Beste aandelen 2022 – Wat zijn de beste aandelen voor 2022?

Voor wie 2022 goed van start wilt gaan, zijn wij op zoek gegaan naar de beste aandelen voor 2022. Zo hebben we gekeken naar de potentiële beste waarde aandelen 2022, beste groeiaandelen 2022 en de aandelen met meeste momentum 2022.

 

Al onze bevindingen zijn gebaseerd op harde data en niet op giswerk. Zo bestudeerden wij in eerste instantie niet de S&P 500, maar de Russell 1000 Index. Dit is een index welke de 1000 grootste beursgenoteerde aandelen in de Verenigde Staten bevat. Deze index is goed voor zo’n 92% van de totale marktwaarde van alle aandelen op de Amerikaanse aandelenmarkt bij elkaar. Om deze reden wordt deze Russel Index dan ook gezien als de maatstaf voor large-cap investeringen. Sommige van ‘s werelds grootste bedrijven bevinden zich in deze index, denk bijvoorbeeld aan Apple Inc., Johnson & Johnson en The Walt Disney Co. De Russel 1000 index was het afgelopen jaar goed voor een return van 25,5%, niet al te mis dus. 

Beste waarde aandelen 2022

Beleggen in waarde aandelen is een op diverse factoren gebaseerde beleggingsstrategie waar men aandelen kiest om in te investeren waarvan men denkt dat deze voor minder verhandeld worden dat deze intrensiek waard zijn. Vaak wordt hierbij de ratio van de aandelenprijs gemeten ten opzichte van bepaalde fundamentele zakelijke metrieken. Vaak wordt de price-to-earnings (P/E) ratio hiervoor gebruikt. Waarde beleggers zijn van mening dat wanneer een aandeel goedkoop is versus zijn intrinsieke waarde (in dit geval gemeten door de P/E ratio), het aandeel sneller in waarde zal stijgen vergeleken met andere aandelen. 

 

Dit zijn de aandelen met de laagste trailing P/E ratio van de afgelopen 12 maanden en dus de beste waarde aandelen 2022:

 

Prijs (in $) Marktwaarde (in miljard $) 12-Maandelijkse trailing P/E ratio
UWM Holdings Corp. (UWMC) 6,68 0,7 0.5
United States Steel Corp. (X) 23,45 6,3 2.1
Qurate Retail Inc. (QRTEA) 7,59 3,0 2.6
Sage Therapeutics Inc. (SAGE) 38,93 2,3 3.1
Bio-Rad Laboratories Inc. (BIO) 734,34 22,0 3.3

 

UWM Holding Corp. UWM Holdings opereert als een hypotheekverschaffer. Het bedrijf verkoopt en verschaft residentiele hypotheekleningen in de Verenigde Staten en heeft meer dan 8,600 werknemers in dienst. In november kondigde UWM Holdings de lancering aan van MI Buster, een product dat hypotheekverzekeringen (MI) elimineert voor leners die meer dan 10% hebben betaald. Traditioneel gezien vereiste MI een aanbetaling van minimaal 20% om van deze regeling af te zien. MI Buster is beschikbaar voor conventionele aankoopleningen van $ 200.000 of meer, evenals voor bepaalde leningen met een hoog saldo.

 

United States Steel Corp. United States Steel is een staalproducent actief in zowel de Verenigde Staten als Europa. Het bedrijf vervaardigt staalproducten van hoge kwaliteit, waaronder haar bekende XG3 versterkt staal product. Het bedrijf is actief in zowel de automotive, bouw, energie en verpakkingsindustrie. U.S. Steel heeft de capaciteit om 26,2 miljoen ton staal te produceren. Op 9 december kondigde het bedrijf aan dat het samen zal gaan werken met Norfolk Southern Corp en The Greenbrier Companies Inc. om lichter en effectievere gondola-achtige treinwagons te gaan produceren. Gondeltreinstellen worden gebruikt voor het vervoer van los bulkmateriaal, waaronder rollen, houtsnippers, staalplaten, erts en metaalschroot.

