Tijdens het schrijven van deze bitcoin gids, is een bitcoin zo’n $600 waard, de helft van de ooit hoogste waarde van $1200. Wel moet er gezegd worden dat deze na $1200, daalde naar $200 om vervolgens weer te klimmen naar $600. De inmiddels niet zo nieuwe cryptocurrency is heel veel in waarde gestegen sinds twee jaar geleden, toen deze nog maar $4 waard was. Bij steeds meer (web)winkels kan je betalen met bitcoins, maar wat is een bitcoin precies?

Volgens een poll gehouden door Bloomberg, weet slechts 42% van de bevolking dat een bitcoin een virtuele valuta is. 6% van de mensen dachten dat het een iPhone app was…

Bitcoin is een zogenaamde peer-to-peer digitale valuta gelanceerd in 2009 door ”Satoshi Nakamoto’’. Satoshi werkte 2 jaar aan het project voordat hij de code publiceerde. Na publicatie van de code verdween hij en hebben we nooit meer van hem gehoord. Wel liet hij de volgende quote na om ons tot nadenken te zetten:

”It might make sense just to get some in case it catches on”

Vrij vertaald: het is logisch er een paar te hebben, gewoon voor in het geval dat het aanslaat.

Werking bitcoin – hoe werkt bitcoin precies?

Bitcoin is een peer-to-peer virtuele valuta. Dit betekend dat om een transactie te verwezenlijken, er geen tussenpersonen of centrale overheidsinstelling nodig is. Je kan ieder gewenst bedrag in bitcoins sturen naar waar dan ook ter wereld, waardoor er dus geen tussenkomst is van derde partijen als banken, handelshuizen, geld wissel kantoren etc. De cryptocurrency passeert hierdoor ook belasting-en kapitaal wetgeving.

Om bitcoins te ontvangen of te versturen, is alles wat je nodig hebt een bitcoin adres en toegang tot internet. Je hoeft slechts online te blijven zolang de transactie van je bitcoins duurt, wat in de meeste gevallen, een paar seconden is. Net als bij je normale bankrekening, kan je bitcoin zelfs ontvangen als je offline bent. Wanneer je je bitcoins wilt opnemen of bekijken hoeveel je er precies hebt, dien je wel weer online te gaan en in te loggen op je bitcoin adres.

In de onderstaande video, gemaakt door Funk-e Studios in samenwerking met Bitonic zie je hoe het precies werkt.

Wat is er zo speciaal aan bitcoin?

Bitcoin is een cryptocurrency en een nieuw en uniek financieel middel. Voor bitcoin had de bankindustrie nog nooit nagedacht over dit soort technologie. Bitcoin wordt cryptocurrency genoemd omdat het gebruik maakt van cryptologie om geld te creëren en van eigenaar te doen veranderen. Ondanks de naam Bitcoin, is er geen sprake van een fysieke munt, Bitcoin is een volledig elektronische valuta.

Bitcoin was de oplossing op het zogenaamde ‘’double spending problem’’ bij de aankopen van digitale goederen. Ter voorbeeld, als ik een mp3 bestandje of een ebook op mijn computer heb staan, kan ik dat bestand duizenden keren kopiëren en naar ontzettend veel verschillende mensen sturen. Voor een digitale valuta zou dit betekenen dat als deze oneindig gekopieerd kon worden, er snel hyperinflatie zou ontstaan en de munt niet zou kunnen blijven bestaan als geldig digitaal betaalmiddel.

Bitcoin lost dit probleem op door beheert te worden in een peer to peer netwerk waarin iedere transactie in een publiek toegankelijk financieel dagboek vermeld staat. Dit financiële dagboek heet de blockchain. Laten we aannemen dat ik 1 bitcoin stuur van mijn bitcoin adres naar mijn vriend Hans. Het bitcoin netwerk documenteert deze transactie en ik bezit de bitcoin niet langer. De bitcoin ‘’verplaatste’’ van mijn bitcoin portemonnee (bitcoin wallet) naar die van Hans.

