Flatex 2019 Review

Flatex is een Duitse broker opgericht in 1999 en staat onder toezicht van de Federal Financial Supervisory Authority (BaFin). De broker is beursgenoteerd op de Xetra stock exchange en heeft een moederbank, de Fintech Group Bank AG.

Flatex wordt door veel beleggers gezien als een betrouwbare broker omdat het een sterk track record heeft, beursgenoteerd is en een achtergrond heeft in de bancaire wereld. Het bedrijf is open in haar financiën en is gereguleerd door een top-tier financiële waakhond.

Pas sinds kort is Flatex ook beschikbaar in het Nederlands. Deze broker is sinds heden dan ook dé aanbevolen broker voor Nederlandstalige beleggers die zich voornamelijk richten op ETF’s en mutual funds.

Voordelen:

– Goedkoop ETF en fondsbeleggen
– Beursgenoteerd met sterk moederbedrijf
– Groot aanbod educatie

Nadelen (voor niet-Nederlanders/Duitsers):

– Lastig om een account aan te maken voor niet Nederlandse of Duitse beleggers
– De klantenservice is enkel beschikbaar in het Nederlands en Duits

Flatex voor-en nadelen

Flatex biedt goedkoop handelen op ETF’s en fondsen aan. Voornamelijk als je wilt investeren in lange-termijn ETF’s en spaarfondsen is het bedrijf als broker een uitstekende keuze. Het bedrijf heeft een banklicentie en is beursgenoteerd. Ook heeft het een sterk moederbedrijf. Daarnaast biedt het bedrijf een enorm aantal educatieve tools aan om een betere belegger te worden.

Het aanmaken van een account bij Flatex als niet Nederlander of Duitser is vrij ingewikkeld en duurt een aantal dagen. Let hier op als u bijvoorbeeld vanuit Zuid-Afrika of België een beleggingsrekening wilt openen. De meeste aangeboden diensten zijn enkel beschikbaar in het Nederlands en Duits.

Flatex kosten en fees

Flatex heeft de laagste trading kosten op dit moment van alle top brokers op onlinehandelen.com. Ook rekent Flatex geen opnamekosten en geen inactiviteitskosten.

beleggen bij flatex zonder kosten

Flatex productaanbod

Met Flatex kan je handelen binnen een groot assortiment van binnen- en buitenlandse aandelen en andere financiële instrumenten. Via de beurs Tradegate Exchange krijg je toegang tot de wereldwijd meest verhandelde effecten.

De aandelen van bedrijven die in deze landen gevestigd zijn, kunnen zonder transactiekosten rechtstreeks op Tradegate Exchange worden verhandeld. Het grote voordeel hierbij is dat alle effecten in euro’s zijn genoteerd. Je hebt dus geen vreemde valuta rekening nodig en je loopt dus ook geen valutarisico daarover.

Met Flatex kan je handelen in aandelen, obligaties, fondsen, ETF’s, trackers, Turbo’s en CFD’s.

Flatex handelsplatformen

Flatex heeft vier verschillende handelsplatformen: WebFiliaal, flateXSecure, CFD2GO en Mobiel handelen. Met de gratis flatex app kan je ook handelen op je tablet of smartphone. WebFiliaal is het standaard handelsplatform van Flatex wat men gebruikt op de pc of laptop. FlateXSecure is een moderne TAN-procedure waarmee je direct via een app op je mobiele telefoon of tablet een TAN kunt aanvragen.

flatex-app-downloaden

Download de Flatex app

Wat is flateXSecure en hoe gebruik ik het?

Met het flateXSecure app ontvang je je veiligheidscode voor orderconfirmaties heel eenvoudig op je smartphone of tablet. Door direct bij inloggen een sessie-TAN aan te maken, hoef je niet bij iedere order een aparte TAN via de flateXSecure app aan te vragen.

Waar kan ik flateXSecure vinden?

Om de flateXSecure App te installeren, log je eerst in op het WebFiliaal en selecteer je het menu-item Instellingen. Daar vind je in de kolom toegangsgegevens een link naar de flateXSecure-instellingen.

Tradegate Exchange

Met meer dan 10.000 effecten uit de hele wereld biedt Tradegate Exchange een breed spectrum aan producten – zonder bijkomende beurskosten en zonder courtage. Bovendien is de beurs gespecialiseerd in de behoeften van particuliere beleggers. Behalve in aandelen en ETF’s kunnen beleggers op Tradegate Exchange ook handelen in beleggingsfondsen en obligaties.

Een groot voordeel van deze beurs is de ruime openingstijden voor handel. Beleggers kunnen elke handelsdag van 8:00 – 22:00 uur handelen op Tradegate Exchange. De orderuitvoering vindt over het algemeen plaats middels volledige uitvoering, dus deeluitvoeringen zijn een zeldzaamheid.

Klik hier voor een link naar de website van Tradegate Exchange.

tradegateexchange

Handel in meer dan 10.000 producten via de tradegateexchange

Over Tradegate Exchange

Tradegate Exchange werd in 2010 opgericht als effectenbeurs met duidelijke focus op particuliere beleggers. Tradegate is gevestigd in Berlijn. Met een orderboekomzet van totaal 106 miljard euro werd in 2018 het hoogste handelsvolume sinds de oprichting behaald. Daarmee is Tradegate Exchange na XETRA de effectenbeurs van Frankfurt het grootste handelsplatform in Duitsland. Deutsche Börse AG heeft een belang van 75 procent plus 1 aandeel in Tradegate Exchange GmbH.

Flatex review conclusie

Flatex is een uitstekende broker die zoals eerder gezegd, geen kosten hanteert. Afgezien van het feit dat Flatex geen transactiekosten in rekening brengt, is het handelsplatform erg overzichtelijk, zowel op de pc als op smartphone en tablet. Ook het productaanbod van Flatex is zeer divers en gigantisch in omvang.

Al met al is de komst van Flatex naar Nederland een goede toevoeging aan het assortiment brokers beschikbaar voor Nederlandse beleggers. Naast DEGIRO, Binck Bank en Lynx is Flatex dan ook zeker een aanrader voor zowel de beginnende als de ervaren belegger. Je kan meer informatie over Flatex te weten komen door de website te bezoeken door op de oranje knop hieronder te klikken.

Open gratis Flatex account

 

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170