Draagbare gadget markt +300% dit jaar

Dankzij Apple (AAPL +0.46%) en Fitbit (FIT +48.40%) wordt verwacht dat de draagbare gadgetmarkt dit jaar met 300% gaat stijgen. Dit komt niet alleen door de lancering van Apple’s premium geprijsde smartwatch maar ook door de onder $100 kostende fitness tracker prominent op de markt gebracht deze week door Fitbit. Als we IDC, een industrievolger moeten geloven, zullen er dit jaar meer dan 72.1 miljoen draagbare gadgets verkocht worden. Dit zou een groei van 173% betekenen ten op zichtte van vorig jaar, waarin 26.4 miljoen eenheden warden verscheept.

Hier aan toevoegend zullen deze volumen toenemen met 42.6% over de komende vijf Jaren. Het eind resultaat is 155.7 miljoen eenheden in 2019. Volgens Jitesh Ubrani, een senior research analist bij IDC, zijn draagbare gadgets die geen derde partij apps hebben als die van Fitbit verantwoordelijk voor de groei in deze marktsector tot nu toe. Echter word er wel verwacht dat draagbare gadgets en devices die wel derde partij apps hebben, zoals de Hololens bril van Microsoft (MSFT +1.63%) en de Apple Watch, de weg van deze marktsector zullen asfalteren in 2016.

Op dit moment gaan  Apple aandelen voor $128,07 over de toonbank per stuk, 0.6% hoger dan normaal en de aandelen van Microsoft voor $46,38, 0.9% hoger dan normaal. Afgelopen donderdag morgen, eerder deze week heft Fitbit een initial public offering (IPO) gedaan op de New York Stock Exchange. Het bedrijf stelde haar aandelen op $20 elk op woensdag maar opende op donderdag morgen al met een prijs van $30.40 per stuk.

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!