Bitfinex Review

Bitfinex
Levenslang 6% trading fees korting via onze links
Meer Info

Overzicht

EXCLUSIEF AANBOD van onlinehandelen.com: als je via deze link een account aanmaakt bij Bitfinex, krijg je levenslang 6% korting op je trading fees! Om deze eerlijke en uitgebreide Bitfinex review… lees verder

Lees de volledige review

CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. Meer dan 65% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Broker informatie

🏢Broker Bitfinex
🔗Website link https://www.bitfinex.com/
🚀Opgericht in het jaar 2012
📍Hoofdkantoor gebaseerd te Section 1, Wenhua Road, Banqiao District, Tapei, Taiwan
📞Klantenservice nummer Geen
👂Contactmogelijkheden Email: [email protected], FAQ-pagina
🗣Beschikbare talen Engels, Chinees, Russisch, Spaans, Turks
📈Handelsplatform Bitfinex Trading Platform|Bitfinex Derivatives Platform|Bitfinex Lending Pro|Bitfinex Borrow|Bitfinex Securities|Bitfinex OTC Desk
💰Minimale eerste inleg Geen
💰Minimale accountgrootte Geen
💰Minimaal te verhandelen bedrag Geen
💰Maximaal te verhandelen bedrag Geen
🎁Welkomstbonus Levenslang 6% trading fees korting via onze links
🕑Uitbetalingsinformatie Direct
🧮Leverage of hefboom 1:1 tot 1:100, zelf instelbaar
💲Spread Geen
🎮Demo rekening Klik om een demo rekening te openen
Regulatorische instelling Bitfinex is ongelicenseerd
💰Extra kosten Yes
💰Extra kosten informatie 0,10%/0,20% maker/taker fees
💰Extra commissies Yes
💰Extra commissies 0,10%/0,20% maker/taker fees
📋Beschikbare accounts Individual Account, Professional Account, Corporate Account
💳Stortingsmethoden iDEAL, MasterCard, Visa, UnionPay, GiroPay, SOFORT, Bancontact
💳Opname methoden Bankoverschrijving, externe crypto wallets
🛍️Toegestane handelsmethoden Crypto spot trading, Crypto CFD trading, Crypto Options Trading, Crypto-backed Securities, Crypto Staking
🛍️Aantal Assets/Activa 170+
💰Verloop Tijden Hangt af van het perpetual contract. Doorgaans 8 en 24 uur intervals
???Soorten Activa Crypto, Crypto/Fiat valutaparen, Tether/Fiat valutaparen, Tether/Altcoin paren, Tether/Bitcoin
↕️Optie Soorten Bitcoin Perpetual Contracts, Altcoin Perpetual Contracts
🛍️Te verhandelen valutaparen USD, EUR, CNH, XAY, MXNt en 170+ cryptocurrencies
🛍️Rekening valuta Euro, Chinese Yuan, Japanse Yen, Britse Ponden, US Dollars
🤠Amerikaanse beleggers toegestaan No
📱Handelen op smartphone Yes
📱Handelen op tablet Yes
📝Broker Score 8.7

Volledige Review

EXCLUSIEF AANBOD van onlinehandelen.com: als je via deze link een account aanmaakt bij Bitfinex, krijg je levenslang 6% korting op je trading fees!

Om deze eerlijke en uitgebreide Bitfinex review samen te kunnen stellen, hebben wij Bitfinex vergeleken met meer dan 20 andere cryptocurrency exchanges op meer dan 10 verschillende criteria waaronder kosten, aantal verhandelbare crypto, trading platform, beveiliging, trading app, fiat-to-crypto mogelijkheden, crypto staking, NFT trading, crypto CFD trading, crypto options trading en de kwaliteit van de klantenservice.

Kom meer te weten over onze broker en crypto exchange review methodologie om te ontdekken hoe onze Bitfinex review beoordeling tot stand is gekomen.

Bitfinex voor- en nadelen

Bitfinex VoordelenBitfinex Nadelen
Crypto kopen met iDEAL mogelijkDubieuze verwantschap met Tether
Lage trading feesKlein aanbod crypto's (170) vergeleken met Binance en Coinbase (600+ en 400+ respectievelijk)
Crypto CFD trading, perpetuals en geavanceerde order typen voor professionele traders
Demo paper trading account en mobiele app beschikbaar voor beginnende crypto traders

Wat is Bitfinex?

