Bitvavo Review

Bitvavo
eerste €1000 geen handelskosten
Meer Info

Overzicht

Tijdens het opstellen van deze Bitvavo review hebben wij Bitvavo vergeleken met meer dan 20 andere cryptocurrency exchanges gebaseerd op 9 criteria waaronder kosten, beveiliging, trading platform, verhandelbare coins en… lees verder

Lees de volledige review

4.3/5

CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. Meer dan 65% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Broker informatie

🏢Broker Bitvavo
🔗Website link https://www.bitvavo.com/nl
🚀Opgericht in het jaar 2018
📍Hoofdkantoor gebaseerd te Herengracht 450, 1017CA Amsterdam, Nederland
📞Klantenservice nummer Onbekend
👂Contactmogelijkheden Email, Live Chat
🗣Beschikbare talen Nederlands, Engels
📈Handelsplatform Eigen Trading Platform
💰Minimale eerste inleg €1
💰Minimale accountgrootte €1
💰Minimaal te verhandelen bedrag €5
💰Maximaal te verhandelen bedrag geen
🎁Welkomstbonus eerste €1000 geen handelskosten
🕑Uitbetalingsinformatie Direct
🧮Leverage of hefboom Geen
💲Spread Vanaf 0.10%
🎮Demo rekening No
⚖️Gereguleerd Yes
Regulatorische instelling Bitvavo B.V. is geregistreerd onder registratienummer R163129 bij De Nederlandsche Bank N.V.
💰Extra kosten Yes
💰Extra kosten informatie Variabele spreads
💰Extra commissies Yes
💰Extra commissies Variabele spreads
📋Beschikbare accounts Bitvavo, Bitvavo Pro
💳Stortingsmethoden iDEAL, SEPA bankoverschrijving, Bancontact, GiroPay
💳Opname methoden Externe crypto wallet, bankoverschrijving
🛍️Aantal Assets/Activa 100+
???Soorten Activa Crypto
🛍️Rekening valuta EUR
🤠Amerikaanse beleggers toegestaan No
📱Handelen op smartphone Yes
📱Handelen op tablet Yes
📝Broker Score 10

Volledige Review

Tijdens het opstellen van deze Bitvavo review hebben wij Bitvavo vergeleken met meer dan 20 andere cryptocurrency exchanges gebaseerd op 9 criteria waaronder kosten, beveiliging, trading platform, verhandelbare coins en de kwaliteit van de klanten service. Kom meer te weten over onze broker review methodologie om te ontdekken hoe onze Bitvavo beoordeling tot stand is gekomen.

Bitvavo Review

Als je niet onder een steen geleefd hebt, weet je dat crypto nu de activaklasse is die het meeste verhandeld worden. Digitale valuta is nu razendpopulair en veel traders en beleggers willen hun portfolio dan ook uitbreiden en deze asset er in opnemen. Bitvavo is een cryptocurrency broker die zowel traders als beleggers veel te bieden heeft. De crypto exchange is de jaren flink gegroeid en is inmiddels een van de grootste crypto brokers van Europa.

Bitvavo is opgericht in 2018 en was in het begin enkel een fiat-on-ramp service of fiat-to-crypto gateway. In Jip-en-Janneke taal wilt dit zeggen dat Bitvavo in het begin dus enkel een website was waar je met iDEAL crypto kopen kon. 

Echter is dat nu volledig verleden tijd en kun je op Bitvavo niet alleen crypto kopen met iDEAL, MasterCard, Visa en andere betaalmethoden, maar ook traden en meedoen aan crypto staking. De broker groeit nog steeds iedere dag en heeft inmiddels meerdere prijzen gewonnen waaronder de CashCow Award voor Beste Crypto Broker 2021 en Meest Populaire Website van het Jaar 2021. 

Bitvavo voor- en nadelen

 • Lage trading fees
 • Eigen trading platform
 • Veel verschillende crypto
 • Officiele licentie van de nederlandse bank

 

 • Vereist account verificatie
 • Niet alle coins zijn op te nemen naar externe wallets

Voor wie is Bitvavo geschikt?

Het antwoord op deze vraag is niet al te eenvoudig, aangezien crypto trading niet voor iedereen weggelegd is. We zouden kunnen stellen dat Bitvavo geschikt is voor zowel ervaren traders en als nieuwe crypto traders. Volgens de broker zelf is het Bitvavo platform zo ontworpen dat iedereen er mee overweg kan, ongeacht handelservaring. Hoewel wij zeker niet aanraden blindelings te beginnen met crypto trading zonder enige kennis, is Bitvavo laagdrempelig en eenvoudig in gebruik. 

