Freedom Finance Review

In deze Freedom Finance review gaan we het hebben over wat Freedom Finance is, wat je er mee kan doen en of het een betrouwbare broker is.

Freedom Finance Review – Wat is Freedom Finance?

Freedom Finance Investment Company is een Amerikaanse beleggingsmaatschappij die onderdeel is van Freedom Holdings, gevestigd in Nevada in de Verenigde Staten. Het bedrijf doet aan investment banking, asset management en capital markets services. Haar hoofddoelgroep is de Amerikaanse beurs, maar het bedrijf belegt ook op de Russische markt.

Freedom Finance biedt toegang tot de handel op de Moscow Exchange, Saint Petersburg Exchange, Kazakhstan Stock Exchange (KASE), Tashkent Stock Exchange (UZSE), Amerikaanse aandelenmarkten (NYSE, NASDAQ, CBOE, CME, AMEX) en de Europese aandelenmarkten LSE en Euronext. Het heeft kantoren in 32 steden in Rusland, 16 steden in Kazachstan, 12 steden in Oekraïne, 8 steden in Oezbekistan, een kantoor in Kirgizië, een kantoor in Duitsland en een kantoor in Cyprus. Freedom Holdings is eigenaar van de Russische bank Freedom Finance, online winkel Freedom24 en Kazachstaanse broker Freedom Finance JSC.

EN 728x90

Freedom Finance Review – Bedrijfsachtergrond en geschiedenis

Het bedrijf werd in 2008 opgericht door Timur Turlov. In 2013 kocht Freedom Finance de Kazachse investeringsmaatschappij en sloot zich aan bij het nationale investeringsprogramma People’s IPO in Kazachstan. In 2014 regelde het bedrijf de notering van aandelen van Bank of America op KASE en in 2015 noteringen van obligaties van VTB Bank. Freedom Finance nam deel aan de beursgang van Alibaba en het particuliere mijnbouwbedrijf BAST. In 2015 werd het bedrijf marketmaker voor aandelen van KEGOC en in 2016 voerde het een beursintroductie uit voor Aktobe Metalware Plant JSC, dat 70% van de metaalbewerkingsmarkt in Kazachstan in handen heeft. In 2017 kocht het bedrijf het Kazachstaanse makelaarsbedrijf Asyl-Invest, genoteerd in de top drie van bedrijven op de ranglijst van de activiteiten van het Kazachstaanse beurslid in de sector van “aandeleneffecten” van 2009 tot 2017.

In 2015 kwam Freedom Finance onder zeggenschap van het bedrijf Freedom Holding Corp. (voorheen bekend als BMB Munai, opgericht in 1981 in Nevada), waarbij Timur Turlov de meerderheidsaandeelhouder werd van Freedom Holding Corp.

Na deelname aan People’s IPO in 2014 in Kazachstan, zoals gerapporteerd door het management van het bedrijf, werden 23.000 persoonlijke klantenrekeningen geopend. Sinds januari 2015 staat het bedrijf op de eerste plaats op de Kazachstaanse beursledenactiviteit in de sector van “Aandeleneffecten”. Sinds juni 2017 staat het bedrijf aan de top van de toonaangevende beursbeheerders van Kazachstan op basis van de resultaten van 2016.

Sinds 31 mei 2017 is het bedrijf market maker voor 12 effecten: KEGOC, BAST, Aktobe Metalware Plant JSC, Bank of America, ETF S&P 500, VTB, Sberbank, Aeroflot, Gazprom, Rostelecom, Magnit, Uralkali.

In juli 2017 kocht Freedom Finance de Oekraïense broker Ukranet, die de markt van Oekraïne betrad. Zoals vermeld op de site van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, is het Oekraïense bedrijf gelieerd aan de Amerikaanse holding Freedom Holding Corp.

In augustus 2017 kondigde het bedrijf het aanstaande openbare bod (IPO) op de beurs van New York (NYSE) aan.

In 2018 betrad Freedom Finance de Oezbeekse effectenmarkt en vestigde het kantoren in 8 steden van het land. In december 2018 hebben ze de beursgang gedaan van Kokand mexanika zavodi JSC , in december 2019 de SPO van Kvarts JSC.

Freedom Finance Review – Wat kan ik met Freedom Finance?

De belangrijkste specialisatie van het bedrijf is de Amerikaanse aandelenmarkt, waar het directe toegang biedt tot handel op de Amerikaanse aandelenbeurs: NYSE, NASDAQ, CBOE, CME, AMEX, evenals Moskou en Europese beurzen LSE en Euronext. De belangrijkste werkgebieden zijn brokersdiensten, dealeractiviteiten, beheer van effectenvertrouwen, beheer van deposito’s, internethandel, met behulp van platforms zoals Netinvestor en QUIK. Het bedrijf biedt webinars, seminars, cursussen op afstand en verleent deskundige diensten.

Via hun eigen ‘Tradernet’ handelssoftware kunnen gebruikers rechtstreeks handelen vanaf hun desktop of smartphone.

Gebruikers kunnen kiezen uit verschillende ‘plannen’ die passen bij hun handelsstijlen. Door het plan te kiezen dat het beste bij de klant past, kunnen ze aanzienlijke besparingen op hun handelskosten genereren. Alle nieuwe gebruikers kunnen profiteren van het gratis Promo-abonnement, waarmee ze de eerste 30 dagen gratis kunnen handelen.

Wat maakt Freedom Finance zo speciaal? Met Freedom Finance kan je naast alleen aandelen kopen en verkopen ook meedoen aan IPO’s. Als een bedrijf voor het eerst de beurs opgaat heet dat een Initial Public Offering en dat is vaak een moment van explosieve groei en kans op grote winsten. Sommige aandelen stijgen met meer dan 100% de eerste 24 uur vlak na een IPO.

 

Wat is een IPO? IPO Beursterm Uitleg

Freedom Finance profileert zich dan ook als ‘s wereld eerste ”Online Stock Store”. Waar je dus gewoon aandelen kunt kopen, toevoegen aan je winkelmandje en afrekenen, net zoals je met alle andere online bestellingen ook zou doen. In principe een geweldig concept. Ik heb zelf nog geen aandelen gekocht via Freedom Finance maar heb mij wel aangemeld voor hun gratis adviesdienst. Je kan jezelf gratis aanmelden door enkel je emailadres op te geven voor wekelijks advies en notificaties van opkomende IPO’s.

freedom-finance-ervaring

Aandelen kopen op Freedom Finance is binnen 10 minuten gepiept

Gratis beleggingsadvies van top-tier banken als JP Morgan en Merryl Lynch
Online Handelen.com