Bitstamp Review

Bitstamp
$20 gratis crypto via onze link bij aankoop $100+
Meer Info

Overzicht

EXCLUSIEF AANBOD van onlinehandelen.com: als je via deze link een account aanmaakt bij Bitstamp krijg je $20 gratis crypto bij aankoop van $100 of meer als welkomstbonus!  Om deze uitgebreide… lees verder

Lees de volledige review

CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. Meer dan 65% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Broker informatie

🏢Broker Bitstamp
🔗Website link https://www.bitstamp.net/
🚀Opgericht in het jaar 2011
📍Hoofdkantoor gebaseerd te 5 New Street Square London, EC4A 3TW United Kingdom
📞Klantenservice nummer +1 800 712 5702.
👂Contactmogelijkheden email: [email protected], telefoon, live chat bot
🗣Beschikbare talen Nederlands, Engels, Italiaans, Pools, Sloveens
📈Handelsplatform Bitstamp|Bitstamp Pro|Bitstamp Mobile App
💰Minimale eerste inleg Geen
💰Minimale accountgrootte Geen
💰Minimaal te verhandelen bedrag 10 EUR of 0,0002 BTC of 0,0002 ETH
💰Maximaal te verhandelen bedrag Geen
🎁Welkomstbonus $20 gratis crypto via onze link bij aankoop $100+
🕑Uitbetalingsinformatie Direct
🧮Leverage of hefboom 1:1
💲Spread 0% tot 0.50%
🎮Demo rekening No
⚖️Gereguleerd Yes
Regulatorische instelling authorised and regulated by the Luxembourg financial regulator, the Commission de Surveillance du Secteur Financier
💰Extra kosten Yes
💰Extra kosten informatie 0,10%+ maker/taker fees
💰Extra commissies Yes
💰Extra commissies 0,10%+ maker/taker fees
📋Beschikbare accounts Bitstamp Standard, Bitstamp Pro, Bitstamp Institutional
💳Stortingsmethoden creditcard, bankoverschrijving, prepaid debit cards (Revolut, N26, ADVcash etc.)
💳Opname methoden Bankoverschrijving
🛍️Toegestane handelsmethoden Hedging, scalping, staking, robot trading, expert advisors
🛍️Aantal Assets/Activa 54
???Soorten Activa Crypto en crypto/fiat pairs
↕️Optie Soorten Futures, derivtives
🛍️Te verhandelen valutaparen USD, EUR, 54 crypto
🛍️Rekening valuta USD, EUR
🤠Amerikaanse beleggers toegestaan No
📱Handelen op smartphone Yes
📱Handelen op tablet Yes
📝Broker Score 8

Volledige Review

EXCLUSIEF AANBOD van onlinehandelen.com: als je via deze link een account aanmaakt bij Bitstamp krijg je $20 gratis crypto bij aankoop van $100 of meer als welkomstbonus! 

Om deze uitgebreide en eerlijke Bitstamp review samen te stellen, hebben wij Bitstamp vergeleken met meer dan 20 andere crypto exchanges op meer dan 9 verschillende criteria waaronder kosten, trading platform, beveiliging, aantal verhandelbare crypto, trading apps, beschikbare betaalmethoden en de kwaliteit van de klantenservice.

Kom meer te weten over onze broker en crypto exchange review methodologie om te ontdekken hoe onze Bitstamp review beoordeling tot stand is gekomen.

Bitstamp VoordelenBitstamp Nadelen
Eenvoudig handelsplatform met fiat on ramp voor beginners en geavanceerd handelsplatform voor pro tradersWeinig crypto staking mogelijkheden
's Werelds oudste crypto exchangeGeen crypto leverage trading
Lage trading feesWeinig verhandelbare crypto

Wat is Bitstamp?

Bitstamp is een van de oudste cryptocurrency exchanges ter wereld, al in business sinds 2011. Vandaag de dag kun je er als crypto trader 54 verschillende crypto traden tegen lage kosten en crypto staken.