Wat is er nu zo speciaal aan bitcoin? Er zijn veel argumenten voor en tegen of dat deze virtuele valuta zal blijven bestaan of falen. We gaan het hier niet hebben over deze kwestie. Ons doel is objectief bekijken of er winst te maken valt met de handel in bitcoins, op welke manier dan ook. In de komende alinea’s van deze bitcoin gids gaan we het hebben over het perspectief van een bitcoin handelaar en een potentiële bitcoin belegger die deze opkomende handel interessant vind.

Hoe krijg ik een bitcoin adres?

Zoals ik hierboven al uitgelegd heb, moet je voor het verzenden en ontvangen van bitcoins, een bitcoin adres hebben. Je krijgt een bitcoin adres door een bitcoin client te downloaden of door een zogenaamde online bitcoin wallet te openen. De populairste en vaakst gebruikte bitcoin wallet wereldwijd is de wallet van blockchain.info. In dit artikel leg ik je stap voor stap uit hoe je bitcoin wallet aanmaakt en veilig houd.

Lees het artikel: Hoe maak ik een bitcoin wallet aan?

Waar worden mijn bitcoins opgeslagen?

Maar nu is natuurlijk de vraag, waar worden uiteindelijk mijn bitcoins opgeslagen? Nadat je een blockchain.info of andere bitcoin wallet hebt aangemaakt, kan je je bitcoin saldo online bekijken door in te loggen op blockchain.info. Ook bestaat er de mogelijkheid de bitcoins op de harde schijf van je computer of laptop op te slaan via een wallet.dat bestand. Dit is een vorm van ”offline storage” omdat de data nu niet meer online bewaard word. Je dient deze wallet software te downloaden. Als je iOS of Apple gebruikt zal het bestand te vinden zijn in ‘mijn downloads’ en na installatie in je applicaties folder. Als je Windows gebruikt zal dit bestand te vinden zijn waar je je andere downloads ook opslaat. Na installatie kan je zelf een bestemming kiezen, een USB stick of externe harde schijf behoort in beider gevallen tot de mogelijkheden. Als je computer of laptop gestolen word of je raakt deze op de ene of andere manier kwijt en als je geen kopie hebt gemaakt van dit bestand, ben je je bitcoins kwijt. Om deze reden is het altijd aan te raden een backup te maken van je bitcoin wallet bestand op een USB stick of externe harde schijf.

De veiligste manier om je bitcoins en andere cryptocurrencies op te slaan is de zogenaamde ‘Paper Wallet‘ Dit is een offline QR code die je ergens veilig opbergt waar alleen jij er bij kan. Voor de echte bitcoin professionals en bedrijven die bitcoin gebruiken zijn er zo genaamde Bitcoin Ledgers.

Kom meer te weten over de veiligste manier van bitcoin opslag

De bitcoins kunnen ook worden opgeslagen in andere online portemonnees. Dit zijn gespecialiseerde websites die bitcoin bewaar services aanbieden. Echter zijn deze sites vaak doelwit van hackers en is het niet aan te raden grote hoeveelheden bitcoins te bewaren bij een online bitcoin wallet aanbieder. Het is slimmer om je bitcoins offline op je computer te bewaren. Waar je de online bitcoin wallets wél voor kunt gebruiken, is het bewaren van kleine bitcoin bedragen, zodat je deze vrij en snel beschikbaar hebt als je online aankopen wilt doen. De meest populaire online bitcoin wallet aanbieders voor Nederlandstalige bitcoin gebruikers zijn Bitonic en BTCdirect.

Bitcoin exchanges zijn weer een andere manier van bitcoin opslag. Bitcoin exchanges zijn veiliger vergeleken met de meeste online bitcoin wallets omdat deze bitcoins voornamelijk worden opgeslagen in ‘’cold storage’’. Dit wil zeggen dat 90% van alle bitcoins die gestort worden op een bitcoin exchange, offline bewaard worden. Een kleine 5 a 10 procent reserve wordt aangehouden op de website om onmiddellijke transacties mee te verrichten. Op een bitcoin exchange kan je bitcoin verhandelen tegen Euro, Dollar, Pond en andere cryptocurrencies als Ethereum, Factom, Monero en Dash.

