Gate.io Review

Gate.io
$30 bij aanmelding + Levenslang 10% trading fees korting via onze links
Meer Info

Overzicht

EXCLUSIEF AANBOD van onlinehandelen.com: als je via deze link een account aanmaakt bij Gate.io, krijg je levenslang 10% korting op je trading fees en eenmalig $30 aan Bitcoin cadeau! Om deze eerlijke,… lees verder

Lees de volledige review

CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. Meer dan 65% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Broker informatie

🏢Broker Gate.io
🔗Website link https://www.gate.io/nl/
🚀Opgericht in het jaar 2019
📍Hoofdkantoor gebaseerd te Hibiscus Way, 802 West Bay Road · Grand Cayman, KY1-1205 · Cayman Islands
📞Klantenservice nummer Geen
👂Contactmogelijkheden Live chat, email, contactformulier op website, Telegram
🗣Beschikbare talen Nederlands, Engels, Chinees, Vietnamees, Koreaans, Japans, Spaans, Russisch, Pools, Frans, Duits, Portugees, Thais, Indonesisch, Turks, Arabisch, Italiaans
📈Handelsplatform Crypto spot market, crypto margin market, crypto leverage market, crypto convert, crypto NFT, crypto bots
💰Minimale eerste inleg Geen
💰Minimale accountgrootte Geen
💰Minimaal te verhandelen bedrag Geen
💰Maximaal te verhandelen bedrag Geen
🎁Welkomstbonus $30 bij aanmelding + Levenslang 10% trading fees korting via onze links
🕑Uitbetalingsinformatie Direct
🧮Leverage of hefboom 1:1 tot 1:10
💲Spread Geen
🎮Demo rekening Klik om een demo rekening te openen
⚖️Gereguleerd Yes
Regulatorische instelling Gate.io is ongereguleerd
💰Extra kosten Yes
💰Extra kosten informatie Vanaf 0,20%/0,15% maker/taker fees
💰Extra commissies Yes
💰Extra commissies Vanaf 0,20%/0,15% maker/taker fees
📋Beschikbare accounts Live account, Demo account, zakelijk account
💳Stortingsmethoden Visa, MasterCard, bankoverschrijving, Peer 2 Peer
💳Opname methoden Externe crypto wallets
🛍️Toegestane handelsmethoden copy trading, crypto spot trading, crypto margin trading, crypto auto trading, NFT trading, HODL & Earn, Dual Investment, Auto Investing, crypto lending, liquidity mining, cloud mining, parachain slot auctions, crypto staking
🛍️Aantal Assets/Activa 1300+
💰Verloop Tijden Verschilt per optie, maar 8 uur intervals op dailies en wekelijkse en per kwartaal USDT deliveries
???Soorten Activa Meer dan 1,300 crypto, crypto met hefboom, crypto opties en futures, crypto perpetuals, crypto/fiat paren en crypto/stablecoin paren
↕️Optie Soorten Vanilla options, perpetual futures, USDT deliveries, CBBC
🛍️Te verhandelen valutaparen 1300+ cryptocurrencies, Euro, Dollar, Pond en enkele andere major currencies
🛍️Rekening valuta Euro, Dollar, Pond en enkele andere major currencies
🤠Amerikaanse beleggers toegestaan Yes
📱Handelen op smartphone Yes
📱Handelen op tablet Yes
📝Broker Score 7.5

Volledige Review

EXCLUSIEF AANBOD van onlinehandelen.com: als je via deze link een account aanmaakt bij Gate.io, krijg je levenslang 10% korting op je trading fees en eenmalig $30 aan Bitcoin cadeau!

Om deze eerlijke, onafhankelijke en uitgebreide Gate.io review samen te kunnen stellen, hebben wij Gate.io vergeleken met meer dan 20 andere cryptocurrency exchanges op meer dan 10 verschillende criteria waaronder kosten, aantal verhandelbare crypto, trading platform, beveiliging, trading app, fiat-to-crypto mogelijkheden, crypto staking, NFT trading, crypto CFD trading, crypto options trading en de kwaliteit van de klantenservice.