Belangrijkste Bitvavo Functies

 • Broker-achtige ervaring. Hoewel sommige functies wat anders gepresenteerd worden omdat Bitvavo officieel gezien een cryptocurrency exchange is, ervaar je als gebruiker meer alsof je echt te maken hebt met een broker.
 • Regulatie. Wanneer het aankomt op crypto brokers, wil je er zeker van zijn dat je enkel handelt met legale crypto exchanges die geen rug pull doen of withdrawals blokkeren. Bitvavo is gelicenseerd door de Nederlandse Bank en is dus een betrouwbare Bitcoin broker.
 • Sterke API. Met de API, oftewel de Application Programming Interface van Bitvavo, kun je Bitvavo koppelen aan Expert Advisors, Robo-advisors en Auto Trading Systems zoals o.a. HaasBots
 • Asset-backed trading. Bitvavo stelt je in staat te handelen in crypto zonder eigenaar te worden van de assets. Dit is vergelijkbaar met CFD trading waardoor je dus enkel profiteert van de prijsbewegingen van de crypto zonder deze daadwerkelijk te bezitten.
 • Crypto staking. Sinds kort is het mogelijk via Bitvavo te doen aan crypto staking. Hiermee kun je 10% tot 20% verdienen op je crypto holdings op jaarbasis. 
 • Geen vaste kosten. Bitvavo hanteert geen vaste kosten. Alle kosten zijn op actuele spreads en marktcondities gebaseerd.

Bitvavo Account Types

FunctiesBasisIntermediatePro
Beschikbare valutaEUREUREUR
Leverage TradingGeenGeenGeen
Minimale storting€1€1€1
SpreadsVanaf 0.01%Vanaf 0.01%Vanaf 0.01%
KostenTaker fee: 0.06%-0.25%, Maker fee: 0.4%-0.15%Taker fee: 0.06%-0.25%, Maker fee: 0.4%-0.15%Taker fee: 0.06%-0.25%, Maker fee: 0.4%-0.15%
Aantal verhandelbare crypto150+150+150+
Minimaal aankoop bedrag€5€5€5
Demo rekeningNeeNeeNee
Swap FeesGeenGeenGeen
Copy TradingNeeNeeJa
Klanten ServiceNormaalNormaalPersoonlijk
StortingsmethodeniDeal, Visa, MasterCard, SOFORT, SEPA transfer, SEPA Instant transfer, EPS, Bancontac, Giropay, iDeal, MyBank, 80+ CyrptoCurrenciesiDeal, Visa, MasterCard, SOFORT, SEPA transfer, SEPA Instant transfer, EPS, Bancontac, Giropay, iDeal, MyBank, 80+ CyrptoCurrenciesiDeal, Visa, MasterCard, SOFORT, SEPA transfer, SEPA Instant transfer, EPS, Bancontac, Giropay, iDeal, MyBank, 80+ CyrptoCurrencies

Is Bitvavo betrouwbaar of oplichting?

Bitvavo heeft zijn eigen trading platform en er bestaat een Bitvavo app voor zowel Android als iOS toestellen. Het is altijd een pluspunt wanneer een broker of crypto exchange een eigen trading platform heeft aangezien deze volledig in-house ontworpen zijn en uiteindelijk de eindgebruiker meer flexibiliteit geven. 

Wanneer je kijkt naar de gebruikersaantallen op de Bitvavo website, zie je dat er meer dan een miljoen Bitvavo gebruikers zijn en dat de broker een handelsvolume heeft van meer dan 10 miljard. Deze hoge getallen laten duidelijk zien hoe goed Bitvavo is als crypto broker. Hier komt bij dat het bedrijf op TrustPilot een rating heeft van 4 van de 5 sterren van meer dan 10,000 reviews, wat zeker een goed teken is.

Bitvavo ervaringen

Wij zelf hebben zeer positieve Bitvavo ervaringen, maar om onze reviews objectief te houden kijken we ook wat de ervaringen met Bitvavo zijn van andere crypto traders. Wij zijn de volgende Bitvavo ervaringen tegengekomen:

 • Trustpilot: 4 uit 5 sterren van 10,000+ reviews
 • Cryptowisser.com 3.2/5 rating
 • TradersUnion.com 7.4/10 rating
 • Revain.org 3.9/5 rating
 • Apple Store 3.9/5 rating
 • Bedrog.com 5/5 rating
 • SourceForge.net 5/5 rating

Bitvavo contactgegevens

Website: www.bitvavo.com/nl

Email: [email protected]

Adres: Herengracht 450, 1017CA Amsterdam, Nederland

Veelgestelde vragen over Bitvavo

Moet ik mij legitimeren om voor het aanmaken van een Bitvavo account?

Ja, je dient door een KYC procedure te gaan om te kunnen traden, crypto of fiat te storten of crypto op te nemen van Bitvavo.

Is er een two-factor authentication beschikbaar op Bitvavo?

Ja, je kunt op Bitvavo 2FA instellen en ook resetten. Het is ook mogelijk je email en wachtwoord te wijzigen. 

