Aziatische valutahandelaren absorberen geopolitieke risico’s, focus terug naar Dollar

De Japanse Yen blijft afzwakken ten op zichtte van de Amerikaanse Dollar na de terroristische aanvallen in Brussel. Dat steeds meer beleggers zich richting de Dollar begeven suggereert dat wereldwijde beleggers bezorgd zijn en een mogelijke escalatie verwachten in terroristische activiteiten in Europa. Volume en volatiliteit waren beiden duidelijk onder gemiddeld aangezien beleggers de situatie nog inschatten en de meeste grotere banken en institutionele fondsen zich klaar maken voor de paasvakantie.

USD/JPY eindigde in de Aziatische sessie op 112.361, 0.014 hoger of +0.01%.

De Chinese Yuan deed het beter tegen de Amerikaanse Dollar vandaag, ondanks nieuwe beleidsplannen van de centrale bank.

De People’s Bank of China zette de midpoint ratio op 6.4936 per Dollar voordat de markt open ging, 0.05% lager dan de voorgaande 6.4971. Op de Spot markt opende de Yuan op 5.4847 tegen de Amerikaanse Dollar en wisselde zij van eigenaar tegen 6.4901 gedurende de handelssessie.

Er zijn geen belangrijke rapporten of publicaties gedaan in Australië vanochtend maar AUD/USD werd ondersteund door verse kooporders gerelateerd met het dekken van short posities na de terroristische aanslagen gisteren in Brussel. Momentum blijft positief ondanks iets langere ijzererts en olieprijzen.

Gisterochtend steeg de Australische Dollar als gevolg van een speech gehouden door Glenn Stevens, Gouverneur van de Reserve Bank of Australië, die zei dat hij waakzaam optimistisch is over de wereldwijde economie en de Australische economie, en suggereerde dat de recente rally op de Australische dollar ‘’might be getting a bit ahead of itself’’.

AUD/USD verhandelde stabiel iets lager tegen 0.7613, 0.0007 of 0.09% lager.

Ook de Nieuw Zeelandse Dollar herstelde door de terroristische aanvallen in Brussel. Zodra het nieuws uitkwam ontstond er een rally richting ‘’veilige valuta’’, druk zettend op hogere opbrengende valutaparen als de Nieuw Zeelandse Dollar. Na een korte short-covering rally, daalde het valutapaar doordat beleggers zich weer focussen op de Amerikaanse Dollar door een mogelijke rente percentage wijziging geplant in april.

NZD/USD eindigde op 0.6734, 0.0017 of 0.26% lager.

Het snelle herstel naar ‘’normale’’ handelscondities suggereert dat de financiële markten niet meer zo opkijken van wereldwijde terroristische aanslagen. De focus is zoals van ouds weer op de Amerikaanse Dollar.

Wat de Amerikaanse Dollar ook hielp gisteren ten op zichtte van de meeste Aziatische valuta was commentaar van John Williams, President van de San Francisco Federal Reserve, die zei dat hij een rente percentage wijziging in april of juni zou goedkeuren als economische data blijft presteren zoals hij dat verwacht. President van de Chicago Federal Reserve, Charles Evans zei dat hij twee rente percentage wijzigingen dit jaar verwacht, 2 a 2.5% economische groei en werkloosheid onder de 4.75% tegen het einde van het jaar.

plus500

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

One Response to “Aziatische valutahandelaren absorberen geopolitieke risico’s, focus terug naar Dollar”

  1. Goed stuk 🙂

Leave a Reply

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170