Cryptopay Review

Cryptopay
25% korting via onze links
Bezoek Broker

Overzicht

Cryptopay biedt een gemakkelijke manier aan om bitcoins wereldwijd uit te geven. Gebruikers genieten van vele voordelen aangeboden door het bitcoin netwerk. De diensten die worden aangeboden door Cyptopay zorgen… lees verder

Lees de volledige review

Broker informatie

Broker Cryptopay
Website link www.cryptopay.me
Opgericht in het jaar 2013
Hoofdkantoor gebaseerd te Unit 2.05 12 -18 Hoxton Street, London, England, N1 6NG
Klantenservice nummer Geen
Contactmogelijkheden Email: [email protected]
Beschikbare talen Engels
Handelsplatform bitcoin en altoin, werkt samen met o.a Bitfinex en Poloniex
Minimale eerste inleg 1 Dollar in bitcoin of altcoin
Minimale accountgrootte Geen
Minimaal te verhandelen bedrag Geen
Maximaal te verhandelen bedrag Geen
Welkomstbonus 25% korting via onze links
Demo rekening No
Opname methoden Bank, pinautomaat opname, bitcoin wallet
Soorten Activa Bitcoin, Altcoins, EUR, USD, GBP
Amerikaanse beleggers toegestaan Yes
Handelen op smartphone Yes
Handelen op tablet Yes
Broker Score 8

Volledige Review

Cryptopay biedt een gemakkelijke manier aan om bitcoins wereldwijd uit te geven. Gebruikers genieten van vele voordelen aangeboden door het bitcoin netwerk. De diensten die worden aangeboden door Cyptopay zorgen ervoor dat gebruikers gemakkelijk en comfortabel bitcoins en altzoons kunnen uitgeven in winkels en online in de vorm van Euro’s, Dollars en Britse Ponden. De VISA debit card die het bedrijf uitgeeft kan worden opgewaardeerd met bitcoin en altcoins van de gebruikers alsmede met fiat stortingen.

Cryptopay bedrijfsinformatie

Cryptopay is opgericht in oktober 2013 door twee Russische bitcoin fans. George Basiladze heeft een Master in finance en heeft in het verleden als technisch analyst gewerkt bij Russische beleggingsmaatschappijen. Dmitry Gunyashov heeft meer dan 7 jaar ervaring in het bouwen van e-commerce zaken en heeft succesvol betalingssystemen ontworpen in het verleden.

Het bedrijf is gevestigd in Londen en de oprichters verrichten de bedrijfsvoering ook daadwerkelijk vanuit daar. Het bedrijf is dus geen virtueel kantoor. Het bedrijf heeft inmiddels meer dan 37,000 debit cards uitgegeven en heeft meer dan 167,000 actieve gebruikers. Wereldwijd verrichten deze gebruikers meer dan 100,000 transacties met de diensten van Cryptopay.

Aangeboden diensten door Cryptopay

Gebruikers kunnen bitcoin en altcoins kopen, verkopen en bewaren op de wallet van Cryptopay. Na het aansluiten van een bankrekening op het platform, kunnen gebruikers ook fiat als Euro, Dollar en Britse Pond in bitcoin omzetten. De wallet is zo ontworpen dat gebruikers verschillende valuta’s, zowel fiat als bitcoin en altcoins, op de rekening kunnen bewaren. Dit maakt het overmaken en ontvangen van geld naar vrienden, kennissen, zakenpartners en naar het buitenland vele malen makkelijker.

Cyptopay biedt daarnaast VISA debit cards aan om offline en online uitgave methoden te bieden aan hen die bitcoin en altcoins bezitten. De kaart wordt bij alle POS terminals waar VISA wordt geaccepteerd. Ook kan je er geld mee opnemen uit een pinautomaat. Dit betekend feitelijk dat gebruikers bijna overal kunnen betalen. Er bestaat ook de mogelijkheid alleen een virtuele kaart te bestellen. Dit is een 16 cijferige code met uitgifte-en vervaldatum in combinatie met een cvv nummer.

Je kan je Cryptopay rekening zoals hierboven vernoemd opwaarderen door bijvoorbeeld met iDEAL geld te storten. Er zijn ook andere lokale stortingsmethoden voor de in 28 SEPA landen aangesloten bankrekeningen. Op het moment van schrijven kan je als inwoner van de Verenigde Staten of India geen debit card aanvragen. Naast deze twee landen zijn er nog 120 landen uitgesloten van de diensten van CrypoPay. Dit zijn met name landen in Afrika en het Midden-Oosten.

