Apple aandelen dalen voor de vijfde keer op rij

Apple Inc. aandelen daalden aanzienlijk gisteren, wat alweer de vijfde keer op rij is, iedere keer dat het bedrijf haar kwartaalcijfers bekend maakt. Het aandeel daalde 0.2% binnen een paar minuten na opening, voordat een intraday sell-off op het aandeel begon. Apple sloot uiteindelijk 1.8% lager dan haar 7-wekelijkse laagste punt. Apple rapporteerde dat na haar sluiting op 25 oktober haar vierde kwartaal verdiensten verwachtingen niet zouden halen. Sindsdien is het hoogste punt van Apple de laatste weken $118.25 en heeft het aandeel 5.7% in waarde verloren.

UBS analyst Steven Milunovich schreef gisteren dat een wereldwijde enquête aantoonde dat de vraag naar Apple’s iPhone 7 sterk was in de Verenigde Staten, met een hogere vraag en een hogere prijs van de iPhone 7 zou het toch goed moeten gaan met Apple zou je denken? Niet dus, want in China is er minder interesse in de iPhone 7 dan dat er was voor de iPhone 6 en iPhone 6s. Toch houdt Milunovich vast aan zijn buy rating op het aandeel, citerende dat een aantrekkelijke valuatie in combinatie met merk bekendheid reden is tot kopen. Zijn price target ligt voor Apple op $127, 14% boven huidig prijsniveau.

Ondanks recente zwakte staat het aandeel 5.9% winst het afgelopen jaar. In de tussentijd deed het SPDR Technology Select Sector ETF het beter (9.8%) en de Dow Jones Industrial Average deed het ter vergelijking ook vrij goed (3.5%). Wat zeer interessant is om aan te halen, is dat het UBS Evidence Lab Global Smartphone Survey het volgende aantoonde:

In de Verenigde Staten waren 48% van de respondenten bereid of zelfs zeer bereid de iPhone 7 te kopen, een stijging ten op zichtte van 39% in dezelfde enquête gehouden in maart eerder dit jaar, hoger dan 35% voor de iPhone 6s en 41% voor de iPhone 6. In China daalde deze koop bereidwilligheid van 54% voor de iPhone 6s naar 43% voor de iPhone 7. Upgrade verwachtingen stegen in elk land de afgelopen zes maanden, op het Verenigd Koninkrijk na. 20% van alle respondenten gaf aan dat het imago van Samsung Electronics Co. Ltd. aanzienlijk beschadigd is sinds het haar Galaxy Note 7 smartphones moest terugroepen door explosiegevaar. In Azië vinden 50% van alle ondervraagden dat het imago van Samsung aanzienlijk beschadigd is en dat zij Apple toestellen zouden verkiezen boven Samsung toestellen.

Of het nu het moment is om te investeren in Apple aandelen laat ik geheel aan u. Ikzelf bezit al ruim 2 jaar geen Apple aandelen meer, maar heb hiervoor mijn persoonlijke redenen. Naar mijn mening is ‘’de magic’’ van Apple uitgewerkt en focust de wereld zich langzaam op inhoudelijk betere producten, tegen een lagere prijs. Desondanks heeft Apple natuurlijk een enorme brand recognition en ziet de waarde belegger dit als een rechtvaardige investering. Voor jongeren die denken: ik wil Apple aandelen hebben, heb ik het volgende advies: koop er een paar, maar riskeer niet al je spaargeld in Apple. Diversifieer wat en koop ook andere aandelen om je beleggingsportefeuille op te bouwen.

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!