KuCoin Review

KuCoin
Levenslang 10% trading fees korting via onze links
Meer Info

Overzicht

EXCLUSIEF AANBOD van onlinehandelen.com: als je via deze link een account aanmaakt bij KuCoin, krijg je levenslang 10% korting op je trading fees! Tijdens het samenstellen van deze uitgebreide en… lees verder

Lees de volledige review

CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. Meer dan 65% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Broker informatie

🏢Broker KuCoin
🔗Website link https://www.kucoin.com/nl
🚀Opgericht in het jaar 2017
📍Hoofdkantoor gebaseerd te 20 Science Park Rd, Singapore
📞Klantenservice nummer +352 31 23 52 51
👂Contactmogelijkheden Live chat, email: [email protected], telefonische support
🗣Beschikbare talen Nederlands, Engels, Russisch, Koreaans, Chinees, Portugees, Duits, Frans, Spaans, Vietnamees, Turks, Italiaans, Malay, Indonesisch, Thai, Pools}Filipijns
📈Handelsplatform KuCoin Trading Platform, KuCoin Earn
💰Minimale eerste inleg Geen
💰Minimale accountgrootte Geen
💰Minimaal te verhandelen bedrag Geen
💰Maximaal te verhandelen bedrag Geen
🎁Welkomstbonus Levenslang 10% trading fees korting via onze links
🕑Uitbetalingsinformatie Direct
🧮Leverage of hefboom 1:1 tot 1:100
💲Spread Nee, enkel maker/taker fees
🎮Demo rekening Klik om een demo rekening te openen
💰Extra kosten Yes
💰Extra kosten informatie Vanaf 0,02% maker/taker fees
💰Extra commissies Yes
💰Extra commissies Vanaf 0,02% maker/taker fees
📋Beschikbare accounts Main Account, Trading Account, Margin Account, Futures Account, Pool Account
💳Stortingsmethoden SEPA bankoverschrijving, Visa, MasterCard, Crypto
💳Opname methoden SEPA Bankoverschrijving, Crypto
🛍️Toegestane handelsmethoden Crypto spot trading, Crypto margin trading, Crypto auto trading met bot, Crypto Convert of Crypto Swap
🛍️Aantal Assets/Activa 600+
💰Verloop Tijden De meeste crypto futures zijn 24 uur maar perpetuals hebben geen expiry date
???Soorten Activa crypto, crypto futures en crypto CFD's
↕️Optie Soorten BTC/USDT, ETH/USDT, LTC/USDT en andere crypto futures perpetuals (vrijwel alle coins tegen USDT)
🛍️Te verhandelen valutaparen 20+ fiat currencies en 600+ crypto
🛍️Rekening valuta Je kunt je account instellen in meer dan 20 verschillende valuta, waaronder EUR, USD, AUD, CAD, CHF etc.
🤠Amerikaanse beleggers toegestaan No
📱Handelen op smartphone Yes
📱Handelen op tablet Yes
📝Broker Score 9,5

Volledige Review

EXCLUSIEF AANBOD van onlinehandelen.com: als je via deze link een account aanmaakt bij KuCoin, krijg je levenslang 10% korting op je trading fees!

Tijdens het samenstellen van deze uitgebreide en eerlijke KuCoin review, hebben wij KuCoin vergeleken met meer dan 20 andere cryptocurrency exchanges op meer dan 10 verschillende criteria waaronder kosten, beveiliging, trading platform, aantal verhandelbare crypto, trading app, beschikbare betaalmethoden, crypto staking, NFT trading, crypto CFD trading, crypto options trading en de kwaliteit van de klantenservice.

Kom meer te weten over onze broker en crypto exchange review methodologie om te ontdekken hoe onze KuCoin review beoordeling tot stand is gekomen.

KuCoin voor- en nadelen

KuCoin VoordelenKuCoin Nadelen
Trading Platform beschikbaar in NLCrypto kopen met iDEAL niet mogelijk
Meer dan 600+ cryptoSoms is het opnemen van een bepaalde coin tijdelijk niet mogelijk
Crypto CFD trading
Crypto Options Trading
Crypto NFT Marketplace en NFT Gaming Platform
Crypto Staking
Crypto kopen met euro's via bankoverschrijving en creditcard

Wat is KuCoin?

