Poloniex Review

Poloniex
Levenslang 10% trading fees korting via onze links
Meer Info

Overzicht

EXCLUSIEF AANBOD van onlinehandelen.com: als je via deze link een account aanmaakt bij Poloniex, krijg je levenslang 10% korting op je trading fees!  Tijdens het samenstellen van deze Poloniex exchange review, hebben wij… lees verder

Lees de volledige review

CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. Meer dan 65% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Broker informatie

🏢Broker Poloniex
🔗Website link https://poloniex.com/
🚀Opgericht in het jaar 2014
📍Hoofdkantoor gebaseerd te Wilmington, Delaware, United States
📞Klantenservice nummer Onbekend
👂Contactmogelijkheden Email, contactformulier op website
🗣Beschikbare talen Engels, Chinees}, Russisch, Vietnamees, Turks
📈Handelsplatform Poloniex Trading Platform, Poloniex Active Trading Platform
💰Minimale eerste inleg Geen
💰Minimale accountgrootte Geen
💰Minimaal te verhandelen bedrag Geen
💰Maximaal te verhandelen bedrag Geen
🎁Welkomstbonus Levenslang 10% trading fees korting via onze links
🕑Uitbetalingsinformatie Direct
🧮Leverage of hefboom 1:1 tot 1:100
💲Spread Lage, floating spreads
🎮Demo rekening No
💰Extra kosten Yes
💰Extra kosten informatie Maker/taker model
💰Extra commissies Yes
💰Extra commissies Maker/taker model
📋Beschikbare accounts Poloniex Account, Poloniex Level 1 Account, Poloniex Level 2 Account
💳Stortingsmethoden bankoverschrijving, creditcard, crypto
💳Opname methoden Crypto
🛍️Toegestane handelsmethoden crypto trading, crypto staking, crypto lending, NFT trading
🛍️Aantal Assets/Activa 350+
💰Verloop Tijden Perpetuals en futures hebben verschillende verlooptijden
???Soorten Activa 350+ cryptocurrencies
↕️Optie Soorten crypto futures
🛍️Te verhandelen valutaparen 350+ crypto
🛍️Rekening valuta Crypto en Dollar
🤠Amerikaanse beleggers toegestaan No
📱Handelen op smartphone Yes
📱Handelen op tablet Yes
📝Broker Score 6.5

Volledige Review

EXCLUSIEF AANBOD van onlinehandelen.com: als je via deze link een account aanmaakt bij Poloniex, krijg je levenslang 10% korting op je trading fees! 

Tijdens het samenstellen van deze Poloniex exchange review, hebben wij Poloniex vergeleken met meer dan 20 andere cryptocurrency exchanges op meer dan 9 verschillende criteria waaronder kosten, beveiliging, trading platform, aantal verhandelbare crypto, trading app, beschikbare betaalmethoden, crypto staking, NFT trading en de kwaliteit van de klantenservice.

Kom meer te weten over onze broker en crypto exchange review methodologie om te ontdekken hoe onze Poloniex review beoordeling tot stand is gekomen.

Poloniex voor- en nadelen

Poloniex VoordelenPoloniex Nadelen
Lage trading fees ook voor kleine tradersGeen geavanceerde order types
Zowel basis als geavanceerd trading platformKlantenservice kan beter
Meer dan 350+ crypto om te tradenIs eens gehacked geweest

Wat is Poloniex?

Poloniex is een cryptocurrency exchange opgericht in 2014 die ook andere crypto-gerelateerde diensten aanbiedt zoals NFT trading, crypto CFD trading en crypto futures trading. In totaal kun je er zo’n 350 verschillende crypto’s traden tegen zeer lage trading fees. Als je voornamelijk crypto traden wilt en lage kosten betalen, is Poloniex een van de betere keuzes als crypto exchange om dit bij te doen.

Mocht je nog geen cryptocurrency bezitten of bij willen kopen met fiat, dan kun je dit op Poloniex doen met creditcards van Visa en MasterCard en met Apple Pay. Daarnaast heeft de exchange zowel een beginner trading platform als eentje voor ervaren crypto traders, vergelijkbaar met Coinbase en Coinbase Pro. Ook werkt Poloniex samen met decentralized finance aanbieders en heeft het een DeFi exchange beschikbaar.

Ook al heeft Poloniex erg veel features en opties, heeft het crypto trading platform ook wel een paar nadelen. Zo zijn wij op internet best veel slechte Poloniex reviews tegen gekomen. Hier komt bij dat het platform twee keer gehacked is geweest en dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission het platform eens grondig onder de loep genomen heeft.

Beschikbare crypto op Poloniex

Op Poloniex kun je in totaal net iets meer dan 350 verschillende cryptocurrencies traden. Enkele voorbeelden van populaire crypto die je op Poloniex kunt traden zijn Bitcoin, Ethereum, Solana, Stellar Lumens, Dogecoin, Shiba Inu en Cardano.