Waar vind ik mijn private keys op Bitvavo?

Bitvavo biedt zogenoemde hosted wallets. Hierdoor is het niet mogelijk inzage te krijgen in de private keys van je crypto wallets op Bitvavo. Als je zelf je eigen private keys beheren wilt, zal je een eigen externe crypto wallet moeten aanmaken of kopen. 

Bezoek Broker

Screenshots

 • Screenshot 1
 • Screenshot 2

Voordelen

 • Nederlands platform
 • Crypto kopen met iDEAL vanaf €5
 • Meer dan 100 verschillende crypto

Nadelen

 • Niet alle crypto kun je opnemen naar externe wallet

Bezoeker Reviews

 • Gebruiksvriendelijkheid:

  5
 • Platform:

  4
 • Betrouwbaarheid:

  5
 • Klantenservice:

  5
 • Uitbetalingen:

  2.5
curly braces curly braces
4.3
(2 Reviews)
Add Your Review

Bitvavo is zwaar de beste crypto broker van Nederland. Bij BTCdirecr, Bitonic en Bitcoinmeester betaal je veelsteveel. Soms is het zo dat als XRP bijvoorbeeld $0,33 op coinmarketcap is, je bij BTCdirect gewoon €0,35 per XRP betaalt. Bitcoinmeester zelfde verhaal: ze pakken zeker 10-15% boven op de echte prijs. Bij Bitvavo is dit niet. Hier betaal je letterlijk maar 0.10% tot 0,50% boven op normale prijs en geen gierige €0,50 acties voor storten met iDEAL zoals bij de andere twee crypto brokers die ik noemde. Ook kan je al kopen vanaf €5 en niet vanaf minimaal €30 zoals bij BTCdirect. Kortom, Bitvavo heeft veel lagere kosten en je kunt al vanaf €5 crypto kopen. Dit is ideaal voor mensen die gewoon iedere dag een paar euro aan crypto willen bijkopen en zo langzaam opbouwen. Echt, neem van mij aan, Bitvavo is de beste plek om met iDEAL crypto te kopen voor Nederlanders. Platform heb ik een 3 gegeven omdat deze wel een beetje miniem is vergeleken met Binance, Coinbase enzo. DYR en kijk hoeveel je bespaart door Bitvavo te gebruiken en bedank mij later maar. Peace.

Voordelen: Lage kosten en lage minimale aankoop vereist

Nadelen: Te simpel handelsplatform zonder uitgebreide functies

5
3
5
5
3
curly braces
4.2

Laat ik beginnen met dat ik het helemaal eens ben met Chris. Ik heb zeker 2 jaar altijd BTCdirect gebruikt en pas sinds kort overgestapt naar Bitvavo. Wat ben ik al die jaren genaaid bij BTCdirect! Ze hebben zeker duizenden euro’s op mij gepakt aan kosten! Ik raad iedereen aan die met iDEAL crypto kopen wilt, dit te doen bij Bitvavo en nergens anders. Bitvavo is sowieso de goedkoopste punt. Enige nadeel, en dat is gelijk wel echt heel k*t, is dat heel clubs op Bitvavo “trading mode only” zijn. Dus deze kan je zeg maar wel traden op Bitvavo, mar niet opnemen naar je eigen Wallet of naar andere Exchange. Dan moet je eerst verkopen op Bitvavo zelf en dan overzetten. Dus dit is enige waar je rekening mee moet houden. Voor de rest is Bitvavo echt, ik kan het niet vaak genoeg zeggen, de allerbeste plek om crypto met iDEAL te kopen als NL crypto trader.

Voordelen: Laagste kosten en meest eenvoudige trading platform

Nadelen: Niet alle coins mogelijk op te nemen naar andere wallets

5
5
5
5
2
curly braces
4.4

Gebruiksvriendelijkheid

arrow0/5

Hoe makkelijk is het om te beleggen bij deze broker

Platform

arrow0/5

Werkt het handelsplatform snel en gemakkelijk?

Betrouwbaarheid

arrow0/5

Was de broker en de software betrouwbaar?

Klantenservice

arrow0/5

Was de broker makkelijk te bereiken, sprak de klantenservice Nederlands, hoe was de service?

Uitbetalingen

arrow0/5

Hoe zijn de uitbetalingen verlopen, hoeveel betaalde u aan kosten?

Totaal Rating

arrow0/5

Tekst

Declaratie:
Ik verklaar dat deze review of beoordeling gebaseerd is op mijn eigen ervaring bij deze broker. Nog belangrijker, Ik heb geen geldbedrag, goederen of services aangeboden gekregen van een broker of agent om deze review te plaatsen.

Bezoek Broker

CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. Meer dan 65% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Direct crypto kopen met iDEAL of Bancontact vanaf €5
Online Handelen.com