KuCoin is een crypto exchange opgericht eind 2017 en gevestigd op de Seychellen. Al sinds enkele weken na de oprichting van de exchange, werd het een van ‘s werelds grootste cryptocurrency exchanges. Vandaag de dag telt KuCoin meer dan 15 miljoen users uit meer dan 200 landen en is het ‘s werelds 4de grootste crypto broker en exchange (qua trading volume).

Een van de voornaamste redenen waarom veel mensen een account aanmaken bij KuCoin, is omdat je geen KYC procedure hoeft te doorlopen wanneer je minder dan 2 hele Bitcoin per dag wilt opnemen, storten of traden.

Beschikbare Crypto op KuCoin

Op KuCoin kun je meer dan 600 verschillende crypto kopen, verkopen en staken. Bij Binance ligt het aantal crypto dat je kunt verhandelen ook op rond de 600, dus we kunnen concluderen dat het aanbod verhandelbare crypto van KuCoin dus vrijwel gelijk staat aan dat van Binance, wat een goed teken is.

Enkele van de meest populaire crypto op KuCoin zijn:

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Shiba Inu
 • XRP
 • Polkadot
 • Tether
 • Cardano
 • Solana
 • Tron
 • Avalanche

Onze KuCoin ervaringen

Wij hebben positieve KuCoin ervaringen en maken al jaren gebruik van de crypto exchange, voornamelijk om snel Bitcoin versus bepaalde altcoins te traden en vice versa. Dit kun je namelijk al doen door op Coinmarketcap op ”markets” te klikken en dan op een crypto pair die via KuCoin tradet.  Er opent zich dan in een apart browser tabblad direct dat paar in KuCoin en je kunt dan dus direct crypto traden.

Naast deze ”Quick Trade” functie, kun je natuurlijk inloggen op KuCoin vanaf je PC, laptop, smartphone en tablet (via de KuCoin app) en crypto traden, staken, NFT’s traden en meer.

Op KuCoin kun je 4 verschillende orders plaatsen: market orders, limit orders, stop-limit orders en stop-market orders. Daarnaast biedt KuCoin ook crypto CFD trading, crypto futures en P2P trading.

Sinds kort kun je ook gebruikmaken van de KuCoin Trading Bot. Dit is in wezen een soort Robo-Advisor die je geheel naar eigen wensen kunt instellen om voor je te traden.

De layout van de website lijkt erg op die van Binance en het hoofdmenu en het ”Mijn Account” gedeelte werken ook identiek. Mocht je dus al een Binance account hebben, dan zal je binnen no-time doorhebben hoe Kucoin werkt en waar je alles kunt vinden.

KuCoin review en ervaringen

Het KuCoin Trading Platform

KuCoin Kosten

KuCoin hanteert kosten aan de hand van een maker/taker kostenschema en de uiteindelijke kosten variëren van 0,0125% tot 0,10%, afhankelijk van je huidige status level. Deze kosten zijn lager dan die van de gemiddelde crypto exchange en zelfs nog lager dan die van Binance.

Bij andere crypto brokers betaal je namelijk al snel zo’n 0,10% tot 0,50% per trade. Bij KuCoin werkt het ook nog eens zo dat wanneer je in het bezit bent van KuCoin Tokens (KCS), je een korting krijgt op je trading fees.

Deze KuCoin Tokens zijn te vergelijken met BNB van Binance en FTT van FTX als in dat het de native token van de exchange zijn die je kunt staken tegen mooie rente percentages en je mooie voordelen zoals trading fee discount bieden.

Uiteraard willen we je er nogmaals op wijzen dat als je via onze links een KuCoin account aanmaakt, je levenslang 10% korting zal krijgen op al je KuCoin trading fees, bovenop eventuele volume-kortingen en fee discounts door het bezitten van Kucoin Tokens.

