Onlinehandelen.com Broker Review Methodologie

Ons doel is onder andere om ervoor te zorgen dat jij gaat handelen bij de juiste online broker. Alle broker reviews op onlinehandelen.com zijn gebaseerd op betrouwbare data en onafhankelijke informatie. Wij zijn er dan ook trots op meer dan 10 jaar ervaring in finance met je te mogen delen in combinatie met de feedback die wij gedurende de jaren van onze bezoekers ontvangen hebben. Regelmatig passen wij dan ook onze broker review methodologie aan om ervoor te zorgen dat alles up-to-date blijft. 

Meer dan 470 criteria per broker

Wij evalueren meer dan 9 belangrijke aspecten per broker en cryptocurrency exchange. Ieder jaar veranderen wij de methodologie weer om ervoor te zorgen dat deze hedendaags blijft en bezoekers van eerlijke, objectieve broker reviews voorziet. Op dit moment bekijken we 497 criteria per broker en crypto exchange. 

Onlinehandelen.com methodologie – aantal criteria

Aspect Criteria
Kosten 289
Beveiliging 33
Storten en opnemen 11
Trading Platforms 43
Account aanmeldprocedure 15
Verhandelbare assets 62
Klantenservice 12
Educatie 6
Research 9

 

Gedurende 2022 hebben wij flink wat nieuwe broker reviews toegevoegd aan OnlineHandelen en oudere reviews gewijzigd en zelfs verwijderd. In totaal hebben wij meer dan 200 online brokers uitvoerig getest en meer dan 70,000 datapunten vergeleken. 

Daadwerkelijke broker tests met live trading account

Alles in onze broker reviews is daadwerkelijk getest door ons met een live trading account. We openen dus echte trading accounts bij brokers en storten er geld. De broker weet niet dat wij deze test uitvoeren. Tijdens deze test controleren we alle aangeboden diensten van de broker alsmede de kwaliteit van de klantenservice en noteren wij onze bevindingen. 

Uiteindelijke beoordelingen

Wanneer wij de criteria van de brokers getest hebben, zetten wij deze om in beoordelingen. Verschillende criteria wegen verschillend mee en de weging ervan is gebaseerd op onze professionele ervaring en de voorkeuren van onze bezoekers. Op deze manier komt de uiteindelijke broker score overeen met naar waar de bezoeker op zoek naar is en wat voor hen van belang is. Aan het einde van ieder jaar updaten wij de broker beoordelingen. Wij hechten de meeste waarde aan de kosten van een broker. Op de tweede plaats komt de veiligheid, gevolgt door de beschikbare trading platforms, accounts en verhandelbare assets. Educatie, research en klantenservice worden ook meegenomen in de broker reviews.

Onze broker reviews en algemene scores worden soms overlegt met de brokers. Wanneer wij ergens een fout gemaakt hebben, corrigeren wij deze. Ook worden de broker reviews regelmatig vernieuwd om te zorgen dat de informatie vermeld nog steeds actueel is.

De 9 broker review criteria

Kosten

Wij verzamelen informatie van de kosten die een broker in rekening brengt direct van de website van de broker. Wij controleren de kosten van alle activaklassen, waaronder aandelen, forex, grondstoffen, ETF’s, etc. Ook delven we dieper en gaan we op zoek naar verborgen kosten zoals inactiviteitskosten en de hoogte van overnight fees. Om de daadwerkelijke kosten te berekenen, kopen we een asset, houden deze een week vast en verkopen wij deze vervolgens. 

Beveiliging

Qua beveiliging kijken we niet enkel naar SSL-certificaten en 2-factor authentication. We kijken ook naar de bedrijfsgeschiedenis- en achtergrond van de broker en naar de broker’s licentie. 