 

Qurate Retail Inc. Qurate Retail is een e-commerce dienstbedrijf dat 218 miljoen huishoudens voorziet via 7 retailmerken: QVC, HSN, Zulily, Frontgate, Ballard Designs, Garnet Hill en Grandin Road. Het bedrijf heeft partnerships met televisienetwerken, e-commerce sites, streamingproviders, sociale netwerken, mobiele apps en magazines over heel de wereld en biedt video en digitale commerciediensten.

 

Sage Therapeutics Inc. Sage Therapeutics is een biofarmaceutisch bedrijf dat therapieen ontwikkelt voor mensen met hersenbeschadigingen. Het bedrijf richt zich op ziekten en aandoeningen van de hersenen op het gebied van depressie, neurologie en neuropsychologie. De firma verkoopt onder andere ZULPRESSO, een medicatie voor mensen met postpartun depressie en werkt aan een aantal andere medische producten. Op 30 september eerder dit jaar kondigde het bedrijf een groter nettoverlies aan en een 12,1% jaarlijkse (jaar-op-jaar) vermindering in netto omzet. Het bedrijf zegt dat zowel haar onderzoeks- als ontwikkelingskosten hoger zijn uitgevallen dan verwacht.

 

Bio-Rad Laboratories Inc. Bio-Rad Laboratories ontwikkelt en produceert een breed scala aan producten ter behoeve van life-science onderzoek en klinische diagnostische markten. Klanten van het bedrijf zijn doorgaans universiteiten en onderzoeksinstellingen, biotechnologie- en farmaceutischebedrijven en toegepaste laboratoria. Het bedrijf is internationaal actief en is werkgever van zo’n 7,800 mensen wereldwijd. 

 

Beste groeiaandelen 2022

Hieronder volgen de beste aandelen voor 2022 op volgorde van het groeimodel, dat een bedrijf een waardering geeft gebaseerd op een 50/50 weging gemeten van hun meest recente kwartaallijkse jaar-op-jaar earnings per share (EPS) groei. Zowel verkopen als totale verdiensten zijn cruciale factoren bij het meten van het succes van een bedrijf op deze manier. 

 

Om deze reden maakt het rangschikken van bedrijven op slechts één groeimaatstaf een rangschikking vatbaar voor de boekhoudkundige anomalieën van dat kwartaal (zoals wijzigingen in de belastingwetgeving of herstructureringskosten) waardoor het ene of het andere cijfer niet representatief kan zijn voor het bedrijf in het algemeen. Bedrijven met een driemaandelijkse winst per aandeel of een omzetgroei van meer dan 2500% werden uitgesloten als uitschieters.

 

Beste groeiaandelen 2022 Prijs (in $) Marktwaarde (in miljard $) EPS groei % Omzetgroei %
LyondellBasell Industries NV 89,11 29,7 1,490 87,4
Nucor Corp. 113,90 32,6 1,060 109,3
Steel Dynamics Inc. 62,40 12,4 931,9 118,3
Nielsen Holdings PLC 20,31 7,3 1,300 5,5
Westlake Chemical Corp. 92,24 11,8 942,2 61,0

 

LyondellBasell Industries NV. LyondellBasell Industries NV is een in Nederland gevestigde multinationale raffinaderij van plastic en chemicaliën. Het bedrijf produceert een breed scala aan chemicaliën, polymeren en brandstoffen. Het is ook de grootste licentiegever van polyolefinetechnologieën en de grootste producent van polypropyleenverbindingen. De producten van LyondellBasell worden in meer dan 100 landen verkocht.