Je kunt het eenvoudige Bitstamp trading platform gebruiken als beginner of ervoor kiezen gebruik te maken van het Bitstamp Pro trading platform als je op zoekt bent naar geavanceerde features zoals advanced order types, dynamic charting en level 2 order book informatie (liquditeit en volume).

Ondanks dat crypto traden risico’s met zich meebrengt, is Bitstamp een uiterst veilige crypto exchange die nog nooit gehacked is geweest.

Bitstamp Achtergrond Informatie

Bitstamp is officieel opgericht in Slovenië in 2011. Op dit moment bevindt het hoofdkantoor van het bedrijf zich echter in Luxemburg en heeft Bitstamp nog kantoren in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Singapore. In totaal heeft Bitstamp net meer dan 5 miljoen actieve gebruikers.

Op het Bitstamp trading platform kun je 54 cryptocurrencies verhandelen, waaronder de populairste coins zoals Bitcoin, Ethereum, Uniswap, Litecoin en dergelijke. Bitstamp heeft zowel een basis als een Active Trading platform en juist de wat kleinere selectie aan verhandelbare crypto maakt het een makkelijke en goed geschikte crypto exchange voor beginners.

Beschikbare Crypto Op Bitstamp

Zoals we net besproken hebben in deze Bitstamp review, kun je 54 crypto’s traden op Bitstamp. Bitstamp heeft enkel spot trading en geen margin of leveraged trading. Het is wel mogelijk om je account in euro’s aan te houden in plaats van dollars, wat bij de meeste crypto exchanges gebruikelijk is.

De populairste crypto’s die je kunt traden op Bitstamp zijn:

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Tether
 • Uniswap
 • Litecoin
 • Bitcoin Cash
 • XRP
 • Cardano
 • Gemini Dollar

Onze Bitstamp Ervaringen

Wij hebben alle drie de Bitstamp trading platforms uitgeprobeerd: Bitstamp.net, Bitstamp Tradeview en Bitstamp Mobile. De trading fees wearen op alle platformen gelijk en uiteindelijk gaat onze voorkeur uit naar het Bitstamp Tradeview trading platform.

Op de basis Bitstamp exchange kun je enkel instant, market, limit en stop orders plaatsen. Je koopt de crypto direct van je Bitstamp balans of van de bankrekening of creditcard die je aan je Bitstamp gekoppeld hebt. Dit is overigens een unieke functie die we niet vaak terugzien bij andere crypto exchanges.  Verder bevat het basis handelsplatform van Bitstamp eenvoudige grafieken, een overzichtelijk buy/sell orderbook en een eenvoudig order plaats systeem.

Bitstamp ervaringen

Bitstamp basis trading platform

Bitstamp Tradeview

Als ervaren crypto trader wil je waarschijnlijk gebruikmaken van het Bitstamp Tradeview platform. Hier heb je veel meer geavanceerde functies, zoals een live real-time order book, depth chart, verschillende order types, drawing tools en andere middelen om technische analyse toe te passen.

Deze versie van de Bitstamp crypto exchange is vernoemd naar de bekende TradingView software, omdat deze exact dezelfde functionaliteiten bevat (het is een TradingView API).

Bitstamp tradingview

Bitstamp TradingView

Bitstamp Mobile

De Bitstamp Mobile app is beschikbaar op zowel Android als iOS devices en te downloaden in de Google Play Store en de Apple App Store. De app bevat dezelfde functies als het basis Bitstamp trading platform.

Naast crypto traden op je smartphone, kun je natuurlijk ook crypto versturen naar externe wallets via de Bitstamp app.

Bitstamp app

Bitstamp app

Bitstamp Kosten

De Bitstamp trading fees beginnen bij 0,50% op normale trades op alle crypto. Deze eenvoudige kostenstructuur is vergelijkbaar met die van andere crypto exchanges. De kosten zijn niet al te laag, maar ook zeker niet aan de te hoge kant.

Wanneer je meer dan $10,000 handelsvolume draait binnen 30 dagen, kunnen je fees verlaagd worden, uiteindelijk zelfs naar 0%, mocht je voor miljoenen dollars aan turnover draaien.