Bitfinex is een van de oudste en grootste cryptocurrency exchanges ter wereld. Op Bitfinex kun je crypto traden op de spot markt (normaal traden), crypto CFD’s traden, crypto perpetual contracten traden en doen aan crypto staking en yield farming.

Voor beginners heeft Bitfinex een demo paper trading account beschikbaar, waarmee je met nepgeld het handelen in crypto kunt oefenen. Voor ervaren crypto traders kan dit Bitfinex demo account handig zijn om API’s en crypto trading bots op te testen.

Al met al kun je op Bitfinex vrijwel alles doen wat er maar met crypto trading en beleggen in crypto te maken heeft, behalve NFT’s kopen en verkopen. Bitfinex heeft namelijk (nog) geen ingebouwde NFT Marketplace zoals bijvoorbeeld Binance, Coinbase en OKX wel hebben.

Waarschuwing: Voordat je begint met handelen in crypto op Bitfinex willen je even waarschuwen. Bitfinex heeft in het verleden meerdere boetes gehad omdat het bedrijf beleggers heeft misleid. Zo beweerde Bitfinex dat de Tether stablecoin volledig gedekt zou zijn in Amerikaanse dollars, wat niet het geval bleek. Daarnaast vinden wij dat je moet weten dat Bitfinex als crypto exchange in handen is van dezelfde mensen als de Tether USDT stablecoin.

Bitfinex Achtergrond Informatie

Bitfinex is, zoals eerder vermeld in deze Bitfinex review, een van de oudste en grootste cryptocurrency exchanges ter wereld. Het crypto platform is opgericht in 2012 en de exchange staat al jaar en dag in de top crypto exchanges qua trading volume op Coinmarketcap.

Bitfinex biedt de mogelijkheid tot crypto traden tegen lage, vaste kosten van 0,20% of lager per trade. Hoewel je er tegenwoordig meer dan 170 verschillende cryptocurrencies traden kunt, heeft het trading platform wel een ietwat duister verleden en een hechte band met de Tether (USDT) stablecoin.

Beschikbare Crypto op Bitfinex

Op Bitfinex kun je in totaal dus net onder de 200 verschillende crypto’s traden, waaronder Bitcoin, Ethereum, Solana, Litecoin, Ripple en tientallen andere altcoins. Naast enkel Bitcoin en altcoins, kun je op Bitfinex ook securities traden. Dit is een nieuwe feature en op dit moment zijn er slechts 2 tradable securities, maar hier zullen naar verwachting meer securities aan worden toegevoegd in de nabije toekomst.

Ook worden er regelmatig nieuwe verhandelbare coins toegevoegd op Bitfinex. Hoewel je op Bitfinex dus zo’n 400 coins minder kunt traden dan op bijvoorbeeld Binance of KuCoin, wordt het aantal tradable crypto op Bitfinex wel steeds groter.

Mocht je nog geen crypto hebben, dan kun je op Bitfinex crypto kopen met iDEAL. Dit kun je al direct doen na het aanmelden bij Bitfinex vanaf 10 euro.

Onze Bitfinex ervaringen

Wij hebben voornamelijk positieve Bitfinex ervaringen. Het handelsplatform van Bitfinex is gebruiksvriendelijk en ervaren crypto traders zullen merken hoeveel functies en opties de exchange wel niet biedt. Naar onzer mening zijn deze features namelijk net iets geavanceerder dan op bijvoorbeeld Binance en een beetje op het niveau van FTX.

Je kunt ervoor kiezen om eerst crypto traden te oefenen met een gratis Bitfinex demo paper trading account. Dit demo account komt met $100,000 nepgeld waarmee je crypto trading strategieën kunt oefenen en leren hoe het platform precies werkt.

Hieronder kun je zien hoe de Bitfinex crypto exchange er uitziet:Bitfinex review en ervaringen van traders

Het Bitfinex trading platform heeft zoals je hierboven kunt zien geavanceerde grafiek teken software, een order book, diepte meter en dergelijke. Ook kun je hotkeys instellen om je crypto trades sneller te kunnen verrichten.