Er zijn online een aantal gidsen zoals deze beschikbaar over hoe je je bitcoins precies veilig kunt opbergen, ik zou zeggen: lees deze. Het is namelijk veiliger dat je dit zelf regelt dan dat je een derde partij je geld toe vertrouwt. Als je 30 Euro kunt missen om je bitcoins voor altijd veilig te stellen raad ik aan deze website te bezoeken en het apparaatje aan te schaffen.

Voordelen bitcoin – wat zijn de voordelen van bitcoin?

Bitcoin heeft een aantal voordelen vergeleken met traditionele geld stuur methodes. Twee aanzienlijke voordelen hebben we net al besproken, namelijk geen tussenkomst van derde partijen en het passeren van financiële regelgeving. Een ander groot voordeel van het gebruiken van bitcoin als digitale valuta zijn de zeer lage kosten om bitcoins te versturen en ontvangen. Hoewel het mogelijk is bitcoins volledig gratis te verzenden, is het aan te raden een klein premie bedragje te betalen om het wat sneller te laten verlopen.

De transactiekosten die je betaald tijdens het versturen van bitcoin hangt af van de data grootte van je transactie. Een bitcoin transactie is gemiddeld gezien 500 bytes groot en kost 0.0001 BTC. Met een huidige prijs van $600 per bitcoin, is dit $0.06 per bitcoin. Doordat deze transactiekosten gebaseerd zijn op de data grootte en niet op het aantal bitcoins wat verstuurd wordt kan het versturen van een tientje dezelfde kosten met zich meebrengen als het sturen van tien miljoen euro.

Bitcoin biedt verkopers ook veel voordelen. Het voornaamste voordeel is dat transacties gedaan met de digitale valuta onomkeerbaar zijn, waardoor het risico op fraude, refunds en andere frauduleuze online transacties afneemt. Ook is het zo dat verkopers meer winst kunnen maken door korting aan te bieden omdat ze geen percentage meer hoeven betalen aan Mastercard of Visa of dit bedrag in eigen zak steken.

Bitcoin transparantie

De afbeelding hieronder laat recente data zien van de block chain. Zoals je kunt zien gaan er per seconde enorme bedragen om in de online bitcoin handel. Wat belangrijk is om te begrijpen is dat bitcoins, hoewel sommigen dit denken, niet geheel anoniem zijn. In principe zijn er geen namen gekoppeld aan bitcoin adressen. Om deze reden zeggen toezichthouders: ‘’Bitcoin is anoniem’’ terwijl bitcoins eigenlijk ‘’pseudo anoniem’’ zijn. Hoewel alle bitcoin adressen en transacties publiek bekend zijn, blijven de uiteindelijke eigenaren van deze bitcoin adressen onbekend.

bitcoin volume

De handel in bitcoins is van enorme omvang

Het enige wat we te weten kunnen komen als we naar de data kijken die beschikbaar is in de blockchain ledger is dat een bepaalde wallet een bepaald aantal bitcoin heeft verstuurd naar een ander bitcoin adres op een bepaald tijdstip. Wie de bitcoin verstuurd heeft, de reden van verzending en de fysieke adressen van deze mensen blijft een raadsel. Let goed op dat als je je bitcoin adres koppelt aan je identiteit, door bijvoorbeeld bitcoins te kopen online of face to face in het echt, de pseudo anonimiteit die bitcoin biedt, verloren gaat. Er zijn manieren om deze verloren anonimiteit weer terug te krijgen, maar daar ga ik het in deze bitcoin tutorial niet over hebben.

Je eerste bitcoin kopen

Maar hoe krijg je nu uiteindelijk een bitcoin in bezit? De makkelijkste manier om bitcoins te kopen is door de bitcoins te kopen op een online bitcoin exchange. Er zijn enkele wereldwijd populaire bitcoin exchanges en ieder van deze bitcoin exchanges heeft zijn eigen kenmerken en tariefstructuur.

Via de onderstaande module kan je direct via een tussenkoppeling van Onlinehandelen.com met Bitonic Bitcoins kopen of verkopen met iDeal of Bancontant vanaf 10 Euro.


