Nederland krijgt meer gas vanuit Rusland

Nederland ontvangt een groot deel van zijn gasvoorraad via de Nord-Stream lijn, die eind 2011 officieel in gebruik is genomen. Deze gaspijpleidingen lopen vanuit Rusland via de Baltische Zee naar o.a. Nederland.

Momenteel bestaat de Nord-Stream uit 2 leidingen, maar dezen zullen worden uitgebreid met een extra twee. Het gaat om 2 leidingen die in totaal een afstand van 1224 kilometer zullen zijn en deze lopen zowel over land als door de Baltische Zee. Dit werd vandaag bekend gemaakt op het economisch forum in Sint-Petersburg.

De voornaamste 4 betrokken bedrijven zijn het Russisch staatgasconcern Gasprom, Shell, OMV een Oostenrijks oliebedrijf en het Duitse energiebedrijf EON.

Voor Nederland speelt de uitbreiding een grote rol. Op deze wijze kan Nederland een voorname rol blijven spelen als de impotuur en exportuur van gas binnen Europa.

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!