Nexo Review

Nexo
Tot $100 Bitcoin welkomstbonus
Meer Info

Overzicht

EXCLUSIEF AANBOD van onlinehandelen.com: als je via deze link een account aanmaakt bij Nexo, krijg je tot $100 aan Bitcoin welkomstbonus! Om deze eerlijke, onafhankelijke en uitgebreide Nexo review samen… lees verder

Lees de volledige review

CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. Meer dan 65% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Broker informatie

🏢Broker Nexo
🔗Website link www.nexo.io
🚀Opgericht in het jaar 2005
📍Hoofdkantoor gebaseerd te Grafenaustrasse 15, Zug, Zwitserland
📞Klantenservice nummer Onbekend
👂Contactmogelijkheden Email: [email protected], ticket systeem en live chat
🗣Beschikbare talen Engels, Spaans, Turks, Chinees, Russisch, Koreaans, Japans
📈Handelsplatform Nexo crypto exchange
💰Minimale eerste inleg Geen
💰Minimale accountgrootte Geen
💰Minimaal te verhandelen bedrag Geen
💰Maximaal te verhandelen bedrag Geen
🎁Welkomstbonus Tot $100 Bitcoin welkomstbonus
🕑Uitbetalingsinformatie Direct
🎮Demo rekening No
📋Beschikbare accounts Nexo individual, Nexo Institution
💳Stortingsmethoden bankoverschrijving, Visa of MasterCard
💳Opname methoden Bankoverschrijving, externe crypto wallets
🛍️Toegestane handelsmethoden Crypto staking, Crypto swapping, Crypto lending
🛍️Aantal Assets/Activa 33
💰Verloop Tijden Flexibel staken, Vast staken
???Soorten Activa 33 verschillende crypto waaronder top 20 coins, Bitcoin en de bekendere stablecoins
↕️Optie Soorten Geen
🛍️Te verhandelen valutaparen Euro, dollar, Britse Pond, Russische Roebel, stablecoins, 300+ crypto's
🛍️Rekening valuta Euro
🤠Amerikaanse beleggers toegestaan No
📱Handelen op smartphone Yes
📱Handelen op tablet Yes
📝Broker Score 6.7

Volledige Review

EXCLUSIEF AANBOD van onlinehandelen.com: als je via deze link een account aanmaakt bij Nexo, krijg je tot $100 aan Bitcoin welkomstbonus!

Om deze eerlijke, onafhankelijke en uitgebreide Nexo review samen te kunnen stellen, hebben wij Nexo vergeleken met enkele andere staking platformen zoals bijvoorbeeld YouHodler, UpHold en BlockFi op meer dan 8 verschillende criteria waaronder onder andere aangeboden rente percentages, aantal crypto die je kunt staken, eenvoudigheid van het trading platform,  beschikbare staking methoden (flexibel en vast), fiat on-ramp mogelijkheden, uitbetalingen, kosten en de kwaliteit van de klantenservice.

Kom meer te weten over onze crypto staking platform review methodologie om te ontdekken hoe onze Nexo review beoordeling tot stand is gekomen.

Nexo voor- en nadelen

Nexo VoordelenNexo Nadelen
Hoge rente tot 16% per jaar op bepaalde coins en fiat valutaRente op 33 coins (klein aanbod vergeleken met KuCoin en Binance, maar wel hogere rentes)
Eenvoudig te begrijpen app en website
Verzekerd door Ledger
Rente wordt dagelijks uitbetaald
Zowel flexibel als vast staken
Rente op rente (compound interest)
Geen verbogen kosten

Wat is Nexo?

Nexo is voornamelijk een cryptocurrency staking platform dat rente aanbiedt aan uitleners van crypto en waar je een crypto lening aanvragen kunt. Hoewel het eigenlijk ook een cryptocurrency exchange is, gaan we het in deze Nexo review eigenlijk alleen hebben over Nexo crypto staking.

Via Nexo kun je een passief inkomen met crypto opbouwen en van 4% tot 16% rente per jaar uitbetaald krijgen door er Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash, EOS, Tron, Ripple’s XRP en zo’n 25 andere altcoins te staken.

