Uphold Review

Uphold
Binnen 60 seconden crypto kopen en staken
Meer Info

Overzicht

Om deze eerlijke en uitgebreide Uphold review samen te kunnen stellen, hebben wij Uphold vergeleken met meer dan 10 andere crypto staking, yield farming, crypto lending en DeFi exchanges op… lees verder

Lees de volledige review

CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. Meer dan 65% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Broker informatie

🏢Broker Uphold
🔗Website link https://uphold.com/en-eu
🚀Opgericht in het jaar 2013
📍Hoofdkantoor gebaseerd te Upės g. 23-1, Vilnius, Lithuania
📞Klantenservice nummer Geen
👂Contactmogelijkheden Email: [email protected]
🗣Beschikbare talen Engels en Spaans
📈Handelsplatform Uphold trading platform
💰Minimale eerste inleg €10
💰Minimale accountgrootte Geen
💰Minimaal te verhandelen bedrag Geen
💰Maximaal te verhandelen bedrag Geen
🎁Welkomstbonus Binnen 60 seconden crypto kopen en staken
🕑Uitbetalingsinformatie Direct
🧮Leverage of hefboom 1:1
💲Spread Van 0,2% tot 3%
🎮Demo rekening Klik om een demo rekening te openen
⚖️Gereguleerd Yes
Regulatorische instelling Onder toezicht van de United States Treasury Department Regulator FinCEN
💰Extra kosten Yes
💰Extra kosten informatie Nee, maar wel spreads
💰Extra commissies Yes
💰Extra commissies Nee, maar wel spreads
📋Beschikbare accounts Uphold Individual Account, Uphold Business Account
💳Stortingsmethoden SEPA bankoverschrijving, Visa, MasterCard, crypto
💳Opname methoden Bankoverschrijving, crypto
🛍️Toegestane handelsmethoden Crypto trading, crypto staking, crypto yield farming, hedging, scalping, HODLing
🛍️Aantal Assets/Activa 120+
???Soorten Activa Crypto, Amerikaanse aandelen en edelmetalen zoals goud en zilver
↕️Optie Soorten Geen
🛍️Te verhandelen valutaparen EUR, USD, GBP, CHF en 120+ cryptocurrencies
🛍️Rekening valuta EUR, USD, GBP, CHF
🤠Amerikaanse beleggers toegestaan Yes
📱Handelen op smartphone Yes
📱Handelen op tablet Yes
📝Broker Score 7.7

Volledige Review

GIF

Om deze eerlijke en uitgebreide Uphold review samen te kunnen stellen, hebben wij Uphold vergeleken met meer dan 10 andere crypto staking, yield farming, crypto lending en DeFi exchanges op meer dan 5 verschillende criteria waaronder kosten, opbrengsten, aantal crypto, fixed en variable staking perioden, platform layout, betrouwbaarheid en veiligheid en de kwaliteit van de klantenservice.

Kom meer te weten over onze crypto exchange review methodologie om te ontdekken hoe onze Uphold review beoordeling tot stand is gekomen.

Uphold voor- en nadelen

Uphold VoordelenUphold Nadelen
De mogelijkheid direct crypto te kopen, verkopen en stakenRelatief weinig beschikbare cryptocurrencies
Transparant in de kosten die het platform rekentGeen geavanceerde trading functies en tools

Wat is Uphold?

Uphold is een cryptocurrency platform dat een veelvoud aan crypto-gerelateerde diensten aanbiedt. Zo kun je er meer dan 100 verschillende crypto’s kopen, verkopen, traden en staken. Daarnaast kun je er ook aandelen en edelmetalen zoals goud en zilver kopen.

Uphold is erg open en eerlijk over haar kosten en hanteert andere fees dan andere crypto exchanges. Er zijn namelijk geen maker/taker fees, deposit fees of verborgen commissies. In plaats hiervan rekent Uphold een spread op iedere transactie. Dit is een soort premie die je betaalt bovenop de normale marktprijs van een crypto.

