Airbnb IPO – Investeren in Airbnb

Airbnb heeft de prijs van zijn aandelen verhoogd vóór de beursgang deze week en zou kunnen zweven met een waardering van maar liefst $ 42 miljard (£ 31,5 miljard).

In een overheidsaanvraag in de VS op maandag zei Airbnb dat het verwacht zijn aandelen te prijzen tussen $ 56 en $ 60 per stuk, een stijging van een bereik van $ 44 tot $ 50 eerder deze maand.

Verwacht wordt dat Airbnb woensdag laat voor de beursintroductie op de Nasdaq-aandelenmarkt in New York een definitieve aandelenkoers zal publiceren.

Door de nieuwe prijs zou het in San Francisco gevestigde thuisdelingsbedrijf tot $ 3,4 miljard in het aanbod kunnen verhogen, met een waardering van $ 42 miljard aan de bovenkant van het bereik. Dat is meer dan het dubbele van de $ 18 miljard waarvoor het bedrijf werd gewaardeerd tijdens een particuliere fondsenwervingsronde in het voorjaar, toen de pandemie het reizen stopte en de vooruitzichten onzeker waren.

Airbnb worstelde in de onmiddellijke nasleep van de virusuitbraak. In mei schrapte het ongeveer 1.900 banen en beëindigde het projecten die niet rechtstreeks verband hielden met zijn kernactiviteiten. Maar naarmate de lockdowns verslechteren, kozen meer reizigers ervoor om huizen te boeken in plaats van hotels, waardoor Airbnb een verrassende winst voor het derde kwartaal boekte.

Het beursdebuut van het bedrijf zal een van de grootste Amerikaanse beursintroducties van 2020 zijn, dat al een topjaar was voor beursgangen.

Airbnb werd in 2007 gelanceerd als een website om kamerreserveringen aan te nemen tijdens conferenties, waaronder de Democratic National Convention dat jaar in Denver. Enkele van zijn andere investeerders zijn onder meer de Hollywood-acteur Ashton Kutcher, evenals de buy-outbedrijven General Atlantic en TPG.

Airbnb heeft meer dan 7 miljoen advertenties op zijn platform, beheerd door 4 miljoen verhuurders wereldwijd.

Peter Garnry, hoofd aandelenstrategie bij Saxo Bank, zei dat naarmate de Covid-19-vaccins worden uitgerold, het reizen waarschijnlijk zal terugveren naar het niveau van vóór de pandemie.

Maar hij waarschuwde: “De belangrijkste risicofactoren voor Airbnb zijn de langetermijnimpact op het reizen na de Covid-19-pandemie en of het de gewoonten van mensen heeft veranderd. Het bedrijf is ook een doelwit voor regulering door grote steden die hun hotelsector beschermen tegen mensen die hun privéwoning tegen lagere prijzen uitlenen dan hotels. ”

airbnb-ipo-aandelen-airbnb-kopen

Airbnb IPO – aandelen Airbnb kopen

Meedoen aan de Airbnb IPO kan via Freedom Finance. Via deze website kunt u participeren in de eerste ronde vrij te komen aandelen van het bedrijf.

970x250

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is de tekstschrijver en eigenaar van Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiële affiliate website 2015, 2016 en 2017 en verscheen hij als enige met een Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards op het podium. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet streeft Dennis Graham-Clarke ernaar met onlinehandelen.com in de top van 's werelds beste broker vergelijkingsportals te komen.

Lees artikelen - Bezoek website

Comments are closed.

Oefen trading met €100,000 demo account
Online Handelen.com