In het geval van Bitstamp staking, rekent Bistamp 15% van je totale staking rewards als kosten, maar verder geen unstaking fees of iets. Als je dus $100 aan staking rewards zou hebben, krijg je hier $85 van.

Naast trading fees en staking fees brengt Bistamp je ook nog de volgende kosten in rekening:

BetaalmethodeBitstamp Kosten
Storten op USD walletGratis
Debet en creditcard crypto aankopen met fiat5%
ACH transfersGratis
Bankoverschrijving0,05% stortingskosten, 0,1% opnamekosten
Crypto swapping (conversion)Ongeveer 0,50%
Crypto aankopen0,50% en lager
Crypto trades0,50% en lager
Andere feesGebruikelijke mining fees wanneer je crypto opneemt naar externe wallet

Bitstamp Beveiliging

Cryptocurrency transacties kunnen nooit ongedaan maken, dus als je Bitstamp account ooit gehacked zou worden, zie je je crypto waarschijnlijk nooit meer terug. Of je nu Bitstamp of een andere crypto exchange gebruikt, het is altijd van cruciaal belang dat je voorzichtig en veilig omgaat met je account.

Stel dus een uniek wachtwoord in voor je account, zet multi-factor authentication aan en gebruik idealiter een third-party authenticator app zoals Authy.

Bitstamp zelf doet er alles aan om haar crypto exchange zo veilig mogelijk te houden. Zo bewaart het bedrijf het grootste gedeelte van de crypto van haar gebruikers op cold wallets. Ook ben je verplicht tijdens het aanmaken van je account diverse veiligheidsmaatregelen te treffen.

Wij raden aan altijd de tijd te nemen voor je crypto transacties en trades en dit niet gehaast of snel snel on-the-go te doen. Je wilt geen fout maken en per ongeluk een lettertje of symbooltje vergeten te kopieren tijdens het opnemen van crypto van Bitstamp of per ongeluk een limit order plaatsen in plaats van een market order.

Bij Bitstamp Aanmelden

Bij Bitstamp aanmelden of een account aanmaken bij Bitstamp is erg eenvoudig, maar houd er rekening mee dat het zo’n 10 minuten van je tijd in beslag zal nemen.

Om te beginnen dien je je email adres te bevestigen en een wachtwoord in te stellen voor je account. Wij raden aan een uniek wachtwoord in te stellen voor je account om deze zo veilig mogelijk te houden. De volgende stap is het opzetten van multi-factor authentication via bijvoorbeeld Google Authenticator of Authy.

Om aan de KYC vereisten te voldoen zal je een foto moeten uploaden van je rijbewijs, paspoort of identiteitsbewijs en een korte video van jezelf opnemen waarin je een drie-cijferige code opleest. Vervolgens dien je deze documenten in en vul je enkele persoonsgegevens in.

Op dit moment zal je account status onder ”being review” zijn en kun je nog niet volledig gebruikmaken van de Bitstamp crypto exchange.

Wanneer je Bitstamp account eenmaal is goedgekeurd, kun je inloggen op je Bitstamp account en hier geld op storten via bankoverschrijving of creditcard of crypto op storten.

Over het algemeen verloopt het aanmelden bij Bitstamp dus hetzelfde als bij andere crypto exchanges.

Bitstamp Klantenservice

De Bitstamp klantenservice is beter dan die van de meeste andere cryptocurrency exchanges. Je kunt deze namelijk niet alleen 24/7 benaderen per e-mail, maar ook telefonisch bereiken via 1-800-712-5702. Houd er rekening mee dat dit een Amerikaans nummer is en dat je het beste met Skype of ander alternatief kunt bellen om op de kosten te besparen.

Bitstamp Ervaringen van Traders

Net als de meeste andere crypto exchanges, hebben wij op review sites zowel positieve als negatieve Bitstamp ervaringen kunnen vinden. De Bitstamp klachten gingen voornamelijk om de langzame opname snelheden en de slechte klantenservice.

Wel moeten wij hier direct bij zeggen dat het vaak mensen zijn die iets te klagen hebben die reviews achterlaten. Waarom zou je immers een review achterlaten als alles goed verloopt?