Voor Nederlandse en Belgische personen die bitcoin willen kopen raad ik Bitonic of BTCdirect aan. Bij beide sites kan je direct via iDEAL en Bancontant vanaf 10 Euro aan bitcoins kopen. Wel zijn er andere alternatieven als CEX.io, LocalBitcoins en andere bitcoin exchanges. Voor wereldwijde bitcoin beleggers bespreken we op de Bitcoin Exchanges pagina alternatieve mogelijkheden om bijvoorbeeld per credit card of bankoverschrijving bitcoin te kopen.

Nu we de basis bitcoin beginselen besproken hebben, gaan we het hebben over de wat gevorderde manieren om online te handelen in bitcoin.

Bitcoin handelen met hefboom – Bitcoin Margin Trading

In dit gedeelte gaan we het hebben over de handel in bitcoins met marge en hefboom. Ook zullen we het hebben over de mogelijkheid short te gaan op bitcoin. Voordat ik verder schrijf, waarschuw ik je alvast dat bitcoin ontzettend snel in prijs stijgt en daalt. Bitcoin prijzen stegen in november 2013 bijvoorbeeld van nog geen $100 naar meer dan $1100 later die maand om vervolgens weer maanden lang terug te zakken naar $400. Op dit moment (september 2016) is bitcoin weer in de goede richting en ligt de waarde van een bitcoin rond de $600. In tegenstelling tot normale valutaparen op de forex markt, stijgen of dalen bitcoin prijzen niet slechts een procent per dag. Soms veranderd de waarde van een bitcoin met wel 30% in een dag. Als je weet hoe je moet handelen, heb je waarschijnlijk geen hefboom of leverage nodig om geld te verdienen met bitcoins handel. Laten we nu toch kijken hoe je kan handelen met hefboom op bitcoin.

De eerste plek waar je met hefboom kunt handelen in bitcoin hebben we al besproken. Op BTC-E kan je via MetaTrader handelen tot 3 op 1 hefboom in bitcoin en er is de mogelijkheid short te gaan op bitcoin.

Bitcoin handelen op Plus500

Plus500 is een forex broker die bitcoin handel aanbiedt via een CFD. Vroeger heette dit CFD bitcoin daily, maar tegenwoordig is het gewoon Bitcoin. De hefboom op bitcoin loopt op tot 20 op 1 en verloopt niet. Dit type CFD contract gebruikt data aangeleverd door BTC-E en Plus500 voegt zo’n 5 euro toe als premie bovenop de exchange spread. Hoewel de kosten wat hoger liggen op Plus500, is het voor forex handelaren wel zo gemakkelijk te handelen in bitcoin op een exchange waar ze ook kunnen handelen in andere valutaparen en aandelen. Op deze manier besparen ze namelijk uiteindelijk op geld opname kosten van en naar bank en tussen forex transacties. In het verleden kon je slechts 24/5 handelen in bitcoin op Plus500 maar gelukkig is dit nu 24/7. Op dit moment heeft Plus500 een gratis startkapitaal actie, waar beginnende beleggers en bitcoin handelaren 25 euro gratis startkapitaal krijgen, enkel en alleen voor het openen van een gratis rekening, om het handelen in bitcoin uit te proberen.

Klik hier om meer te weten te komen over de 25 euro gratis startkapitaal actie van Plus500

Plus500

Bitcoin binaire opties

Naast CFD’s heeft de nieuwe cryptocurrency ook gezorgd voor een nieuwe opties markt. Op moment van schrijven zijn er een aantal optie handelshuizen en binaire optie brokers, die bitcoin binaire opties aanbieden. Anyoption.com is een van de populairdere binaire optie brokers die de handel in binaire opties bitcoin mogelijk maakt. Je kan bij Anyoption geld inzetten op een stijging of daling van de bitcoin prijs.

Je kan ook gokken op de waarde van bitcoin op de website Predictious.com. Dit is een gok website waar kopers en verkopers wedden op bepaalde producten, zoals bijvoorbeeld de huidige bitcoin waarde. Het voordeel is dat de website zelf de bitcoin prijs niet bepaald maar de gokkers zelf. Naast alleen wedden op bitcoin kan je ook wedden op de volgende Oscars winnaar of wie de volgende president van een land wordt. Je kan op Predictious.com alleen geld storten en opnemen in bitcoin.

Waardoor wordt de bitcoin prijs beïnvloed?