De VISA debit cards worden gratis internationaal verzonden als je de standaard verzendmethode kiest. Nadat je je kaart bestelt hebt, duurt het zo’n 2 a 3 weken voordat je de kaart ontvangt in het geval dat je in Europa woont. Mocht je buiten Europa wonen, duurt het 3 a 5 weken. Als je de express delivery knop aanvangt, ontvang je de kaart binnen maximaal 10 werkdagen, echter kost dit 75 Dollar.

Cryptopay kosten en fees

De plastic debit card kosten 15 Dollar om te bestellen en virtuele kaarten 2,50 Dollar per stuk. De plastic debit cards zorgen ervoor dat gebruikers tot 2000 Dollar dagelijks kunnen opnemen uit pinautomaten en er zit een limiet op van maximaal 10,000 Dollar aan opwaarderingen. Echter is er geen limiet op het aantal opnames of opwaarderingen over verloop van tijd.

Cryptopay biedt gebruikers de optie de diensten te gebruiken zonder verificatie. In dit geval zijn pinautomaat opnamen beperkt tot maximaal 400 Dollar per dag met slechts een totaalbedrag van 1000 Dollar levenslang. Voor beide typen gebruikers, geldt: maximaal twee pinautomaat transacties per dag. Aan de andere kant kunnen gebruikers de kaarten wel oneindig gebruiken voor online aankopen.

Er komen bij het gebruik van de Cryptopay debit card helaas wel wat kosten kijken.

– Wisselkoers kosten (in het geval van gebruik voor non-geselecteerde valuta) a 3%
– Maandelijkse beheerkosten a 1 Euro
– Opwaardeerkosten van 1% en 1.99% in het geval van third-party loads
– Binnenlandse inautomaat opname(of landen waarin geselecteerde valuta opgenomen wordt): 2.25 Euro
– Internationale pinautomaat opname (bij landen waar waarin niet de geselecteerde valuta wordt opgenomen): 2.75 Euro
– Opname kosten bij unload naar bankrekening: 1% + 0.10 Euro. (10 cent, geen spelfout)

Cryptopay brengt 1% kosten in rekening op alle bitcoin omzettingen naar fiat valuta. De goedkoopste manier om dit te doen is dan ook door je account saldo op te waarderen met de op de website aanwezige load balance widget. Als je deze niet gebruikt, brengt het bied 0,99% extra, 1,99% in totaal in rekening als third-party fee. Het opnemen naar bankrekening komt zoals hierboven in de tabel staat ook met extra kosten van 1% + 0.10 Euro, dus het is wellicht verstandig gewoon de bijbehorende Cryptopay debit card te gebruiken.

Let tijdens het bestellen goed op welke valuta je de debit card instelt. Deze staat normaliter op USD dus als je hem voornamelijk binnen de EU gaat gebruiken, is het aan te raden goed op te letten en het vinkje EUR aan te klikken!

De kosten per pinautomaat opname bij binnenlands gebruik en binnen de EU (in het geval van een EU debit card) bedragen 2.25 Euro per keer. Het is dus verstandiger af en toe grotere opnames te doen, dan vele kleine. Bij gebruik in het buitenland of in het geval dat je de debit card gebruikt in een land waar de valuta uit de pinautomaat verschilt van de gekozen valuta debit card, komt er 3% wisselkoers kosten bij kijken per keer. (Dit is overigens net zo duur als bijvoorbeeld ING, Rabo Bank of SNS pinnen buiten de EU).

Persoonlijke tip: als een pinautomaat je tijdens een opname vraagt en de twee opties biedt: ‘’continue with or without conversion’’, kies dan altijd ‘’without conversion’’. Anders verdient de bank lekker mee door je geld ook een keer om te wisselen, tegen een te hoge koers. Ter voorbeeld: stel je pint met een EU debit card in De Verenigde Staten Dollars, dan wisselt het apparaat eerst je Euro’s voor Dollars tegen te hoge koers, en dan betaal je als gevolg dus die bank wisselkoers kosten en nogmaals aan Cryptopay voor een opname in Dollar i.p.v Euro.

De aangeboden bitcoin prijzen op Cryptopay worden overigens niet verhoogd en zijn gewoon gebaseerd op bied-en laatprijzen op exchanges.

Speciale kortingsactie bij bestelling via de links van Onlinehandelen.com: 25% korting!

