Wat is een IPO? IPO Beursterm Uitleg

De beursterm IPO gaat voor initial public offering en is een populair woord wat al jaren gebruikt word op de beurs en door beleggers. Mede door de zogenaamde Tech Boom of Dot Com Boom is de term zeer populair geworden. In de jaren ’90 hoorde je elke dag wel dat er weer een nieuwe millionaire was in Silicon Valley die geld had opgehaald met zijn laatste IPO.

Na de grote recessie die volgde na de financiële crisis in 2008 hoorden we een tijdje niks meer van deze IPO’s. In 2011 kwam hier verandering in en er kwamen weer steeds meer bedrijven op de beurs. Vandaag de dag spreken we vanavond over IPO’s als het gaat om unicorns, startup bedrijven die al een privaat vermogen hebben van meer dan een miljard Dollar. Denk bijvoorbeeld aan Uber, SkyScanner of AirBnB. Gaan deze bedrijven de beurs op via een IPO of blijven ze liever weg van de beurs? Worden de oprichters nog rijker door een eventuele IPO?

Dit educatieve artikel zal al je antwoorden op de vraag wat een IPO is en IPO gerelateerde onderwerpen beantwoorden. Nog belangrijker, ik zal je betere beslissingen leren maken óf een IPO een geschikte investering is om toe te voegen aan je beleggingsportefeuille.

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!