 

Nucor Corp. Nucor is een fabrikant van staal en staalproducten met vestigingen in heel Noord-Amerika. Het bedrijf maakt een breed scala aan producten van koolstofstaal en gelegeerd staal, waaronder staven, balken, platen, elektrische leidingen, precisiegietstukken, stalen bevestigingsmiddelen, geïsoleerde metalen panelen, stalen roosters en meer. Het verkoopt ook zowel ferro- als non-ferrometalen. Op 13 december kondigde Nucor aan dat het had ingestemd met het verwerven van een meerderheidspositie in California Steel Industries Inc. (CSI). Nucor zal een totaal aandelenbelang van 51% kopen in twee afzonderlijke aankopen: één van een dochteronderneming van Vale S.A. (VALE) en de andere van JFE Steel Corp. (JFE). Het 50% aandelenbelang gekocht van Value heeft een contante aankoopprijs van $ 400 miljoen. De aankoopprijs van het resterende belang van 1% van JFE Steel werd niet bekendgemaakt.

 

Steel Dynamics Inc. Steel Dynamics is een staalproducent en metaalrecycler met vestigingen in de Verenigde Staten en Mexico. Het bedrijf produceert warmgewalst, koudgewalst en gecoat plaatstaal, evenals constructieve stalen balken en vormen, koud afgewerkt staal, staafstaalproducten, stalen balken en andere producten. Het produceert ook vloeibaar ruwijzer en verwerkt ferro- en non-ferroschroot. Steel Dynamics heeft een staalproductie- en coatingcapaciteit van ongeveer 13 miljoen ton op 31 december 2020. Op 16 december gaf het bedrijf winstverwachtingen voor het vierde kwartaal van 2021 tussen $ 5,46 en $ 5,50 per verwaterd aandeel. Dit vertegenwoordigt een record driemaandelijkse winst per aandeel voor het bedrijf.

 

Nielsen Holdings PLC. Nielsen Holdings is een wereldwijd data- en analysebedrijf dat zich richt op de media-industrie. Het bedrijf biedt doelgroepmeting, doelgroepresultaten, inhoud en andere analyses. Nielsen biedt meet- en analysediensten aan in meer dan 55 landen.

 

Westlake Chemical Corp. Westlake Chemical is een maker en leverancier van petrochemicaliën en polymere materialen, waaronder bouwproducten, infrastructuurmaterialen, verpakkingen, gezondheidsproducten, auto’s en consumptiegoederen. Het bedrijf heeft ongeveer 14.700 werknemers in dienst en is wereldwijd actief. Voor het derde kwartaal van 2021, eindigend op 30 september, rapporteerde Westlake een negenvoudige stijging van het netto-inkomen op een robuuste groei van de netto-omzet YOY. De driemaandelijkse netto-omzet, netto-inkomsten en EBITDA behaalden bedrijfsrecords, gedreven door hogere verkoopprijzen en marges.

Aandelen met het meeste momentum

Momentum beleggen is een beleggingstrategie die draait rondom het investen in aandelen waarvan de prijs sneller is gestegen dan die van de rest van de beurs als geheel. Momentum beleggers zijn van mening dat aandelen die het beter doen dan de rest van de beurs dit vaak blijven doen, gebaseerd op een aantal factoren. Vaak zie je ook dat andere beleggers ook investeren in dergelijke aandelen, waardoor de prijs nog verder omhoog gaat. Dit zijn de aandelen die het beste gepresteerd hebben de afgelopen 12 maanden:

 

Aandelen met het meeste momentum Prijs (in $) Marktwaarde (in miljard $) 12-Maandelijkse trailing total return (%)
Gamestop Corp. 114,59 11,0 944,0
Upstart Holdings Inc. 140,64 11,5 377,2
Devon Energy Corp. 40,36 27,3 169,6
Continental Resources Inc. 43,28 15,8 153,7
Alcoa Corp. 52,59 9,8 144,2
Russel 1000 Index Niet beschikbaar Niet beschikbaar 25,5

 

GameStop Corp. GameStop is een speciaalzaak die games en entertainmentproducten aanbiedt via haar e-commerce-eigendommen en winkels. Het exploiteert een keten van 4.816 winkels in de VS, Canada, Australië en Europa. Het verkoopt hardware, software voor videogames, gameaccessoires en andere entertainmentproducten. Het bedrijf opereert voornamelijk onder de namen GameStop, EB Games en Micromania. De aandelen van GameStop zijn dit jaar enorm gestegen te midden van de ‘meme’-aandelenwaanzin. Voor het derde kwartaal van 2021, eindigend op 30 oktober, rapporteerde GameStop toenemende nettoverliezen ondanks een groei van de netto-omzet met 29,1% jaar-op-jaar.