Als je de Cryptopay debit card kaart besteld doordat je op de Cryptopay website komt door een link via Onlinehandelen.com, kost de kaart 25% minder om te bestellen. Dit komt logischerwijs door de samenwerking van Onlinehandelen.com met Cryptopay.

Cryptopay gebruikerservaring

De website van Cryptopay ziet er strak en modern uit en het navigeren verloopt er soepel. Hoe je je moet aanmelden en de kaart aanvragen is vrij logisch. Je vult je naam en email adres in en kiest een wachtwoord op een Cryptopay account aan te maken. Om het account te verifiëren (optioneel) dien je een kopie van je paspoort, identiteitskaart of rijbewijs te mailen in combinatie met een bewijs van adres. Dit laatste kan een telefoonrekening, energierekening of iets dergelijks zijn met je naam en adres erop. Het schijnt dat Cryptopay vrij snel is in het keuren van de bestanden, lees ik online, vaak is het binnen een uur 2-3 gebeurd.

Als je eenmaal bent ingelogd kan je de verschillende balansen bekijken op je account. Elke valuta (Euro, Dollar en Britse Pond) heeft een apart bitcoin stortingsadres waarmee je je saldo kunt opwaarderen. Er zijn verschillende tabbladen beschikbaar voor het versturen van geld en bitcoin en het opnemen naar virtuele of plastic bitcoin debit kaarten. Je kan je verschillende balansen uitkeren naar een externe bitcoin wallet of naar een bankrekening via de ‘’send’’ tab. Onder ‘’referral’’ zie je hoeveel vrienden je hebt uitgenodigd gebruik te maken van Cryptopay. Je krijgt een vergoeding van 10% per aangemelde vriend, familielid of kennis. Van tijd tot tijd zijn er speciale acties waarmee je extra ‘’referral fee’’ verdiend en waar je referrals kortingen krijgen. Omdat Cryptopay op een affiliate basis samenwerkt met Onlinehandelen.com is de 25% kortingsactie van deze website en de links erop permanent.

Mocht je een vraag hebben over het gebruik van Cryptopay? Gelukkig is naast een FAQ pagina ook een zeer snel reagerende live chat aanwezig die kan assisteren. De meeste gebruikers lijken erg tevreden over de aangeboden diensten van Cryptopay, lees ik op andere websites en fora. Het enige nadeel wat ik kon vinden is dat Cryptopay in Engeland gevestigd is en daardoor in die timezone werkt (niet erg voor de meeste Nederlandstaligen in Nederland en België. 

Cryptopay review conclusie

Het grootste voordeel van Cryptopay is dat ze bitcoin wallet en fiat diensten aanbieden in Euros, Dollars en Britse ponden én een plastic VISA bitcoin debit card hebben. Deze bitcoin debit card kan wereldwijd worden verzonden en er bestaat zelfs de mogelijkheid virtual credit cards aan te maken. De tarieven van Cryptopay zijn gelijk aan bijvoorbeeld Uquid en Spectrocoin maar Cryptopayw werkt naar mijn mening sneller en soepeler dan Uquid.

Wat zijn jouw ervaringen met Cryptopay? Klik hierboven op het oranje tab ‘’bezoeker review’’ om een review achter te laten. Nog geen ervaring maar wel interesse? Klik dan op de knop hieronder om de Cryptopay website te bezoeken. Bij eventuele bestelling van een bitcoin debit card, ontvangt u 25% korting!

Bezoek Broker

Screenshots

Screenshot 1 Screenshot 2

Voordelen

  • Gratis verzending bitcoin debit card
  • Drie verschillende valuta rekeningen
  • Schappelijke kosten
  • Referral Programma

Bezoeker Reviews

Gebruiksvriendelijkheid

arrow0/5

Hoe makkelijk is het om te beleggen bij deze broker

Platform

arrow0/5

Werkt het handelsplatform snel en gemakkelijk?

Betrouwbaarheid

arrow0/5

Was de broker en de software betrouwbaar?

Klantenservice

arrow0/5

Was de broker makkelijk te bereiken, sprak de klantenservice Nederlands, hoe was de service?

Uitbetalingen

arrow0/5

Hoe zijn de uitbetalingen verlopen, hoeveel betaalde u aan kosten?

Totaal Rating

arrow0/5

Tekst

Declaratie:
Ik verklaar dat deze review of beoordeling gebaseerd is op mijn eigen ervaring bij deze broker. Nog belangrijker, Ik heb geen geldbedrag, goederen of services aangeboden gekregen van een broker of agent om deze review te plaatsen.

Bezoek Broker

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!