KuCoin rekent geen opname kosten wanneer je crypto opneemt naar een externe wallet, maar je betaalt dan wel de gebruikelijke miner fees. Zowel fiat als crypto storten op KuCoin is gratis, echter kan je helaas nog niet met iDEAL crypto kopen op KuCoin.

Hieronder vind je een overzicht van alle KuCoin trading fees.

KuCoin Status TierAfgelopen 30-daagse handelsvolume in BTCKSC Tokens BalansMaker FeesTaker Fees
1-Minder dan 1,0000,10%0,10%
2-1,000 tot 10,0000,07%0,10%
3300 tot 50010,000 tot 20,0000,065%0,10%
4500 tot 1,00020,000 tot 30,0000,0575%0,07%
51,000 tot 2,00030,000 tot 45,0000,05%0,07%
62,000 tot 3,00045,000 tot 65,0000,0425%0,06%
73,000 tot 5,00065,000 tot 85,0000,035%0,06%
85,000 tot 10,00085,000 tot 110,0000,0275%0,05%
910,000 tot 20,000110,000 tot 150,0000,02%0,04%
1020,000+150,000+0,0125%0,03%

Is KuCoin betrouwbaar?

Hoewel KuCoin een veilige en betrouwbare crypto exchange is, is de exchange toch eens gehacked geweest in 2020. Destijds hebben hackers meer dan 280 miljoen dollar buitgemaakt en gestolen van de hot wallets van KuCoin traders. Echter heeft KuCoin al deze gestolen crypto terugbetaald aan haar klanten!

Toch wilden wij wel even vermelden dat het platform dus wel een keer gehacked is geweest, dus voorzichtigheid is (altijd bij het handelen in crypto) geboden.

Uiteraard kun je je eigen KuCoin account beschermen met multi-factor authentication en een apart trading wachtwoord instellen. Dit wachtwoord is anders dan je normale inlog wachtwoord en deze dien je iedere keer in te vullen wanneer je een trade opent, sluit of een crypto withdrawal naar een externe wallet wilt doen.

Je kunt het zo zien dat dit extra, optionele wachtwoord, een stukje extra beveiliging biedt van je KuCoin account.

KuCoin aanmelden

Je bij KuCoin aanmelden is erg eenvoudig en een proces wat je niet langer dan 5 minuten zal duren, aangezien je bij KuCoin geen KYC procedure hoeft te doorlopen voordat je aan de slag kunt.

Bij KuCoin aanmelden doe je door naar de KuCoin website te gaan, op ”Aanmelden” te klikken rechtsboven, vervolgens je telefoonnummer en e-mail in te vullen en een wachtwoord en verificatiecode in te stellen.

Wanneer je dit gedaan hebt, kun je al direct crypto traden op KuCoin of ervoor kiezen het KYC verificatie proces te doorlopen, waardoor je verhoogde dagelijkse opname limieten zult krijgen.

KuCoin heeft twee verschillende KYC opties: basis en geavanceerd.

Om de basis KYC op KuCoin te doorlopen log je in op je account, klik je op ”KYC verification” onder je avatar en vul je je persoonsgegevens naar waarheid in.

Om de geavanceerde verificatie procedure van KuCoin te doorlopen zal je een selfie moeten maken waarop zowel je identiteitsbewijs, paspoort of rijbewijs als je gezicht op zichtbaar is. Wanneer je dit gedaan hebt, heb je geen limieten meer op KuCoin en heb je een volledig verified KuCoin account.

KuCoin Klantenservice

KuCoin biedt betere klantenservice dan de meeste andere crypto exchanges. Je kunt namelijk contact opnemen met de KuCoin support via live chat, een e-mail sturen naar [email protected] en ze zelfs opbellen op +352 3123 5251. Als je een wat algemene vraag hebt over je KuCoin account, dan kun je wellicht antwoord op deze vraag vinden op een van de vele beschikbare FAQ-pagina’s op de KuCoin website.