Door deze spreadkosten kan het zo zijn dat je op sommige trades meer betaalt op Uphold dan op een andere crypto exchange, maar over het algemeen zijn de kosten van Uphold redelijk laag. Kortom, Uphold is een uitstekende keuze als crypto platform voor hen die graag vooraf willen weten waar ze aan toe zijn en niet achteraf voor onverwachte verrassingen willen komen te staan.

Uphold Achtergrondinformatie

Uphold is een cryptocurrency exchange die al sinds 2015 bestaat en internationaal actief is in meer dan 180 landen. Via Uphold kun je naast handelen in crypto ook Amerikaanse aandelen kopen en edelmetalen zoals goud en zilver. Het mooie aan Uphold is dat je al deze assets kunt traden tegen elkaar, zonder steeds eerst ‘’terug te hoeven gaan naar cash’’. 

Naast het feit dat je dus aandelen, edelmetalen en crypto bij hetzelfde platform traden kunt, biedt Uphold ook een cashback debitkaart aan die gekoppeld is met je verschillende balansen op de site. Zo kun je dus kiezen of je in een hotel, restaurant of (web)winkel betaalt met crypto of cash. 

Beschikbare Crypto op Uphold

Op Uphold kun je net iets meer dan 100 verschillende cryptocurrencies kopen, verkopen en traden. Enkele van de meest populaire crypto op Uphold zijn:

 • Bitcoin (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Litecoin (LTC)
 • Ripple (XRP)
 • Chainlink (LINK
 • Iota (MIOTA)
 • Shiba Inu (SHIB)

Onze Uphold ervaringen

Wij hebben voornamelijk positieve Uphold ervaringen. Wij gebruiken het platform voornamelijk vanwege de multi-currency balansen die je er kunt aanhouden. In combinatie met de Uphold debitkaart is dit erg handig voor mensen zoals wij (digital nomads) omdat wij op deze manier veel op wisselkoerskosten besparen. Zo nemen wij in de US dollars op, in Europese landen euro’s en in Azië Thai Baht of Chinese Yuan.

Het handelsplatform van Uphold is gebruiksvriendelijk en je kunt er zowel gebruik van maken op je desktop PC of laptop als op je mobiele toestel via de Uphold app. Deze crypto trading app van Uphold is te downloaden op zowel Android als iOS devices.

Zo ziet het Uphold trading platform eruit:

Uphold review en ervaringen

Zoals we al eerder in deze Uphold review vermeld hebben, kun je dus assets tegen elkaar traden op Uphold, zonder eerst te hoeven verkopen en dan met je available equity een andere asset kopen. Dit bespaart je veel onnodige kosten en is een feature die Uphold uniek maakt.

Eventueel kun je ervoor kiezen dollar-cost averaging toe te passen en Uphold’s AutoPilot aan te zetten. Wanneer je dit doet, koppel je je bankrekening met Uphold en stort je wekelijks, maandelijks of per kwartaal een bepaald bedrag bij aan fiat. Zo groeit je portfolio langzaam en heb je niet zo’n last van de volatiliteit van de crypto markten.

Helaas heeft Uphold maar een enkel order type, namelijk limit orders. Als je dus een ervaren crypto trader of investeerder bent, is een andere, meer geavanceerde crypto exchange zoals FTX of Bitfinex wellicht een betere keuze. Uphold biedt ook geen dynamic charting features of andere technische analyse tools aan.

Uphold Kosten

Hoewel Uphold adverteert met 0% kosten oftewel commissievrije trades, rekent het platform wel spread kosten op alle crypto aankopen en andere trades die je doet. Deze spreads liggen tussen de 0,8% en 1,2% en kunnen hoger uitvallen op wat kleinere, minder populaire crypto’s. Uphold geeft wel duidelijk aan op haar website dat de spreadkosten hoger kunnen worden wanneer de markt erg volatiel is.