Op dit moment heeft Nexo zo’n 12 miljard dollar aan crypto in beheer, maken er meer dan 4 miljoen crypto traders en investeerders gebruik van het staking platform en heeft het al meer dan 200 miljoen dollar aan rente uitbetaald.

Is Nexo betrouwbaar?

Normaal gesproken beginnen we een broker of cryptocurrency exchange review altijd met de voor- en nadelen en daarna bespreken we belangrijke zaken zoals de kosten, trading mogelijkheden, kwaliteit van de klantenservice en dergelijke. Echter leven we vandaag de dag in onzekere tijden en is eigenlijk de belangrijkste vraag van deze hele Nexo review: is Nexo betrouwbaar of is Nexo veilig?

We zullen dan ook gelijk met de deur in huis vallen. Het antwoord is: ja, Nexo is veilig. Echter vinden wij wel dat je als crypto trader of investeerder altijd rekening dient te houden met de spreuk: not your keys, not your coins.

Nexo biedt ongeveer dezelfde rentepercentages aan als YouHodler, Uphold, Crypto.com en BlockFi. Dit betekent dat je dus geen torenhoge bedragen kunt verwachten zoals bijvoorbeeld Celsius beloofde, wat natuurlijk ook gewoon te mooi om waar te wezen was.

Nexo werkt samen met onder andere BitGo en Ledger. Dit laatste bedrijf is uiteraard bekend van de hardware wallets en is geen kleine speler in de wondere wereld van crypto. Qua veiligheid kunnen we je vertellen dat Nexo ISO/IEC 27001:2013 certified is, wat betekent dat de boekhouding van het platform gecontroleerd wordt door CISQ, ‘s werelds grootste toeleverancier van systeemmanagement software en RINA.

Het is dus niet zo dat Nexo zo maar getallen verzint in de boekhouding en hierdoor hoge rente percentages kan aanbieden voor het crypto staken. Nexo is in tegenstelling tot Celsius en Tether (USDT) erg transparant (wat niet volledig garandeert dat het 100% veilig is om crypto te staken bij Nexo).

Wij zijn echter wel van mening dat Nexo velen malen betrouwbaarder is dan de meeste andere crypto staking platformen.

Rente verdienen op crypto met Nexo crypto staking

Op Nexo kun je tot 16% per jaar rente krijgen op je gestakede crypto en stablecoins zoals USDT, USDC, PAX, TUSD, DAI en HUSD. Let heel goed op dat je standaard uitbetaald krijgt in USDT en dat je op de ‘Earn in Kind‘ knop moet drukken om je account zo in te stellen dat je de crypto die je staked ook als staking reward ontvangt.

Nexo crypto staking

Het werkt dus zo dat als je bijvoorbeeld Bitcoin staket, je de rente in USDT ontvangt tenzij je gebruikmaakt van de Earn in Kind functie. Wanneer je gebruikmaakt van de Earn in Kind functie, krijg je de rente gewoon in Bitcoin, wat waarschijnlijk wenselijker is.

Je kunt er eventueel voor kiezen uitbetaald te worden in NEXO, de native token van het platform, om je rente met tot 4% per jaar te verhogen. Je kunt Nexo tokens een beetje vergelijken met BNB van Binance of FTT van FTX als in dat het tokens van het platform zelf zijn die enkele voordelen, zoals dus bijvoorbeeld hogere rente, met zich meebrengen.

De NEXO token en het Nexo Loyalty Program

Nexo is opgericht door een ICO en zodoende zijn de tokens van het project verdeeld onder zowel de oprichters van het platform als early adopters. In totaal deelt het platform zo’n 30% van haar winst met NEXO tokenhouders.

Mensen die in het bezit zijn van NEXO tokens hebben recht op 30% van van de winst van het bedrijf in de vorm van een soort dividend. Sinds oprichting heeft NEXO al tientallen miljoenen dollars aan winst uitbetaald aan deze holders en het lijkt er niet op dat NEXO binnenkort een rug pull zal gaan doen.

Door NEXO tokens te bezitten krijg je een hogere rente op crypto staking via Nexo, betaal je minder rente wanneer je via Nexo een crypto lening aanvragen wilt en betaal je minder wisselkoerskosten voor het omwisselen van crypto naar fiat en vice versa via de site.

Nexo crypto staken

Is het slim om te investeren in Nexo?