Daarnaast kun je ook de raarste altcoins verhandelen zoals Baby Dogecoin, Dogelon, Dogs of Elon en noem het allemaal maar op. Over het algemeen heeft Poloniex gewoon best wel een goede mix van utility tokens en wat minder bekende crypto met potentie.

Het is belangrijk op te weten dat zoals Bitfinex een goede band heeft met Tether (USDT), Poloniex een goede ban heeft met Tron (TRX). Wanneer je TRON tokens bezit, krijg je korting op je trading fees op Poloniex. Om deze reden is Poloniex waarschijnlijk de beste crypto exchange om crypto op te traden voor TRON hodlers.

Onze Poloniex Ervaringen

Onze Poloniex ervaringen zijn extreem positief. De reden dat deze website jarenlang niet is geüpdatet, heeft onder andere te maken gehad met het feit dat de eigenaar extreem veel geld verdiend heeft op Poloniex in 2017. Het user account van Onlinehandelen heeft tot op de dag vandaag de allerhoogste loyalty/VIP status op Poloniex.

Poloniex Features

Er zijn diverse trading platforms beschikbaar op Poloniex die geschikt zijn voor verschillende soorten crypto traders. Zo is er het ”basis” platform voor beginners dat slechts eenvoudige koop en verkoop formulieren bevat en wat meer geavanceerdere platformen waar traders bijvoorbeeld crypto futures en crypto met hefboom kunnen traden.

Basis cryptocurrency exchange formulier

Als je nog niet zo ervaren bent met crypto of wanneer je fiatgeld op je Poloniex account wilt storten, kun je dit doen met het eenvoudige Poloniex cryptocurrency exchange formulier. Via dit systeem kun je eenvoudig crypto kopen vanaf je bankrekening of met creditcards van Visa en MasterCard.

Houd er rekening mee dat crypto kopen met creditcard niet goedkoop is op Poloniex. Je zult zo’n 3,5% aan kosten met een minimum van $10 betalen per aankoop. Wij raden crypto kopen met iDEAL op Bitvavo aan en het dan vervolgens over te zetten naar je Poloniex wallet.

Poloniex Active Trading Platform

Het Poloniex Active Trading platform heeft dynamic charting features en meer dan 20 technische indicators die je kunt toepassen. Daarnaast heb je via dit Poloniex platform toegang tot level 2 order book informatie en kun je hotkeys instellen om vele malen sneller crypto te traden.

Ervaren traders die ervaring hebben met het handelen in crypto en/of aandelen, zullen de voorkeur geven aan dit trading platform van Poloniex.

Poloniex App

Poloniex heeft een crypto trading app beschikbaar voor zowel iOS als Android devices. Beide Poloniex apps zijn te downloaden in hun respectievelijke app stores of vanaf de Poloniex website.

Poloniex Kosten

Wanneer je eenmaal crypto op je Poloniex account hebt, kan het handelen in crypto beginnen. Een van de grootste voordelen van crypto traden op Poloniex is dat wanneer je minder dan $50,000 per 30 dagen tradet, waar waarschijnlijk de meeste mensen onder zullen vallen, je slechts 0,0145%/0,0155% maker/taker fees betaalt. Dit is ongeveer 6,5 keer goedkoper dan op bijvoorbeeld Binance of Coinbase. Bij deze exchanges betaal je namelijk ongeveer 0,10% aan maker/taker fees.

Mocht je meer dan $49 aan TRON tokens bezitten en op je Poloniex Tron wallet bewaren, dan kom je in aanmerking voor korting op je trading fees. Uiteraard geldt: hoe meer Tron je bezit, hoe meer korting je zult ontvangen.

Andere kosten die Poloniex in rekening brengt naast enkel trading fees zijn:

ActiePoloniex kosten
Crypto kopen via bankoverschrijving0,5% + spread kosten
Crypto kopen met creditcard3,50% (minimaal $10) + spread kosten
Crypto futures trading0,01%/0,0075% maker/taker
Lending fees15%
Rente op crypto leverage of margin tradingVerschilt per coin of token

Poloniex Veiligheid – Is Poloniex betrouwbaar?

Veiligheid is niet het sterkste punt van Poloniex. De exchange is in het verleden namelijk tweemaal gehacked geweest. De eerste keer werd het platform in 2014 gehacked voor zo’n $4 miljoen aan tokens. Als gevolg reduceerde de exchange alle account balances van haar gebruikers met 12,3%.

In 2020 is de crypto exchange nogmaals gehacked geweest en hebben enkele gebruikers veel crypto verloren. Wij raden om deze reden aan enkel de crypto die je actief verhandelt op Poloniex te bewaren en de rest op een hardware wallet zoals bijvoorbeeld een Ledger Nano S.

De SEC heeft Poloniex in augustus 2021 aangeklaagt voor het runnen van een illegaal trading platform. Echter heeft Poloniex de boete van een kleine $10 miljoen betaalt en draait het platform weer op volle toeren.

Welnu, is Poloniex veilig? Vergeleken met de meeste andere crypto exchanges, waarschijnlijk niet 100%. Wel is Poloniex betrouwbaar als in dat het platform niet je withdrawals zal blokkeren of iets dergelijks.