Toezichthoudende instellingen en andere acties van overheden hebben de grootste impact op de bitcoin prijs. De Amerikaanse en Chinese overheden zijn de belangrijkste overheden die je in de gaten moet houden omtrent bitcoin regelgeving. Door positief commentaar in november 2013 van Amerikaanse juristen zorgde voor de grootste prijsstijging van bitcoin tot nu toe. Toch word er door de meeste overheden vrij negatief gepraat over bitcoin, en vinden zij dat regulatie van belang is om ‘’mensen te beschermen.’’ Gelukkig nemen bitcoin aankopen toe in China sinds de grootste Chinese websites als Baidu nu bitcoin aannemen als betalingsmiddel.

Toename bitcoin gebruik

In het begin van 2012 was een bitcoin maar $4.72 waard. Een jaar later kon je met een bitcoin een boek kopen op bol.com van $13.51. Op 1 januari 2014 kon je al heel wat meer kopen met een bitcoin, aangezien een enkele bitcoin toen al $800 waard was. Door de financiële crisis van 2008, schreven de meeste beleggers de prijsstijging van bitcoin af als ‘’weer een bubbel’’. Echter weten heel veel mensen, waaronder beleggers, niet waarom bitcoin in prijs stijgt en dit waarschijnlijk zal blijven doen. Hoewel speculatie en inzetten op hogere prijzen zeker een rol hebben gespeeld in de prijsstijging van bitcoin, is de voornaamste reden heel simpel, toename in gebruik onder consumenten en webwinkels.

Volgens Bitpay, een marketing onderzoek bedrijf die het gebruik van bitcoins monitort, waren er in november 2013 meer dan 14.000 webwinkels die bitcoins accepteerden. Twee jaar later stond dit getal op een paar honderdduizend. Het aantal bitcoin transacties nam tien maal toe in 2014 en het onderzoeksbureau zei dat er 6,296 bitcoin transacties werden gedaan op black friday, tegen slechts 99 het jaar daarvoor.

De meest bekende bitcoin aannemers tegenwoordig zijn Richard Branson’s Virgin Galactic, waar je tegenwoordig met bitcoins je eigen ruimte reis kan kopen. Ook Zynga, het populaire Facebook game platform biedt nu bitcoin als betalingsmethode aan voor haar populairste spellen als Farmville, CastleVille en andere spellen. Ook de populairste adult entertainment websites accepteren tegenwoordig bitcoins als betalingsmiddel. Al deze ontwikkelingen wijzen maar op één ding, dat de bitcoin marktplaats steeds groter wordt en dat deze exponentieel groeit. De bedrijven en individuen die meegaan met de bitcoin trend hebben voorsprong op hen die dat niet doen.

Bitcoin gebruik in criminele activiteiten

De derde grootste fundamentele drijfveer van de bitcoin handel en dus bitcoin prijzen is het toegenomen gebruik van bitcoin in criminele activiteiten. Bitcoin’s pseudo anonimiteit faciliteert vrijwel in de handel van alles wat men maar kan bedenken van contraband als illegale drugs en wapens, doordat het kapitaal en belastingwetgeving passeert. Overheden hebben wel flink ingegrepen de afgelopen jaren in deze criminele bitcoin activiteiten. Het grootste voorbeeld hiervan is de plat legging van de ‘’Silk Road’’ markt plaats door de FBI. De website had meer dan 10,000 producten te koop, 70% daarvan waren drugs die illegaal zijn in de meeste landen. Ongeveer 340 verschillende soorten drugs werden aangetroffen op de website. De site functioneerde als ‘’de Ebay voor drugs’’, en verbond kopers en verkopers zonder zelf te handelen in de illegale producten.

De FBI sloot Silk Road op 2 oktober 2013. De baas achter Silk Road was Ross William Ulbricht, ook wel Dread Pirate Roberts genoemd. Hij werd veroordeeld voor huurmoordenaar contracten en de handel in verboden middelen. De FBI confiskeerde 26.000 bitcoins van verschillende accounts op Silk Road (ongeveer 3.6 miljoen Dollar toen). Twintig dagen later rapporteerde de FBI dat ze 144.000 bitcoins van Ulbricht zelf hadden geconfiskeerd. Ross William Ulbricht had dus zo’n 22 miljoen Dollar in bitcoins.