Wij zelf hebben in ieder geval zeer goede ervaringen met Bitstamp.

Hoe werkt Bitstamp?

Bitstamp werkt eenvoudig als in dat je een soort dashboard hebt waarvanuit je je crypto portfolio beheert, je transactie-geschiedenis in kunt zien, je huidige trading fee niveau en andere accountsaldi zoals bijvoorbeeld je actuele crypto staking balans.

Via het algemene dashboard kun je eenvoudig geld storten op je Bitstamp account via bankoverschrijving of Visa of MasterCard creditcard. Bitstamp TradingView biedt wat gecompliceerdere functies aan, die voor ervaren crypto trader voor zich zouden moeten spreken.

Hoe doet Bitstamp het vergeleken met andere crypto exchanges?

De combinatie van lage trading fees en een gebruiksvriendelijk trading platform maakt Bitstamp goed geschikt voor zowel beginners als professionele crypto traders. Echter is het schaarse aanbod aan crypto die je er kunt traden wel een minpunt. Vanuit de tabel hieronder kun je precies zien hoe Bitstamp het doet vergeleken met andere crypto exchanges:

FeatureBitstampBinanceCoinbaseBitvavoByBit
Aantal Crypto:50+600+200+200+100+
Crypto Staking:JaJaJaJaJa
NFT's:NeeJaJaNeeJa
Demo account:NeeNeeNeeNeeJa

Bitstamp Review – Ons Eindoordeel

Bitstamp is een van ‘s werelds oudste en nog steeds populairste crypto exchanges om een aantal goede redenen. Zo is het ten eerste een veilige exchange die voor zowel beginners geschikt is met haar standaard trading platform als voor ervaren crypto traders met het Bitstamp TradingView platform.

De kosten zijn laag, er is telefonische klantenservice en je hebt de mogelijkheid te doen aan crypto staking via Bitstamp. Echter is het grootste nadeel van Bitstamp naar onze mening dat er slechts 54 verhandelbare crypto zijn, dat Bitstamp geen demo account aanbiedt en dat je het platform geen NFT Marketplace heeft zoals enkele andere grote exchanges al wel hebben.

Ook is Bitstamp voor ervaren traders wat beter geschikt, daar het dus een integratie met TradingView heeft en dat je je bankrekening of creditcard kunt koppelen aan je Bitstamp account. Dit zijn unieke features die we tot nu toe nog bij geen enkele andere crypto broker terug hebben gezien.

Al met al beoordelen wij Bitstamp met een 7,5 en raden wij Bitstamp dan ook zeker aan te overwegen als je wilt beginnen met beleggen in crypto of dit al doet en opzoek bent naar een alternatieve crypto exchange waar je met euro’s kunt storten.

Bezoek Broker

Screenshots

 • Screenshot 1
 • Screenshot 2

Voordelen

 • Lage trading fees
 • Geavanceerd platform voor de ervaren crypto trader
 • 's Werelds oudste crypto exchange

Nadelen

 • Weinig coins vergeleken met andere exchanges
 • Hoge storting en opname kosten
 • Langzame verificatie procedure
 • crypto kopen met iDEAL niet mogelijk

Bezoeker Reviews

Gebruiksvriendelijkheid

arrow0/5

Hoe makkelijk is het om te beleggen bij deze broker

Platform

arrow0/5

Werkt het handelsplatform snel en gemakkelijk?

Betrouwbaarheid

arrow0/5

Was de broker en de software betrouwbaar?

Klantenservice

arrow0/5

Was de broker makkelijk te bereiken, sprak de klantenservice Nederlands, hoe was de service?

Uitbetalingen

arrow0/5

Hoe zijn de uitbetalingen verlopen, hoeveel betaalde u aan kosten?

Totaal Rating

arrow0/5

Tekst

Declaratie:
Ik verklaar dat deze review of beoordeling gebaseerd is op mijn eigen ervaring bij deze broker. Nog belangrijker, Ik heb geen geldbedrag, goederen of services aangeboden gekregen van een broker of agent om deze review te plaatsen.

Bezoek Broker

CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. Meer dan 65% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Online Handelen.com