Poloniex aanmelden – Een Poloniex account aanmaken

Poloniex bevat zowel een centralized exchange als een decentralized exchange. Voor de centralized exchange heb je een account nodig. Je kunt zonder Poloniex crypto traden op de decentralized exchange.

Aanmelden bij Poloniex is vrij eenvoudig en werkt hetzelfde als bij andere cryptocurrency exchanges. Je maakt bij Poloniex een account met enkel een emailadres en een wachtwoord.

Om alle functies van Poloniex te ontgrendelen, dien je de level 1 en level 2 verificatieprocedures te doorlopen. Level 1 houd in: oneindig traden, oneindig storten en tot $10,000 per dag opnemen. Met level 2 kun je tot $500,000 per dag opnemen, crypto traden met hefboom en heb je prioriteit bij de klantenservice.

Om de verificatieprocedures op Poloniex te doorlopen zal je persoonsgegevens moeten verschaffen alsmede een foto van je rijbewijs, paspoort of idententiteitskaart en een selfie.

Poloniex klantenservice

Poloniex biedt voornamelijk klantenservice per e-mail aan. Je kunt via het contactformulier op de website contact met de klantenservice opnemen. Mocht je een wat algemene vraag hebben over je Poloniex account, dan kun je daar waarschijnlijk al antwoord op vinden op het netwerk aan FAQ-pagina’s op de website.

Poloniex is voornamelijk een self-service platform waar je alles zelf zal moeten regelen. Als dit je niet zint, is het beter om een te handelen op een Nederlandstalige crypto exchange met Nederlandse klantenservice zoals Bitvavo.

Hoe werkt Poloniex?

Je logt in op je Poloniex account vanaf je computer, laptop of mobiele toestel via de Poloniex app. Vervolgens kun je dan met het hoofdmenu navigeren naar de juist afdeling zoals bijvoorbeeld de NFT Marketplace, het trading platform, het crypto traden met hefboom gedeelte, het crypto futures gedeelte of de crypto lending area waar je ook crypto staken kunt.

Iedereen die in het verleden al eens een broker account aangemaakt heeft, zal snel doorhebben hoe Poloniex precies werkt.

Hoe doet Poloniex het vergeleken met andere crypto exchanges?

Vergeleken met andere crypto exchanges heeft Poloniex erg lage kosten en een middelmatig aanbod verhandelbare crypto. Wel heeft Poloniex crypto lending, leverage trading en een ingebouwde NFT Marketplace, wat niet iedere andere crypto exchange heeft.

In de tabel hieronder kun je de verschillen tussen Poloniex en Binance en andere crypto exchanges zien. Houd je smartphone horizontaal om de volledige crypto exchange vergelijking te zien.

FeaturePoloniexBinanceCoinbaseHuobiKuCoin
Aantal Crypto:350+600+200+400+600+
Crypto Staking:JaJaJaJaJa
NFT's:JaJaJaNeeJa
Demo account:NeeNeeNeeJaJa
Crypto kopen met fiat:JaNee (geen EU-landen)JaJaJa
Crypto traden met leverage:JaJaNeeJaJa

Poloniex Review – Ons Eindoordeel

Poloniex biedt cryptocurrency trading aan op meer dan 350 crypto’s tegen lage kosten. Mensen met TRON krijgen nog eens een extra korting op hun Poloniex trading fees. Om deze reden raden wij TRON hodlers aan crypto te traden op Poloniex in plaats van op andere exchanges.

Ook als je graag crypto traden met leverage wilt of NFT’s, is Poloniex een uitstekende keuze.

Bezoek Broker

Screenshots

  • Screenshot 1
  • Screenshot 2

Voordelen

  • Meer dan 350 crypto traden
  • Geen KYC vereist om te traden
  • Crypto staking
  • Crypto lending
  • Ingebouwde NFT Marketplace

Nadelen

  • Crypto kopen met iDEAL niet mogelijk
  • Lage opnamelimieten zonder KYC

Bezoeker Reviews

Gebruiksvriendelijkheid

arrow0/5

Hoe makkelijk is het om te beleggen bij deze broker

Platform

arrow0/5

Werkt het handelsplatform snel en gemakkelijk?

Betrouwbaarheid

arrow0/5

Was de broker en de software betrouwbaar?

Klantenservice

arrow0/5

Was de broker makkelijk te bereiken, sprak de klantenservice Nederlands, hoe was de service?

Uitbetalingen

arrow0/5

Hoe zijn de uitbetalingen verlopen, hoeveel betaalde u aan kosten?

Totaal Rating

arrow0/5

Tekst

Declaratie:
Ik verklaar dat deze review of beoordeling gebaseerd is op mijn eigen ervaring bij deze broker. Nog belangrijker, Ik heb geen geldbedrag, goederen of services aangeboden gekregen van een broker of agent om deze review te plaatsen.

Bezoek Broker

CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. Meer dan 65% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Trade crypto op Poloniex en ontvang levenslang 10% korting op je trading fees!
Online Handelen.com