Er zijn in totaal 1 miljard NEXO tokens, er zijn er 560 miljoen in circulatie en het platform is bezig met een 100 miljoen token buy back, wat wilt zeggen dat de oprichters proberen, net zoals Binance, meer uitgegeven tokens weer in eigen beheer te krijgen.

Over het algemeen zijn NEXO tokens altijd zo’n $0,10 tot $0,50 waard geweest, maar rond oktober november 2021 hebben deze een piek bereikt van meer dan $3,60. Deze Nexo review dient niet te worden opgevat als financieel advies, maar NEXO is naar onze mening zo’n slechte investering nog niet.

Je zou eventueel gewoon wat NEXO kunnen kopen, puur en alleen voor de verhoogde rente op het crypto staking op Nexo.

Hoe garandeert Nexo de veiligheid van mijn gestakede crypto?

Nexo vervult de rol van custodian wanneer je participeert in Nexo crypto staken. Dit wilt dus zeggen dat het bedrijf je crypto voor je bewaart. Dit doet het platform via een partnership met cryptocurrency custodians BitGo en Ledger. Dit is overigens vrij gebruikelijk onder staking platformen, aangezien bijvoorbeeld BlockFi Gemini als custodian gebruikt.

Volgens de algemene voorwaarden van Nexo worden de diensten aangeboden op de website zo gepresenteerd zoals dat deze zijn en beschermt het platform je crypto tegen hackers en virussen.

Het grootste gedeelte van de crypto die Nexo gebruikers storten op het platform wordt door Nexo bewaart op cold wallets met multi-signature. De private keys worden offline opgeslagen via Bitgo in klasse 3 bankkluizen. Deze mate van bescherming is ook wel nodig als we zo de bedragen zien die het platform beheert op de Nexo website.

Via de lopende partnerships die Nexo heeft met BitgGo en Ledger Vault, zijn alle crypto stortingen gedekt tot zo’n half miljard dollar. Echter beheert Nexo in totaal 12 miljard dollar aan assets dus waar Nexo het andere, onverzekerde geld/crypto bewaart, is onduidelijk.

Dus, is crypto staking bij Nexo veilig? We zouden moeten uitgaan van wel, maar nogmaals, voorzichtigheid is altijd geboden tijdens het investeren in en het handelen van crypto. In het artikel Not your keys, not your coins. kun je te weten komen waarop het van cruciaal belang is in het beheer van je eigen private keys te zijn.

Over Nexo – Bedrijfsinformatie

Nexo is opgericht in 2017 door Antoni Trenchev, Georgi Shulev en Kosta Kantchev, drie Bulgaarse oprichters met jarenlange ervaring in de finance-industrie. Het bedrijf was eerst gevestigd in Londen, maar is nu gevestigd in het Zwitserse Zug.

Naast de ICO heeft Nexo $52,5 miljoen opgehaald met twee financieringsronden. Twee grote crypto fondsen behoren tot de grootste investeerders in Nexo te weten Arrington XRP Capital en Erhan Bilici. Het Nexo crypto staking platform is beschikbaar in meer dan 200 landen, waaronder ook in Nederland en België.

Is Nexo veilig? – De risico’s van crypto staken op Nexo

Over het algemeen is crypto staken op Nexo veilig, maar er zijn wel enkele risico’s waar je rekening mee dient te houden zoals onder andere:

 • De kans op verlies tijdens een bear market (je krijgt wel rente op je crypto, maar de crypto zelf daalt omgerekend in fiat in waarde.
 • Er kunnen problemen tijdens het opnemen van je crypto ontstaan (doordat Nexo de custodian van de keys tot je crypto wordt).
 • Het risico dat stablecoins de ”peg” met hun fiatvaluta verliezen zoals bij Luna is gebeurd.
 • Hacks, rug pulls en andere vormen van oneerlijkheid die we wel vaker zien in de crypto wereld.

Dus, kan je Nexo vertrouwen?

In deze Nexo review hebben we de betrouwbaarheid van Nexo inmiddels uitgebreid besproken. Wij zijn altijd skeptisch, zeker als het om crypto staking platformen gaat en hebben dan ook uitgebreid onderzoek gedaan naar Nexo voordat wij deze partij op onze website hebben geplaatst.

