De beste IPO’s van 2022 – Wees er vroeg bij en verdien veel geld

Beste IPO’s voor 2022

Iedere investeerder wilt er natuurlijk als eerste bij zijn wanneer er een gerenomeerd bedrijf de beurs op gaat. In dit beste IPO’s voor 2022 artikel gaan we kijken naar wat wij denken dat de beste IPO’s het komende jaar zullen zijn en waarom het interessant kan zijn te investeren in deze bedrijven.

Wat is een IPO?

Bedrijf kiezen ervoor een Initial Public Offering (IPO) te doen om geld in te zamelen om zo met hun bedrijf verder te kunnen groeien. Sommige bedrijven doen een IPO niet alleen om kapitaal aan te trekken, maar om brandawareness te creëren. Vaak leveren IPO’s honderden miljoenen Euro’s op, dus een bedrijf denkt wel even twee keer na, voordat ze besluiten een IPO te houden. 

Via een IPO kunnen normale mensen zoals jij en ik aandelen kopen in het bedrijf en deze vervolgens verhandelen op een beursvloer, zoals bijvoorbeeld de AEX, NASDAQ of London Stock Exchange. Als koper van aandelen van een bedrijf dat net een IPO achter de rug heeft, ben je er vaak erg vroeg bij en heb je de kans aandelen te kopen tegen een zeer gunstige prijs. 

Redenen om te investeren in een IPO

Investeren in IPO’s geeft je de kans in een erg vroeg stadium in een bedrijf te investeren. Op deze manier kan je er dus op z’n Hollands gezegd ”met de kippen bij zijn,” waardoor je kans op winst vergroot wordt. Ook zal je veel leren over het bedrijf en de sector waarin het opereert door vroeg te investeren in een IPO. 

Daarnaast heb je de kans te investeren in zogenoemde oprichter geleide bedrijven. Bedrijven die door de oprichters worden geleid, presteren doorgaans beter. 30 Procent van de bedrijven die de afgelopen vijf jaar wereldwijd zijn genoteerd, wordt geleid door hun oprichters. 

Nu je de voornaamste redenen oom te investeren in een IPO weet, zullen we eens een kijkje gaan namen naar de bedrijven waarvan wij denken dat het de beste IPO’s van 2022 zullen zijn.

IPO Starlink

De IPO van Starlink is een van de IPO’s waar investeerders over de gehele wereld met smart op zitten te wachten. Starlink is een satellietgestuurd communicatiesysteem welke 4,000 satellieten aanstuurt met een verwachtte internet bandbreedte van 23 terabyte per seconde. Het systeem zal direct verbonden gaan worden met gadgets en toestellen van gebruikers via terminals die gebruikers kunnen aanschaffen. 

IPO Reddit

Reddit is een ontzettend populair social media platform dat in de top 20 best bezochte websites ter wereld staat. Iedere dag bezoeken zo’n 52 miljoen actieve gebruikers de website, waar zij links kunnen delen, stemmen op allerlei polls en bepaalde onderwerpen discussiëren. Reddit is gewaardeerd op zo’n kleine $10 miljard, waardoor het een van ‘s werelds rijkste bedrijven zou kunnen worden. Experts schatten dat tegen de tijd van de Reddit IPO, het bedrijf zo’n $15 miljard waard zal zijn.

IPO TikTok

TikTok is een van ‘s werelds populairste online platforms op dit moment, welke door miljarden mensen wereldwijd gebruikt wordt in meer dan 150 landen. TikTok is door experts gewaardeerd op $50 miljard.

IPO Discord

Discord is een Amerikaans bedrijf dat een gratis berichtendienst, IP-telefonie en video conferencing aanbiedt. Ongeveer 56 miljoen mensen gebruiken Discord iedere maand en haar totale publiek telt zo’n 270 miljoen leden.

IPO Impossible foods

Impossible Foods is een groot Amerikaans bedrijf en producent van op plantenvoeding gebaseerde vleesvervangers. Alle producten van het bedrijf worden direct ontwikkeld door de oprichter van het bedrijf, Patrick O. Brown, welke een professor in de biochemie is. Hij staat erom bekend een innovator te zijn op het gebied van genetische mapping. 

IPO Klarna

Klarna is Europa’s grootste private fin-tech start-up, opgericht door de gelijknamige bank. Veel investeerders kijken uit naar de Klarna IPO. Het bedrijf is gevalueerd op zo’n $45,6 miljard, meer dan vier keer zoveel als waarvoor het vorig jaar gewaardeerd was.

Waar kan je investeren in de beste IPO’s van 2022?

Via Freedom24, een product van Freedom Finance Europe, kan je als investeerder direct toegang krijgen tot de aandelenmarkt en de kans hebben te investeren in zowel Amerikaanse als Europese IPO’s. 

Op deze manier kan je dus aandelen kopen tegen de initiële prijs, voordat het daadwerkelijke handelen begint. Je kunt al geld verdienen door de aandelen te verkopen zodra deze op een exchange of beursvloer verhandeld worden en de lock-up periode voorbij is. Aandelenkoersen kunnen wel tientallen tot honderden procenten gestegen zijn in deze, vaak korte periode.

64% Gemiddelde koersstijging van IPO aandelen voordat de lock-up periode afgelopen is * gemeten op 28-10-2021. In het verleden behaalde resultaten geven geen garantie voor de toekomst. Beleggingen in aandelen en andere financiële instrumenten houden altijd het risico van kapitaalverlies

Er is ontzettend veel vraag naar IPO aandelen. Om deze reden is het aanbod van IPO aandelen gelimiteerd en wordt de toegang hiertoe verdeeld onder Freedom Finance klanten naar gelang hun rating. Om als klant een hogere rating te krijgen bij Freedom Finance dient men een sterke beleggingsportfolio op te bouwen. Door dus een beleggingsportfolio op te bouwen bij Freedom24 bouwt men niet alleen een vermogen op, maar krijgt men ook exclusieve toegang tot IPO privileges.

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is de tekstschrijver en eigenaar van Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiële affiliate website 2015, 2016 en 2017 en verscheen hij als enige met een Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards op het podium. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet streeft Dennis Graham-Clarke ernaar met onlinehandelen.com in de top van 's werelds beste broker vergelijkingsportals te komen.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

[anr-captcha]

Oefen trading met €100,000 demo account
Online Handelen.com