Uphold rekent geen kosten voor het storten of opnemen van zowel fiat als crypto. Houd er echter wel rekening mee dat je de standaard mining fees zal moeten betalen wanneer je crypto opneemt van je Uphold account naar een externe crypto wallet.

De Uphold fees kunnen dus variëren, maar over het algemeen kun je de volgende spread fees verwachten:

Type AssetUphold Kosten
Fiat valutaparen0,2% spread
Amerikaanse Aandelen1% spread
Edelmetalen3% spread

Is Uphold betrouwbaar?

Ja, Uphold is betrouwbaar. De crypto exchange is nog nooit gehacked geweest en treft exact dezelfde beveiligingsmaatregelen als andere crypto exchanges en staking platforms. Zo dienen traders en investeerders een KYC procedure te doorlopen en two-factor authentication in te stellen voor hun account voordat zij crypto traden kunnen op Uphold.

Uphold bewaart het grootste gedeelte van de crypto van haar gebruikers op multi-signature cold wallets. Ook stelt het platform traders op de hoogte van de laatste crypto scams en legt het uit hoe zij deze het beste kunnen vermijden.

Voor de ethische hackers onder ons heeft Uphold een bug bounty programma gelanceerd via een partnership met een extern bedrijf genaamd Integriti. Met dit programma kan je als white hat hacker bugs reporten die je bent tegengekomen op Uphold en hiervoor betaald worden.

Alle Uphold werknemers worden grondig gescreened voordat zij aangenomen worden bij het bedrijf, wat een goed teken is voor ons als investeerders en traders, aangezien wij onze broker moeten kunnen vertrouwen, zeker wanneer er crypto in het spel is.

Uphold aanmelden

Jezelf aanmelden bij Uphold is een erg eenvoudige procedure die zo’n 5 minuten van je tijd in beslag zal nemen. Om hiermee te beginnen navigeer je naar de Uphold website en klik je op ‘Sign up’ rechtsboven. Vervolgens vul je e-mailadres, het land waar je woonachtig bent en nationaliteit in en stel je een wachtwoord in voor je account.

Wanneer je dit gedaan hebt, zal je een foto moeten uploaden van je rijbewijs, paspoort of identiteitsbewijs om je aanmelding succesvol af te ronden.

Uphold Klantenservice

Uphold biedt niet zo veel verschillende contactmogelijkheden aan. Je kunt enkel contact opnemen met de Uphold support via een contactformulier op de website. Eventueel kun je hen een tweet sturen op Twitter. Op dit moment heeft Uphold nog geen live chat of telefonische support beschikbaar.

Uphold ervaringen van traders

Over het algemeen komen we niet al te beste Uphold reviews tegen op het internet. Zo lezen we op TrustPilot veel slechte Uphold ervaringen heeft de crypto exchange er een rating van 2,1 uit 5 sterren na 6,000 reviews.

De slechte Uphold ervaringen gaan voornamelijk over de lak aan communicatie van Uphold en over dat het verificatieproces zo lang duurt. De positieve Uphold ervaringen gaan voornamelijk over het feit dat Uphold zowel crypto als aandelen en edelmetalen aanbiedt en over de gebruiksvriendelijkheid van het platform. Ook de nieuwe feature van het platform, het crypto staking, wordt erg geprezen.

Overigens is Uphold niet de enige crypto exchange waar je naast crypto ook in aandelen en edelmetalen handelen kunt. Dit kan tegenwoordig namelijk ook op zowel eToro als Bitpanda.

Mocht je zelf een positieve of juist negatieve ervaring hebben met Uphold, vergeet dan niet dat je als bezoeker op onze website een eigen Uphold review achterlaten kunt om andere (toekomstige) Uphold gebruikers op de hoogte te stellen.