Storten en opnemen

Wij doen bij iedere broker een echte storting en kijken hoe dit proces verloopt. Onze bezoekers willen namelijk weten welke betaalmethoden er beschikbaar zijn, hoelang het duurt voordat gestort geld op de beleggingsrekening verschijnt en vooral hoelang het duurt voordat een broker een opnameverzoek verwerkt. Al deze zaken nemen wij mee in onze broker reviews. Als een broker bijvoorbeeld de creditcard kosten dekt van het storten en opnemen met creditcard, dan maken wij hier een kanttekening van en wordt dit opgenomen in onze beoordeling. 

Trading platforms

Je trading ervaring hangt grotendeels af van het trading platform dat je gebruikt. Dit kan een mobiel trading platform zijn (trading app), een trading platform speciaal voor PC’s oftewel desktop trading platform of een browser-based trading platform. Ieder type trading platform is door ons getest op zowel gebruiksvriendelijkheid als aanwezige functies en tools. 

Beleggingsrekening openen / broker account openen

Wij nemen de tijd om echt geld accounts te openen bij brokers. Dit doen wij om te kijken welke documenten de brokers allemaal van ons verlangen en hoelang het hen duurt om deze goed te keuren. De eenvoud of complexiteit van de aanmeldprocedure bij brokers nemen wij mee in onze broker beoordelingen.

Product portfolio

Brokers krijgen van onlinehandelen.com een beoordeling gebaseerd op het aantal verhandelbare activa en de verschillende activaklassen die zij aanbieden. Een broker die meer verschillende activaklassen aanbiedt krijgt een hogere score dan een broker die enkel CFD trading aanbiedt.

Klantenservice

Ieder kanaal van de klantenservice van een broker wordt persoonlijk getest door iemand uit het OnlineHandelen.com team. De klantenservice krijgt een eindscore gebaseerd op 8 verschillende interacties met de support via alle beschikbare kanalen, moge dit nu live chat, email of per telefoon zijn.

Educatie

Kwalitatief goed educatiemateriaal kan je helpen beter bekend te raken met het trading platform van een broker en de functies ervan beter te leren begrijpen. Brokers met duidelijke educationele middelen krijgen van ons een betere beoordeling dan andere brokers. Denk bij educatiemateriaal aan zaken zoals webinars, videos, podcasts en blogartikelen. 

Research 

Hogere kosten van een broker kunnen gerechtvaardigd zijn wanneer deze diepgaande, unieke en bruikbare research tools biedt. Deze stellen je namelijk in staat meer toegang te hebben tot informatie omtrent markt sentiment, trends en bedrijven. Wij bestuderen alle beschikbare research tools van brokers grondig.

Veelgestelde vragen

Hoeveel tijd besteden jullie aan research per broker? 

  • Ook al hebben wij nog zo’n voor zichzelf sprekende methodologie en weten wij precies wat wij willen controleren, kan het tot zo’n week tot anderhalve week duren per broker (30 uur) voordat een volledige broker review van ongeveer 2,500 woorden zichtbaar is en geplaatst wordt op OnlineHandelen. Sta eens stil bij hoeveel tijd en werk wij jou besparen als bezoeker! 

Hoeveel mensen werken er aan OnlineHandelen?

  • Op dit moment werken er 5 mensen aan OnlineHandelen, waarvan 2 full-time en 3 part-time.

Hoevaak vernieuwen jullie de data op de website?

  • Aangezien het moederbedrijf achter OnlineHandelen meerdere projecten en websites beheert kan het soms wat langer dan gebruikelijk duren voordat er weer nieuwe data op OnlineHandelen zelf komt te staan. Over het algemeen kun je ervan uit gaan dat de broker reviews jaarlijks worden geüpdatet en de rest van de site krijgt af en toe een hele make-over om weer relevant te zijn.

Behandelen jullie brokers die meer betalen anders?

  • Ja en nee. Nee als in dat deze brokers niet worden voorgetrokken of anders behandeld worden in de broker reviews. Wel krijgen brokers die meer betalen hier en daar extra bannerruimte en exposure op de website. Nogmaals, de broker reviews zelf zijn dus altijd objectief. 
Oefen trading met €100,000 demo account
Online Handelen.com