Kom meer te weten over onze broker en crypto exchange review methodologie om te ontdekken hoe onze Gate.io review beoordeling tot stand is gekomen.

Gate.io voor- en nadelen

Gate.io VoordelenGate.io Nadelen
Meer dan 1,300 verhandelbare cryptoCrypto kopen met iDEAL niet mogelijk
Lage trading feesIs in 2019 eens gehacked geweest
Ingebouwde copy of social trading feature en NFT MarketplaceKan overwelmend overkomen voor beginners
De gehele site en exchange zijn in het Nederlands beschikbaar
Crypto bots toegestaan
Gratis Gate.io account aanmaken
Crypto CFD trading en futures trading

Wat is Gate.io?

Gate.io is een cryptocurrency exchange die in zeer korte tijd tot de top behoort onder crypto exchanges qua trading volume. Op de Gate.io exchange kunt je op het moment van schrijven van deze Gate.io exchange review zelfs meer crypto traden dan op Binance. Er zijn namelijk meer dan 1,300 beschikbare crypto op Gate.io en slechts ongeveer 650 op Binance. De voornaamste voordelen van Gate.io zijn dat de crypto exchange in het Nederlands beschikbaar is en copy trading aanbiedt.

Gate.io Nederland review en ervaringen

Gate.io Nederland Exchange

Voor wie is Gate.io geschikt?

Dit gezegd hebbende, is Gate.io voornamelijk geschikt voor hen die graag wat kleinere, onbekendere crypto willen kopen of traden die niet verhandelbaar zijn op Binance, KuCoin en Coinbase.

Onervaren crypto traders zullen wellicht een beetje overwelmt raken van de vele functies van het trading platform of zelfs gefrustreerd aangezien crypto kopen met iDEAL bij Gate.io niet to de opties behoort.

Fiat storten op Gate.io kan enkel via een Visa, MasterCard of crypto debit card. Als je dus nog geen crypto bezit, is Gate.io nog even een stapje te ver en raden wij aan eerst crypto te kopen met fiat op bijvoorbeeld Bitvavo.

Verhandelbare crypto op Gate.io

Het aantal verhandelbare crypto op Gate.io is enorm. Je kunt er in totaal meer dan 1,300 verschillende cryptocurrencies kopen en verkopen, wat meer is dan op andere crypto exchanges. Daarnaast zijn ook de kosten aan de zeer lage kant, maar daar zullen we het later in deze Gate.io review dieper op in gaan.

Je kunt op Gate.io niet alleen daadwerkelijk crypto traden tegen de huidige marktprijs (crypto spot trading), maar ook crypto CFD trading, futures, opties en participeren in crypto staking en lending. Ook heeft Gate.io een ingebouwde NFT Marketplace waar je kunt handelen in NFT’s.

Houd er rekening mee dat Gate.io een centralized exchange is, wat inhoud dat je een Know Your Customer (KYC) procedure zal moeten doorlopen voordat je er crypto storten, traden of staken kunt. Dit is vrij gebruikelijk bij centralized exchanges. Mocht je echter de voorkeur geven aan crypto traden zonder KYC, dan raden wij KuCoin en DeFi exchanges aan.

Gate.io kosten – trading fees

Gate.io hanteert een zogenoemd maker/taker model. Dit betekent dat je als crypto trader trading fees betaalt iedere keer dat je een order plaatst op het platform. Wanneer je liquiditeit ontneemt van het platform door een buy order te plaatsen, betaal je minder vergeleken met het liquidieit verhogen door het plaatsen van een sell order. Dit is niet altijd helemaal waar en je kunt nooit 100% zeker weten of je order nu maker of taker zal zijn, het hangt er maar net van af ”hoe druk het op de markt is”.