KuCoin ervaringen van traders

Op TrustPilot lezen we voornamelijk negatieve KuCoin ervaringen van traders en investeerders in crypto. Gemiddeld scoort Kucoin 1,7 uit 5 sterren over meer dan 700 TrustPilot reviews. De meeste negatieve Kucoin ervaringen gaan over de slechte klantenservice, het langzame opnemen van crypto en dat sommige stortingen niet doorkomen.

Andere KuCoin traders beweren weer dat KuCoin de prijzen manipuleert en dat hun coins verdwenen zijn uit hun accounts. Of we dit allemaal moeten geloven is nog maar de vraag, aangezien het ook gewoon mensen kunnen zijn die boos zijn omdat ze verlies hebben geleden met hun crypto investeringen.

Ondanks de vele negatieve KuCoin ervaringen, hebben we ook positieve KuCoin reviews gelezen die voornamelijk gingen over de lage kosten van KuCoin en het grote aanbod verhandelbare cryptocurrencies op het platform.

Hoe werkt KuCoin?

Op KuCoin kun je via je desktop PC, laptop, smartphone of tablet crypto kopen, verhandelen, staken en versturen. Het KuCoin crypto trading platform is gratis en voor iedereen toegankelijk die een KuCoin account heeft. Wanneer je eeenmaal klaar bent met bij KuCoin aanmelden, kun je beginnen met crypto traden of crypto’s kopen met fiatgeld om deze naar een externe crypto wallet te versturen.

In deze KuCoin exchange review hebben wij de meeste functies van KuCoin al uitgelegd. Mocht je het toch nog niet helemaal begrijpen, dan kun je altijd contact opnemen met de KuCoin klantenservice of elders op het internet informatie inwinnen over KuCoin.

Hoe doet KuCoin het vergeleken met andere crypto exchanges?

KuCoin heeft meer dan 600 verschillende crypto beschikbaar, wat gelijk is of zelfs groter is dan het aanbod verhandelbare crypto op Binance. Hier komt bij dat de kosten op KuCoin lager zijn dan op Binance en andere crypto exchanges. Daarnaast biedt KuCoin staking, crypto CFD trading en P2P trading aan. Ook heeft KuCoin een demo account bechikbaar, wat bijna geen enkele andere crypto broker, op hier en daar een uitzondering na, heeft.

Het enige grote minpunt van KuCoin is dat je er niet met iDEAL crypto kopen kunt. Dit kan je gelukkig wel doen bij Bitvavo en dan daarna eventueel de crypto naar KuCoin versturen om het te traden.

Houd er ook rekening mee dat KuCoin een ‘unregulated broker’ is. Bij KuCoin hoef je dus geen KYC procedure te doorlopen, maar je crypto is ook niet verzekerd, zoals wel het geval is bij bijvoorbeeld Gemini.

FeatureKuCoinBinanceCoinbaseBitvavoByBit
Aantal Crypto:600+600+200+200+100+
Crypto Staking:JaJaJaJaJa
NFT's:JaJaJaNeeJa
Demo account:JaNeeNeeNeeJa
Crypto kopen met fiat:JaNee (geen EU-landen)JaJaJa
Crypto traden met leverage:JaJaNeeNeeJa

KuCoin Review – Ons Eindoordeel

KuCoin is een van ‘s werelds grootste en populairste crypto exchanges. Het crypto trading platform van KuCoin is geschikt voor zowel beginners als ervaren cryptocurrency traders. Dit platform bevat naast enkel trading features ook andere functies zoals crypto staking, lending, yield farming en een ingebouwde NFT Marketplace.

De kosten van KuCoin zijn lager dan die van bijna iedere andere crypto exchange en je kunt er meer dan 600 crypto traden. Ook is crypto kopen met creditcard en bankoverschrijving mogelijk. Helaas kun je geen crypto kopen met iDEAL op KuCoin.

Het mooie aan KuCoin is dat zij ook een demo account hebben welke je kunt gebruiken om bekend te raken met de vele functies en werking van het platform.