Bitcoin prijzen daalden van 123.95 naar 75.20 als gevolg van de in beslag name. Echter herstelde de markt snel aangezien veel bitcoin handelaren profiteerden van de goedkope bitcoins en deze massaal opkochten. Twee dagen later waren de bitcoins weer gestegen in prijs tot 118.00. Doordat de meeste criminelen bang waren door het feit dat de FBI nu een grote hoeveelheid bitcoin in bezit had, bleven zij een tijdje weg van de bitcoin handel en verkochten zij grotendeels hun bitcoin voorraden. BTC/USD daalde van 195.20 naar 152.49 als gevolg. Echter hertelde ook dit keer weer de bitcoin prijs vrij snel, aangezien wederom bitcoin handelaren de lagere bitcoin prijs als investeringskans zagen en deze weer massaal opkochten.

Wat interessant is om op te merken is dat er een enorme toename in bitcoin handelsactiviteit kwam net na de in beslag name van Silk Road, ondanks dat veel analisten destijds van mening waren dat bitcoins voornamelijk in het criminele circuit gebruikt werden. In de maanden na de sluiting van Silk Road begonnen steeds meer grote bedrijven en websites betalingen in bitcoins te accepteren. Grote namen hierin waren Overstock.com, Amazon.com en Tiger Direct. De CEO van Overstock.com publiceerde dat het bedrijf meer dan 800 orders ontving de eerste dag in bitcoin, sinds zij bitcoins accepteerden. In totaal kochten bitcoin gebruikers voor meer dan een half miljoen dollar aan goederen in de eerste 14 dagen.

Hoe werkt de toevoer van bitcoins?

Beleggers met ervaring in de grondstoffenmarkt vragen zich misschien af waarom dit onderdeel van dit artikel zo laag geplaatst is in deze ultieme bitcoin gids aangezien het over de handel van bitcoin gaat en de toevoer dus aardig belangrijk lijkt. De reden is dat wanneer het aankomt op bitcoin, de toevoer niet zo veel impact heeft op de prijs. Dit is omdat de toevoer constant is en van te voren al bekend is waardoor deze al in de huidige prijs zit berekend. In het geval van olie, dalen olieprijzen aanzienlijk als er een nieuw groot olieveld gevonden word, dit soort situaties zijn niet mogelijk met bitcoin, ik zal je uitleggen waarom.

De bitcoin toevoer groeit door een proces genaamd het ‘’mining’’ van bitcoins. De toevoer wordt verwacht met zo’n 10% per jaar te stijgen. De snelheid waarmee het aantal bitcoins toeneemt ligt op zo’n 6 blocks per uur en ieder block is 25 bitcoins waard, ongeveer 12.500 euro. Als er meer mining power (gHash) online komt en de block creatie snelheid naar 7 per uur gaat, dan wordt de zogenaamde ‘’mining difficulty’’ hoger totdat de snelheid weer op 6 blocks per uur komt te liggen. Aan de andere kant, als de bitcoin miners minder bitcoins creëren, daalt de moeilijkheidsgraad, waardoor het makkelijker wordt bitcoins te minen.

Wall Street Bitcoin voorspellingen

Nadat de criminele activiteiten op een lager pitje stonden na de sluiting van Sil Road, begonnen cryptocurrencies de aandacht van Wall Street te trekken. Wedbush Securities, een klein, onbekend analisten bedrijf, voorspelde een prijs van $98.500 per bitcoin. De analisten verwachten een prijsstijging van bitcoin van zo’n 10 a 100 maal van de huidige waarde als de technologie eenmaal traditionele banksoftware gaat vervangen. Bank of America Merril Lynch is niet zo optimistisch in haar voorspellingen. De analisten van de bank verwachten slechts een waarde van $1.300 per bitcoin.