Uphold App

Met de Uphold app heb je altijd toegang tot je Uphold account en kun je dus waar en wanneer je maar wilt aandelen en crypto kopen, verkopen en traden. Ook kun je vanaf je smartphone geld storten op je Uphold account en crypto versturen naar externe wallets. Helaas is crypto kopen met iDEAL niet mogelijk op Uphold, ook niet via de app.

Uphold app downloaden

Hoe doet Uphold het vergeleken met andere crypto exchanges?

Met zo veel verschillende crypto exchanges is het vrij lastig om door de bomen nog het bos te kunnen zien. Gelukkig hebben wij een handig overzicht gemaakt waaruit je precies kunt aflezen hoe Uphold het doet vergeleken met andere cryptocurrency exchanges.

*Mocht je deze pagina op je smartphone bekijken, dan kan het dat je deze even horizontaal moet houden om de volledige tabel te bekijken.

FeatureUpholdBinanceCoinbaseHuobiKuCoin
Aantal Crypto:100+600+200+400+600+
Crypto Staking:JaJaJaJaJa
NFT's:NeeJaJaNeeJa
Demo account:JaNeeNeeJaJa
Crypto kopen met fiat:JaNee (geen EU-landen)JaJaJa
Crypto traden met leverage:JaJaNeeJaJa
Aandelen en Edelmetalen TradenJaNeeNeeNeeNee

Uphold Review – Ons Eindoordeel

Wat wij het sterkste pluspunt vinden van Uphold, is dat je er naast crypto ook aandelen en edelmetalen traden kunt. Daarnaast maakt Uphold dollar-cost averaging eenvoudiger door je de mogelijkheid te bieden je bankrekening te koppelen met het platform en periodieke aankopen in te stellen. Ook het feit dat je kunt doen aan crypto staking en yield farming op Uphold is mooi meegenomen.

Waar wij echter minder tevreden mee zijn, is het relatief kleine aanbod crypto’s dat je kunt traden, het feit dat er geen ingebouwde NFT Marketplace is en dat op Uphold crypto kopen met iDEAL niet mogelijk is.

Wat het wel weer goed maakt, is dat je de Uphold debitkaart kunt aanvragen, waarmee je zowel crypto als fiat mee kunt uitgeven in restaurants, hotels en (web)winkels. Over het algemeen is Uphold een prima ”allrond crypto exchange” en om deze reden raden wij iedereen die wilt beginnen met investeren in crypto of dit al doet aan eens een kijkje te nemen op de Uphold website.

Bezoek Broker

Screenshots

 • Screenshot 1
 • Screenshot 2

Voordelen

 • De mogelijkheid direct crypto te kopen, verkopen en staken
 • Transparant in de kosten die het platform rekent
 • Mogelijkheid Uphold debitkaart aan te vragen
 • Ook Amerikaanse aandelen en goud en zilver kopen
 • Beginner-friendly crypto trading app

Nadelen

 • Relatief weinig beschikbare cryptocurrencies
 • Geen geavanceerde trading functies en tools
 • Crypto kopen met iDEAL niet mogelijk

Bezoeker Reviews

Gebruiksvriendelijkheid

arrow0/5

Hoe makkelijk is het om te beleggen bij deze broker

Platform

arrow0/5

Werkt het handelsplatform snel en gemakkelijk?

Betrouwbaarheid

arrow0/5

Was de broker en de software betrouwbaar?

Klantenservice

arrow0/5

Was de broker makkelijk te bereiken, sprak de klantenservice Nederlands, hoe was de service?

Uitbetalingen

arrow0/5

Hoe zijn de uitbetalingen verlopen, hoeveel betaalde u aan kosten?

Totaal Rating

arrow0/5

Tekst

Declaratie:
Ik verklaar dat deze review of beoordeling gebaseerd is op mijn eigen ervaring bij deze broker. Nog belangrijker, Ik heb geen geldbedrag, goederen of services aangeboden gekregen van een broker of agent om deze review te plaatsen.

Bezoek Broker

CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. Meer dan 65% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Begin met 120+ Crypto's Traden en Staken
Online Handelen.com