 

Upstart Holdings Inc. Upstart Holdings is een leenplatform met kunstmatige intelligentie (AI) dat is gericht op het verbeteren van de toegang tot betaalbaar krediet en het verminderen van de risico’s en kosten waarmee zijn bankpartners worden geconfronteerd. Het platform maakt gebruik van machine learning om risico’s te identificeren en meer aanvragers goed te keuren dan traditionele leenmodellen. Het bedrijf heeft op 30 september 2021 $ 16,7 miljard aan leningen verstrekt.

 

Devon Energy Corp. Devon Energy is een onafhankelijk olie- en aardgasexploratie- en productiebedrijf. Het bezit een portefeuille van activa in de VS en houdt zich voornamelijk bezig met de exploratie, ontwikkeling en productie van olie, aardgas en NGL’s. Het bedrijf had op 31 december 2020 1.400 mensen in dienst in de VS.

 

Continental Resources Inc. Continental Resources is een olie- en aardgasexploratie- en productiebedrijf. Het is de grootste pachter en een van de grootste producenten in het Bakken-olieveldgebied van North Dakota en Montana. Het bedrijf had 1.201 mensen in dienst in de VS , per 31 december 2020.

 

Alcoa Corp. Alcoa is een toonaangevende producent van aluminium-, bauxiet- en aluminiumoxideproducten. Het bedrijf bedient klanten in de aluminiumindustrie over de hele wereld. Alcoa heeft toegang tot bauxietreserves in zeven wereldwijde mijnen en een portfolio van zeven aluminiumoxideraffinaderijen, onder andere. Op 13 december kondigde het bedrijf de sluiting aan van zijn aluminiumsmelter Wenatchee Works in de staat Washington. De verhuizing kost $ 75 miljoen aan herstructurering en aanverwante kosten voor de ontmanteling van de smelterij, die een aluminiumsmeltcapaciteit van 146.000 ton had.

De beste aandelen 2022 kopen – Beleggen in de beste aandelen 2022

Via Freedom24, een product van Freedom Finance Europe, kan je als belegger direct toegang krijgen tot de aandelenmarkt en zo de kans hebben te investeren in zowel Nederlandse, Europese als Amerikaanse aandelen en indexfondsen.

 

Naast enkel handelen in al beursgenoteerde, wereldwijde aandelen, kan je via Freedom24 ook investeren in IPO’s

 

Op deze manier kan je aandelen kopen tegen de initiële prijs, voordat het daadwerkelijke, publieke handelen begint. Je kunt al geld verdienen door de aandelen te verkopen zodra deze op een exchange of beursvloer verhandeld worden en de lock-up periode voorbij is. Aandelenkoersen kunnen wel tientallen tot honderden procenten gestegen zijn in deze, vaak korte periode.

Enkele van de meest veelbelovende IPO’s 2022 zijn:

  • Discord
  • TikTok
  • Klarna
  • Reddit

Al deze bedrijven zullen medio 2022 de beurs op gaan en beleggers die een account hebben op Freedom24 zullen als eerste toegang hebben tot de initial public offering trading, nog voordat de aandelen verhandelbaar worden op grote exchanges als DEGIRO, Binck Bank en dergelijke.

 

64% Gemiddelde koersstijging van IPO aandelen voordat de lock-up periode afgelopen is * gemeten op 28-10-2021. In het verleden behaalde resultaten geven geen garantie voor de toekomst. Beleggingen in aandelen en andere financiële instrumenten houden altijd het risico van kapitaalverlies

 

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170