100 op je account en opent een x5 leverage trade, dan wordt dit een trade van €500 en leen je €400 van ByBit. Vervolgens maak je 5 keer sneller winst of verlies. Je kunt nooit meer verliezen dan op je ByBit account staat en dat is juist het mooie van leverage crypto trading.

Welke coins op ByBit?

Op ByBit kun je in totaal meer dan 200 crypto’s traden. Hier zitten natuurlijk de grotere coins bij zoals Bitcoin, Ethereum, Solana, Cardano, BNB en USDT, maar ook tientallen kleinere, onbekendere coins met lagere market caps.

Is ByBit KYC?

Nee! Je kunt op ByBit tot 2 hele Bitcoin per dag opnemen zonder KYC. Dit is een van de voornaamste redenen om bij ByBit Bitcoin en andere crypto te kopen en traden.

Bezoek Broker

Screenshots

 • Screenshot 1
 • Screenshot 2

Voordelen

 • Crypto CFD Trading met tot 100x hefboom
 • Crypto kopen met fiat
 • Crypto staking
 • NFT Marketplace

Nadelen

 • Storten met iDEAL niet mogelijk
 • Alleen Crypto CFD's traden

Bezoeker Reviews

Gebruiksvriendelijkheid

arrow0/5

Hoe makkelijk is het om te beleggen bij deze broker

Platform

arrow0/5

Werkt het handelsplatform snel en gemakkelijk?

Betrouwbaarheid

arrow0/5

Was de broker en de software betrouwbaar?

Klantenservice

arrow0/5

Was de broker makkelijk te bereiken, sprak de klantenservice Nederlands, hoe was de service?

Uitbetalingen

arrow0/5

Hoe zijn de uitbetalingen verlopen, hoeveel betaalde u aan kosten?

Totaal Rating

arrow0/5

Tekst

Declaratie:
Ik verklaar dat deze review of beoordeling gebaseerd is op mijn eigen ervaring bij deze broker. Nog belangrijker, Ik heb geen geldbedrag, goederen of services aangeboden gekregen van een broker of agent om deze review te plaatsen.

Bezoek Broker

CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. Meer dan 65% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Registreer nu bij ByBit en ontvang $600 welkomstbonus
Online Handelen.com