Veelgestelde vragen over KuCoin

Kan je bij KuCoin zonder KYC handelen in crypto?

Ja, bij KuCoin zonder KYC handelen is mogelijk tot maximaal 2 hele Bitcoin per dag.

Hoe kan ik mij aanmelden bij KuCoin?

Aanmelden bij KuCoin doe je door naar de KuCoin website te gaan, op de aanmeld knop te klikken, je e-mailadres en telefoonnummer in te vullen, een wachtwoord in te stellen voor je account en vervolgens de verificatiecode die je per e-mail of SMS zult ontvangen overnemen en invullen in het daarvoor bestemde invulveld.

Is KuCoin veilig?

Ja, KuCoin is een betrouwbare crypto exchange. KuCoin is namelijk gehacked geweest in 2020, maar heeft wel alle crypto van de slachtoffers terugbetaald.

Kan ik bij KuCoin met iDEAL crypto kopen?

Nee, bij KuCoin met iDEAL crypto kopen is helaas niet mogelijk.

Kan ik crypto van KuCoin naar Bitvavo sturen?

Ja, je kunt de meeste crypto van KuCoin naar Bitvavo sturen. Controleer altijd eerst bij Bitvavo of de crypto die je naar Bitvavo wilt versturen niet ”Trading Mode Only” is.

Kan ik van KuCoin naar bankrekening opnemen?

Ja, je kunt fiat van KuCoin naar bankrekening opnemen.

Kan ik crypto van Kucoin naar Binance sturen?

Ja, je kunt de meeste crypto van KuCoin naar Binance sturen.

Kan ik crypto van KuCoin naar MetaMask sturen?

Ja, je kunt crypto van KuCoin naar MetaMask sturen.

Waar vind ik mijn KuCoin adres?

Je vind je KuCoin adres door in te loggen op je KuCoin account, vervolgens op het wallet icoontje te klikken rechts boven in het scherm, dan op ‘hoofdaccount’ te klikken en daarna op ‘opname’ of ‘storting’ achter de crypto waarvan je je KuCoin adres te weten wilt komen.

Bestaat er een KuCoin app?

Ja, er bestaat een KuCoin app die te downloaden valt op zowel Android als iOS toestellen.

Welke crypto exchange is beter, KuCoin of Binance?

Wij zijn van mening dat KuCoin een betere crypto exchange is dan Binance, maar dit is voor iedere crypto trader of belegger weer anders, aangezien sommige mensen de voorkeur aan Binance geven.

Bezoek Broker

Screenshots

 • Screenshot 1
 • Screenshot 2

Voordelen

 • Trading platform en website in Nederlands beschikbaar
 • Crypto kopen met euro's via bankoverschrijving en creditcard
 • Meer dan 600 crypto
 • Crypto CFD trading
 • Crypto Options trading
 • Crypto Staking
 • NFT Marketplace en NFT Gaming platform

Nadelen

 • Crypto kopen met iDEAL niet mogelijk
 • Soms is het opnemen van een bepaalde coin tijdelijk niet mogelijk

Bezoeker Reviews

Gebruiksvriendelijkheid

arrow0/5

Hoe makkelijk is het om te beleggen bij deze broker

Platform

arrow0/5

Werkt het handelsplatform snel en gemakkelijk?

Betrouwbaarheid

arrow0/5

Was de broker en de software betrouwbaar?

Klantenservice

arrow0/5

Was de broker makkelijk te bereiken, sprak de klantenservice Nederlands, hoe was de service?

Uitbetalingen

arrow0/5

Hoe zijn de uitbetalingen verlopen, hoeveel betaalde u aan kosten?

Totaal Rating

arrow0/5

Tekst

Declaratie:
Ik verklaar dat deze review of beoordeling gebaseerd is op mijn eigen ervaring bij deze broker. Nog belangrijker, Ik heb geen geldbedrag, goederen of services aangeboden gekregen van een broker of agent om deze review te plaatsen.

Bezoek Broker

CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. Meer dan 65% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Levenslang 10% Trading Fees Korting bij KuCoin
Online Handelen.com