Daarnaast biedt Bitfinex ook de mogelijkheid automatisch te traden aan de hand van crypto trading bots. Als je een beetje handig bent, kun je de API van Bitfinex gebruiken in combinatie met historische prijsgeschiedenis via de Bitfinex Terminal om zelf crypto bots te ontwikkelen en voor je te laten handelen. Ook kun je op Bitfinex crypto traden met hefboom en perpetual Bitcoin en Tether contracts.

Bitfinex Kosten

De Bitfinex trading fees liggen lager dan bij de meeste grote cryptocurrency exchanges. Bitfinex hanteert een maker/taker kostenschema, welke begint bij 0,10% maker en 0,20% taker. Deze percentages gelden voor zowel crypto, fiat als stablecoin trades.

Naast deze standaard trading fees, rekent Bitfinex ook tussen de $2 en $5 voor crypto aankopen met fiat. Wanneer je crypto in euro’s wilt omzetten en deze opnemen van Bitfinex, betaal je 0,10% van het op te nemen bedrag met een minimum van $60 aan kosten. Houd hier dus rekening mee en neem enkel grote bedragen op.

Als je Unus Sed Leo tokens bezit, de native tokens van Bitfinex, krijg je korting op je trading fees. Je kunt deze LEO tokens vergelijken met de BNB tokens op Binance en de FTT tokens op FTX.

Hoe meer LEO tokens je bezit, hoe meer korting je krijgt. Vanaf $1 aan LEO krijg je al 15% trading fee discount en vanaf zo’n $5,000 aan LEO ontvang je 25% korting op je crypto trading kosten.

Is Bitfinex betrouwbaar?

De meningen zijn verdeeld wanneer het gaat om de betrouwbaarheid van Bitfinex. Zo doet het bedrijf er alles aan om ervoor te zorgen dat hun traders hun coins veilig bij hen kunnen bewaren. Je bent namelijk verplicht two-factor authentication in te stellen voor je account en je kunt een apart wachtwoord instellen voor het opnemen en versturen van crypto van je Bitfinex account.

Daarnaast beweert Bitfinex het grootste gedeelte van de crypto van haar klanten te bewaren op multi-signature cold wallets.

Ondanks dit alles is Bitfinex toch een aantal keer gehacked geweest, waardoor crypto beleggers hun coins verloren. Hier komt bij dat Bitfinex een dubieuze band heeft met de Tether USDT stablecoin.

Bitfinex aanmelden

Om bij Bitfinex crypto te traden, zul je er een account moeten aanmaken. Gelukkig is bij Bitfinex aanmelden zo gepiept en zal het hooguit 5 tot 10 minuten van je tijd in beslag nemen. Wij hebben echter wel goed nieuws: je kunt op Bitfinex zonder KYC al crypto traden. Je hebt dan uiteraard wel te maken met lage stortings- en opnamelimieten.

Wanneer je ongelimiteerd wilt kunnen crypto handelen op Bitxinex, zal je de KYC procedure moeten doorlopen. Om dit te doen dien je een selfie te maken waarop je gezicht en een identiteitsdocument zoals je paspoort, rijbewijs of identiteitskaart zichtbaar is.

Bitfinex Klantenservice

De Bitfinex klantenservice is enkel te bereiken via email. Er is geen live chat functie en je kunt ook geen telefoonnummer bellen om in contact te komen met een medewerker. Het e-mailadres van Bitfinex is [email protected]. Wel is er een uitgebreide FAQ-pagina aanwezig waar je eventueel al een antwoord op je vraag kunt vinden.

Bitfinex ervaringen van Traders

Op diverse review sites komen we zowel positieve als negatieve Bitfinex ervaringen tegen. Zo scoort de crypto exchange 3,3 uit 5 sterren op TrustPilot.

De positieve Bitfinex reviews gaan voornamelijk over het platform zelf en het feilloze auto trading framework (de algo crypto bot API’s en dergelijke).  De negatieve Bitfinex ervaringen gaan over slechte klantenservice en langzame uitbetalingen.