Het is een feit dat de uiteindelijke winstgevendheid van crypto staken op Nexo aan diverse risico’s verbonden is, maar dat het platform nog geen problemen ondervonden heeft tijdens deze crypto winter.

Hoe verdient Nexo geld?

Nexo verdient geld door de rentepercentage verschillen tussen de crypto leningen die mensen aanvragen en de crypto staking rewards die het platform crypto stakers uitbetaalt.

Dit is vrij normaal onder crypto lening en staking platformen. Wanneer het platform bijvoorbeeld 6% rente op Bitcoin per jaar beloont aan stakers, kost het je 9% per jaar om Bitcoin te lenen van Nexo.

Hypothetisch gezien zullen mensen eerder willen crypto staken, aangezien zij erop hopen dat de prijs van crypto in de toekomst zal (blijven) stijgen. Traders hebben liquiditeit en dus leningen nodig om crypto met hefboom te kunnen handelen en zullen dus crypto blijven lenen.

Hoe werk een Nexo crypto lening?

Nexo verdeelt leningen op basis van cryptocurrency-onderpand, ook wel crypto collateral genoemd, waardoor gebruikers een lening kunnen afsluiten door een deel van hun coins als onderpand te vergrendelen.

Ze kunnen hun munten ontgrendelen zodra ze hun lening hebben terugbetaald. Laten we zeggen dat ze BTC storten om een ​​lening aan te gaan in USDT. Als BTC in waarde toeneemt, neemt ook de waarde van de BTC als onderpand toe, waardoor de leenlimiet wordt verhoogd, waardoor gebruikers een grotere lening kunnen afsluiten.

Is Nexo DeFi?

Per definitie is Nexo geen DeFi project. Het is een centralized platform dat de custody van je crypto overneemt. In therie kan Nexo dus je gestorte crypto weigeren uit te betalen. Kom meer te weten over Decentralized Finance in onze complete DeFi voor beginners guide.

Nexo review en ons eindoordeel – is Nexo de moeite waard?

Nexo is sterk aanwezig in de crypto staking wereld. Met concurrerende rentetarieven voor zowel stablecoins als populaire crypto zoals BTC, ETH, andere top 20 cryptocurrencies en zelfs fiat, is het een optie die het verkennen waard is voor diegenen die rente op hun cryptocurrency willen ontvangen.

Hier komt bij dat het bedrijf ook een enorme groei gezien heeft in haar gebruikersbestand en dat de NEXO token meer dan 7x in prijs gestegen, waardoor waarschijnlijk een paar zeer rijke en gelukkige early adopters op deze planeet rondlopen.

Bezoek Broker

Screenshots

 • Screenshot 1
 • Screenshot 2

Voordelen

 • Hoge rente tot 16% per jaar op bepaalde coins en fiat valuta
 • Eenvoudig te begrijpen app en website
 • Verzekerd door Ledger
 • Rente wordt dagelijks uitbetaald
 • Zowel flexibel als vast staken
 • Rente op rente (compound interest)
 • Geen verbogen kosten

Nadelen

 • Slechts 33 te staken crypto
 • Crypto kopen met iDEAL onmogelijk

Bezoeker Reviews

Gebruiksvriendelijkheid

arrow0/5

Hoe makkelijk is het om te beleggen bij deze broker

Platform

arrow0/5

Werkt het handelsplatform snel en gemakkelijk?

Betrouwbaarheid

arrow0/5

Was de broker en de software betrouwbaar?

Klantenservice

arrow0/5

Was de broker makkelijk te bereiken, sprak de klantenservice Nederlands, hoe was de service?

Uitbetalingen

arrow0/5

Hoe zijn de uitbetalingen verlopen, hoeveel betaalde u aan kosten?

Totaal Rating

arrow0/5

Tekst

Declaratie:
Ik verklaar dat deze review of beoordeling gebaseerd is op mijn eigen ervaring bij deze broker. Nog belangrijker, Ik heb geen geldbedrag, goederen of services aangeboden gekregen van een broker of agent om deze review te plaatsen.

Bezoek Broker

CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. Meer dan 65% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Tot $100 Bitcoin welkomstbonus
Online Handelen.com