Net zoals bij andere crypto exchanges geldt bij Gate.io dat je je trading fees kunt verlagen door GateTokens (GT) te bezitten. Dit zijn de native tokens van de exchange en vergelijkbaar met de BNB van Binance of de FTT van FTX.

In de tabel hieronder zie je precies hoeveel je aan kosten betaalt op Gate.io en hoeveel korting je krijgt door het bezitten van GateTokens.

Trading Volume + Aantal GT in bezitGT in bezitMaker Fee/Korting wanneer betaalt in GTTaker Fee/Korting wanneer betaalt in GT
1.5 BTC + 0 GT00.20%/0.15%0.20%/0.15%
1.5 BTC + 20 GT1000.185%/0.139%0.195%/0.146%
3 BTC + 50 GT3000.175%/0.131%0.185%/0.139%
6 BTC + 200 GT10000.165%/0.124%0.175%/0.131%
12.5 BTC + 500 GT25000.155%/0.116%0.165%/0.124%

Voor een volledig overzicht van alle kosten bezoek je de Gate.io fees pagina.

Net zoals bij de meeste andere crypto exchanges is het zo dat je een opname vergoeding dient te betalen afhankelijk van welke crypto je wilt opnemen naar je externe crypto wallet. Vaak betaal je hier vaste kosten voor, maar deze kunnen hoog uitvallen wanneer je slechts kleine hoeveelheden crypto probeert op te nemen.

Wat is de GateToken?

De GateToken is de native token van de exchange. Door deze te bezitten kun je ervoor kiezen deze te gebruiken om transactiekosten te betalen. Daarnaast geeft het je ook voordelen, zoals toegang tot initial coin offerings (ICO’s) op de Gate Launchpad.

Is Gate.io betrouwbaar?

Ondanks het feit dat Gate.io eens gehacked is in 2019, is het volgens de Cryptocurrency Exchange Rankings (CER), een externe partij die crypto exchanges beoordeelt en rangschikt op cybersecurity,  de meest veilige cryptocurrency exchange.

Dit is dan ook een van de redenen dat Gate.io naast Binance, Coinbase en Bitfinex ineens tot  ‘s werelds beste cryptocurrency exchanges behoort en dan ook nog eens met meer dan 1,300 verhandelbare coins, wat dubbel zoveel is als Binance!

Je kunt een two-factor authentication instellen voor je Gate.io account via zowel authenticator app als per email en aparte trading en withdrawal passwords instellen. Ook heeft Gate.io een bug bounty program, waarmee het white hackers aanzet tot het vinden van beveiligingsbugs. Daarnaast bewaart Gate.io meer dan 90% van de crypto van haar klanten veilig in cold storage wallets.

Welke crypto op Gate.io?

Op Gate.io kun je, zoals meerdere keren in deze Gate.io review vermeld, meer dan 1,300 verschillende crypto traden. Uiteraard kunnen wij deze niet allemaal opnoemen, maar je kunt ervan uitgaan dat je in ieder geval coins zoals Bitcoin, Ethereum, Dogecoin, Binancecoin, Cardano, Ripple, Litecoin en Polkadot kunt kopen en verkopen.

Bekijk hier het volledige overzicht van verhandelbare crypto op Gate.io. Houd er rekening mee dat het kopen en verkopen van zeer onbekende crypto met een lage market cap en lage trading volumes risico’s met zich meebrengt.

Hoe doet Gate.io het vergeleken met andere crypto exchanges?

Gebruik de tabel hieronder om Gate.io vs FTX, Gate.io vs KuCoin, Gate.io vs ByBit en Gate.io vs Binance te vergelijken.