Over het algemeen zijn de Bitfinex ervaringen die we gelezen hebben wel positiever dan die van andere crypto exchanges. Mocht je zelf een negatieve of juist positieve ervaring met Bitfinex hebben, vergeet dan niet dat je als bezoeker op onze een website een eigen Bitfinex review achterlaten kunt om andere (toekomstige) Bitfinex gebruikers op de hoogte te stellen.

Bitfinex App

Via de Bitfinex app heb je toegang tot vrijwel alle functies die het desktop trading platform ook biedt. De Bitfinex app is intuitief ontworpen en je kunt ermee crypto kopen met iDEAL, je crypto portfolio bekijken, crypto traden, crypto staken en versturen naar externe wallets.

Bitfinex app downloaden

Hoe doet Bitfinex het vergeleken met andere crypto exchanges?

Bitfinex is een van de grootste spelers in de wondere wereld van crypto. Er zijn miljoenen Bitfinex gebruikers en hierdoor zijn de kosten van Bitfinex erg laag (0,10%/0,20% trading fees). Als jij je afvraagt hoe Bitfinex vs Binance of Bitfinex vs Coinbase presteert, kun je dit te weten komen door de onderstaande tabel door te nemen.

FeatureBitfinexBinanceCoinbaseHuobiKuCoin
Aantal Crypto:170+600+200+400+600+
Crypto Staking:JaJaJaJaJa
NFT's:NeeJaJaNeeJa
Demo account:JaNeeNeeJaJa
Crypto kopen met fiat:JaNee (geen EU-landen)JaJaJa
Crypto traden met leverage:JaJaNeeJaJa

Bitfinex Review – Ons Eindoordeel

Over het algemeen hebben wij gemengde gevoelens over Bitfinex. Het is een heel robuust crypto trading platform met veel geavanceerde functies voor ervaren crypto traders en is tegelijkertijd voor beginners ook makkelijk te begrijpen. Bovendien hanteert Bitfinex lage kosten en kun je er crypto kopen met iDEAL.

De nadelen van Bitfinex zijn uiteraard dat het crypto trading platform meerdere keren gehacked is geweest, dat de eigenaren meerdere keren beboet zijn en dat Bitfinex en Tether zo nauw met elkaar verbonden zijn.

Wij hopen in ieder geval dat je verstandig in crypto investeert en het grootste gedeelte van je crypto portfolio opslaat op een hardware wallet en dit niet op een exchange laat staan. Dit gezegd hebbende, kun je natuurlijk altijd bij Bitfinex aanmelden.

Bezoek Broker

Screenshots

 • Screenshot 1
 • Screenshot 2

Voordelen

 • Crypto kopen met iDEAL
 • 170+ crypto
 • Tot 14% rente per jaar met crypto staking
 • Crypto CFD trading
 • Crypto Options Trading
 • Trading Contests
 • Lending & Yield Farming mogelijkheden

Nadelen

 • Klein aanbod crypto vergeleken met Binance, KuCoin en Huobi
 • Onduidelijk waar Bitfinex precies gevestigd is
 • Trading platform, app en website niet in Nederlands beschikbaar

Bezoeker Reviews

Gebruiksvriendelijkheid

arrow0/5

Hoe makkelijk is het om te beleggen bij deze broker

Platform

arrow0/5

Werkt het handelsplatform snel en gemakkelijk?

Betrouwbaarheid

arrow0/5

Was de broker en de software betrouwbaar?

Klantenservice

arrow0/5

Was de broker makkelijk te bereiken, sprak de klantenservice Nederlands, hoe was de service?

Uitbetalingen

arrow0/5

Hoe zijn de uitbetalingen verlopen, hoeveel betaalde u aan kosten?

Totaal Rating

arrow0/5

Tekst

Declaratie:
Ik verklaar dat deze review of beoordeling gebaseerd is op mijn eigen ervaring bij deze broker. Nog belangrijker, Ik heb geen geldbedrag, goederen of services aangeboden gekregen van een broker of agent om deze review te plaatsen.

Bezoek Broker

CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. Meer dan 65% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Levenslang 6% Trading Fees Korting bij Bitfinex
Online Handelen.com