De Winklevoss broers zeiden tegen CNBC dat een $400 miljard markt plafond op BTC een ‘’small bull case scenario’’ zou zijn. Met 12 miljoen bitcoins in circulatie op moment van schrijven, moet een bitcoin zo’n $40.000 waard zijn in dit scenario. De broers zijn grote investeerders in bitcoin en zijn in het verleden rijk geworden door vroeg te investeren in Facebook. Het grootste obstakel in de ‘’diseruptie’’ van de huidige status quo, is door de transactiekosten die de meeste betalingsverkeer aanbieders nu verdienen. Visa en Mastercard verdienen zo’n 2 a 3% per transactie. Terwijl in het geval van bitcoin, de aanbieders slechts maximaal een procent verdienen. Bitcoin transacties zijn onomkeerbaar, waardoor er geen mogelijkheid is op chargebacks en fraude. Dit reduceert de kosten met een aanzienlijke hoeveelheid, waardoor bitcoin transacties tegen lagere vergoeding kunnen worden aangeboden.

Een andere markt die onder druk staat is de geld verstuur markt. Deze markt wordt gedomineerd door spelers als Western Union en MoneyGram. Western Union verdiend bijvoorbeeld tot wel 10% per transactie naar het buitenland. Ter vergelijking, een bitcoin transactie zou niet meer dan 5% kosten, zelfs met alle exchange en bankopname kosten meegerekend voor zowel de koper als de verkoper. Als er geen andere valuta wordt gebruikt, is het ontvangen en versturen van bitcoins bijna gratis en kost het slechts 0.0001 BTC per transactie.

Wil je direct beginnen met handelen van cryptocurrencies op de goedkoopste exchange? Navigeer dan via onderstaande link naar Binance en maak hier een gratis cryptocurrency exchange account aan.

Bitcoin live koers – waarde bitcoin valuta live

Het laatste bitcoin nieuws – bitcoin blog

Hoe herken je een pump en dump

Hoe herken je een Pump en Dump en hoe vermijd je deze?

Laten we bij het begin beginnen. Wat is pump en dump? Pump en dump is een georganiseerde vorm van financiële fraude waarbij beleggers misleid worden. Deze gedupeerde beleggers kopen cryptocurrencies… lees verder

Not Your Keys, not your coins.

Not Your Keys, Not Your Coins.

”Not your keys, not your coins” is een populaire uitdrukking in de crypto wereld en tegelijkertijd ook een belangrijke les om te leren. Wanneer je namelijk niet in het bezit… lees verder

51% attack Bitcoin - hoe werkt het?

51% Attack – Wat is een 51% attack Bitcoin precies?

De kans is groot dat je wel eens op cryptocurrency fora gelezen hebt over een 51% attack. Sommige cryptocurrency traders en Bitcoin miners zijn erg bang voor een 51% attack… lees verder

Handel in bitcoins op onlinehandelen.com

Bitcoin prijs bereikt het hoogste punt ooit van meer dan $ 20.000

Cryptocurrency steeg met meer dan 6% ten opzichte van de dollar te midden van groeiende belangstelling van grote investeringsmaatschappijen. De waarde van bitcoin, ‘s werelds bekendste cryptocurrency, heeft een recordhoogte… lees verder

wat-is-double-spending

Wat is double-spending en waarom is het zo’n probleem?

Double-spending is een groot computerprobleem dat door elke cryptocurrency moet worden opgelost. Zo niet, dan is de betreffende cryptocurrency in wezen waardeloos omdat iedereen op elk moment een transactie met… lees verder

wat-is-blockchain

Hoe werkt een blockchain?

Het internet beloofde een tijdperk van gedecentraliseerde vrijheid, maar vandaag zijn we nog steeds sterk afhankelijk van gecentraliseerde spelers zoals we deden in het analoge tijdperk. Veel van de processen… lees verder

bitcoin-kopen-met-hefboom

Op een dag zal iedereen de digitale valuta van China gebruiken

Chandler Guo was een pionier op het gebied van cryptocurrency, de digitale valuta’s die onafhankelijk van nationale centrale banken en overheden kunnen worden gecreëerd en gebruikt. In 2014 zette hij… lees verder

bitcoin mining tutorial

Wat gebeurt er als alle 21 miljoen Bitcoins gemined zijn?