FeatureGate.ioBinanceByBitFTXKuCoin
Aantal Crypto:1200+600+200+300+600+
Crypto Staking:JaJaJaJaJa
NFT's:JaJaJaNeeJa
Demo account:JaNeeJaNeeJa
Crypto kopen met fiat:JaNee (geen EU-landen)JaJaJa
Crypto traden met leverage:JaJaNeeJaJa

Gate.io review – Ons eindoordeel

Gate.io was voor ons een lange tijd een ietwat onbekendere exchange, totdat deze ineens eind 2021 in de top 5 exchanges op Coinmarketcap begon op te duiken qua handelsvolume. Eigenlijk heel vreemd dat de Gate exchange redelijk onbekend is onder traders, aangezien je hier toch twee keer zoveel crypto kunt verhandelen als op Binance. Daarnaast heeft Gate.io een ingebouwde NFT Marketplace, kun je er crypto kopen met leverage en zelfs crypto trading bots op aansluiten.

Kortom, Gate.io is zeker een aanrader om eens te bekijken. Immers is je bij Gate.io aanmelden volledig gratis en krijg je bovendien gratis $30 aan Bitcoin via onze links en levenslang 10% korting op je trading fees.

Bestaat Gate.io Nederland?

Nee, er bestaat geen aparte Gate.io Nederland, maar je kunt wel gewoon crypto traden op Gate.io als inwoner van Nederland.

Is Gate.io betrouwbaar?

Ja, Gate.io is zeker betrouwbaar. Het is een van ‘s werelds grootste en bekendste cryptocurrency exchanges die in het rijtje thuishoort van Binance, KuCoin en FTX.

Bestaat er een Gate.io app?

Nee, er bestaat op dit moment nog geen Gate.io app. Wanneer hier verandering in komt zullen wij deze Gate.io review zo spoedig mogelijk aanpassen.

Kan ik bij Gate.io iDEAL stortingen doen?

Nee, je kunt helaas op dit moment nog geen fiat storten met iDEAL op Gate.io.

Day traden wordt steeds populairder, maar veel beginnende day traders blazen nog steeds hun account op. Dit wil je natuurlijk voorkomen aangezien niemand het leuk vindt zijn of haar zuurverdiende… Day traden wordt steeds populairder, maar veel beginnende day traders blazen nog steeds hun account op. Dit wil je natuurlijk voorkomen aangezien niemand het leuk vindt zijn of haar zuurverdiende…

Rend777

Heb jij een andere mening?

Vertel het ons

Bezoek Broker

Screenshots

 • Screenshot 1
 • Screenshot 2

Voordelen

 • Meer dan 1,300 verhandelbare crypto
 • De gehele site en exchange zijn in het Nederlands beschikbaar
 • Crypto bots toegestaan
 • Crypto CFD trading en futures trading
 • Ingebouwde copy of social trading feature en NFT Marketplace
 • Lage trading fees

Nadelen

 • Crypto kopen met iDEAL niet mogelijk
 • Is in 2019 eens gehacked geweest
 • Kan overwelmend overkomen voor beginners

Bezoeker Reviews

Gebruiksvriendelijkheid

arrow0/5

Hoe makkelijk is het om te beleggen bij deze broker

Platform

arrow0/5

Werkt het handelsplatform snel en gemakkelijk?

Betrouwbaarheid

arrow0/5

Was de broker en de software betrouwbaar?

Klantenservice

arrow0/5

Was de broker makkelijk te bereiken, sprak de klantenservice Nederlands, hoe was de service?

Uitbetalingen

arrow0/5

Hoe zijn de uitbetalingen verlopen, hoeveel betaalde u aan kosten?

Totaal Rating

arrow0/5

Tekst

Declaratie:
Ik verklaar dat deze review of beoordeling gebaseerd is op mijn eigen ervaring bij deze broker. Nog belangrijker, Ik heb geen geldbedrag, goederen of services aangeboden gekregen van een broker of agent om deze review te plaatsen.

Bezoek Broker

CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. Meer dan 65% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

$30 bij aanmelding + Levenslang 10% trading fees korting via onze links
Online Handelen.com