Social Trading Tips & Tricks

Voordat u mijn social trading tips & tricks gids doorneemt wil ik u attenderen op het volgende:

‘’Onlinehandelen.com biedt geen beleggingsadvies aan omtrent social trading. De website dient louter gebruikt te worden ter informatieve doeleinden. Wanneer u advies nodig heeft, overweeg dan een gediplomeerd financieel adviseur te contacteren. De waarde van uw beleggingen kan stijgen en dalen en u kunt een deel van uw geïnvesteerde geld verliezen. In het verleden behaalde resultaten geven geen garantie voor de toekomst.’’

Wat ik heb geprobeerd te doen in deze social trading tips & tricks gids is mijn eigen ervaringen met social trading en gedachtegang te publiceren en het makkelijker te maken voor beginnende beleggers bepaalde beslissingen te maken.

Beginnen met social trading

Dus, wat zijn de stappen die u moet maken om te beginnen met ‘’social trading’’?

1. Selecteer een social trading netwerk
2. Selecteer een social trading broker (alleen als u met echt geld gaat handelen)
3. Selecteer de beleggers die u wilt volgen en kopiëren
4. Bepaal hoeveel geld u investeert per belegger (Geld & Risico Management)

Iedere stap zal ik in detail toelichten in de komende pagina’s en artikelen.

Een snelle manier om te beginnen (en dat is wat ik zelf heb gedaan) is om een gratis demo account te openen bij Tradeo of Trade360 (klik hier om demo accounts te openen). Hierdoor krijgt u al een complete feeling hoe social trading werkt en eruit ziet, zonder risico. Het selecteren van beleggers om te volgen en money management strategieën zijn ook van toepassing op de demo accounts. U kunt de meeste waarde uit uw demo account behalen door posities te openen en investeringen te doen die u ook met een echt geld account zou doen (er zit geen waarde in social trading als een soort casino spelletje te zien).

Als u overweegt $1000 in echt geld te investeren in social trading, investeer dan ook $1000 in verschillende beleggers in uw demo account. Als u diet niet doet, zullen uw verwachtingen niet behaald worden wanneer u voor echt geld zult handelen omdat de winsten lager zullen zijn dan in uw $100000 demo account.

Probeer hetzelfde proces en risico profiel aan te houden op uw demo account, als welke u zou hanteren met echt geld. Spendeer bijvoorbeeld tijd aan het lezen van tips om de juist beleggers te volgen op ieder social trading netwerk en als u een aanpak met weinig risico wilt hanteren, hanteer dit dan ook op uw demo account. Er is nooit een echte vervanger voor het handelen met echt geld aangezien mensen met een demo account vaak meer risico nemen omdat het geld toch maar virtueel of ‘’nep’’ is.

Ga naar volgende tip – Het selecteren van een Social Trading Netwerk

Als u deze informatie waardevol vind, deel deze dan als bedankje via Facebook, Twitter of Google+.

Oefen trading met €100,000 demo account
Online Handelen.com