Bitcoin lijkt in vele opzichten op goud. Net als goud kunnen bitcoins niet zomaar gemaakt worden. Goud moet gedolven worden uit de grond en op soortgelijke wijze dienen Bitcoin digitaal… lees verder

Handel in bitcoins op onlinehandelen.com

5 manieren om Bitcoin te shorten

Hoewel bitcoin en andere cryptocurrencies astronomisch in waarde stegen vorig jaar, heeft dit beleggers niet doen stoppen de mogelijkheid van het short gaan op cryptocurrencies te bekijken. Voor beleggers die… lees verder

bitcoin meme

Hoe herken je de volgende populaire cryptocurrency?

De beleggers die het geluk hadden bitcoin in haar vroege stadium te kopen en deze bewaard hebben, zijn nu enorm rijk. De grootste digitale valuta op marktaandeel heeft het extreem… lees verder

Handelen in bitcoin & litecoin forex:

 • Plus500 hier kan je handelen in bitcoins en litecoin met €25 gratis startkapitaal. Hier speel je door litecoin te (ver)kopen eventuele stortingsbonussen het snelste vrij.
 • Avatrade hier kan je handelen in bitcoin en litecoin versus de dollar.
 • Markets.com hier kan je in forexparen bitcoin en litecoin verhandelen versus de dollar.

 

Bitcoin & andere cryptocurrency exchanges:

 • bitcoin.de Europa’s vaakst gebruikte bitcoin exchange, hier kan men direct handelen in bitcoins tegen euro’s.
 • coins-e hier kan men praktisch alle virtuele valuta tegenover elkaar verhandelen in dollars.

 

Bitcoins kopen & secure wallet sites:

 • Localbitcoins hier kan je direct bitcoins kopen en verkopen aan en van mensen in de buurt. In Nederland zeer populair.
 • Btc-asia hier kan iedereen wereldwijd bitcoins kopen en versturen naar anderen (ook in China).
 • Coinbase hier kan iedereen wereldwijd bitcoins kopen en bewaren in zijn of haar veilige digitale kluis.
 • Coinmama hier kan je bitcoins kopen met western union, diverse credit cards en tegoedbonnen. Tijdelijke actie: $7 of €5 korting op eerste aankoop met coupon code: 682XX276.

 

Bitcoin mining & handelen in GHash websites:

 • Cex.io de eerste en enige bitcoin ‘grondstoffen’ exchange. Hier kan je Ghash kopen en verkopen en dus zelf bitcoin en litecoins minen alsmede je overtollige energie verkopen.

 

 

Gratis Bitcoins verdienen door enquetes in te vullen:

 • iWantFreeBitcoins verdien bitcoins door korte enquetes en vragenlijsten in te vullen. Je word per uur uitbetaald in BitPoints, deze kan je wanneer zij 0.1 BTC vertegenwoordigen of meer uitcashen op je bitcoin adres. Je hoeft geen account aan te maken.
 • Bitbucks verdien bitcoins door korte enquetes en vragenlijsten te beantwoorden. Meer dan 2000 enquetes en vragenlijsten beschikbaar wereldwijd. Sommige zijn niet gratis in te vullen en vereisen een kleine storting (lager dan de uitbetaling). Sommige aanbiedingen vereisen Facebook authenticatie. Voor de rest hoef je geen account aan te maken en verdien je direct op je gewenste bitcoin adres.
 • Bitcoinget hier kan je bitcoins gratis verdienen door YouTube videos te bekijken en korte vragenlijsten in te vullen. Dagelijkse uitbetaling in bitcoin, je hoeft geen account aan te maken.

 

Gokken met Bitcoins kan op deze sites:

 • Seals with Clubs hier kan je online pokeren a la Pokerstars maar dan met bitcoins. Uitbetaling loopt heel snel (binnen een uur) wat een groot voordeel is vergeleken met andere pokerwebsites.
 • Satoshi Bet hier kan je online roulette en fruitautomaten spelen met bitcoins, je hoeft ook geen username aan te maken. Dit is ‘s werelds enige anonieme online casino. Winsten kunnen anoniem worden uitgekeerd.
 • Satoshi36 hier kan je elke 5 minuten meedoen aan bitcoin loterijen wereldwijd.

Advertentietegoed inkopen en verdienen met bitcoins:

 • Bitvisitor krijg betaald om websites te bezoeken of betaal mensen kleine bedragen bitcoin uit om je website of facebookpagina te bezoeken.
Oefen trading met €100,000 demo account
Online Handelen.com