Britse Pond raakt laagste punt in 31 jaar aan na uitspraken May

Europese aandelen doen het steeds beter op de beurs, alsmede Aziatische aandelen. De FTSE100 doet het super goed in Europa, nu de Britse pond daalt tot haar laagste punt in 31 jaar. De Engelse overheid gaat richting een ‘hard Brexit’ waarin controle over immigratie diensten belangrijker schijnt te zijn voor het volk dan EU markt toegang. Hoewel de overheid pas begin volgend jaar alle handelscontracten gaat herzien, daalt de Pond alsmaar verder.

In de Eurozone waren winsten vrij laag. Aan de andere kant van de oceaan deed de CAC40 het beter dan de DAX, welke nog steeds verliezen ondergaat van lage handelsvolumes tijdens de vakantiedag, maandag. Eerder gister middag stond de DAX wel in de plus, namelijk 0.44% en de FTSE100 maarliefst +1.69%. Amerikaanse aandelen deden het ook goed en olieprijzen daalden enigszins. WTI blijft boven USD 48 per vat.

De Britse Pond raakte haar laagste punt in 31 jaar aan, als gevolg van additioneel commentaar van de Engelse Premier. May heeft het weer eens over de ‘hard Brexit’ gehad, wat voor haar volgers misschien leuk is, maar niet voor de valuta. In een interview op BBC radio zei de premier dat zij ambitieus is in Brexit onderhandelingen, welke zij denkt, zullen gaan over een Verenigd Koninkrijk die sub-onderdeel maakt van de EU, waar zij het niet mee eens is. Dit suggereert een zelfde model als wat nu in Noorwegen gebruikt word, welke zich buiten de EU bevind maar toegang heeft tot de Europese markt op de belofte van open grenzen en handelen naar EU bepaalde regels. Dit is geen optie voor de Engelse overheid. May zei dat ze de best mogelijke deal zal sluiten en over het algemeen lijkt het erop dat de overheid de toegang tot de EU markt wel wilt laten gaan, mede dankzij de beloften gemaakt in de Brexit campagne.

Economische data in het Verenigd Koninkrijk liet zien dat de Engelse economie nog steeds sterk is, anders verlaagde de Bank of England haar rente percentages niet. Engelse construction PMI kwamen veel beter uit de bus dan verwacht in september, namelijk 53.5 in plaats van 49.2 in augustus. De voorspelling was dat het op 49.0 zou liggen. Uit onderzoek blijkt dat de bouw sector snel uitbreidt sinds mei in het Verenigd Koninkrijk. Een scherpe stijging in woonhuizen bouw ving een daling van commerciële bouw projecten op en over het algemeen gaat het goed met de sector. Nieuwe orders stegen op het snelste tempo in zes maanden en beëindigden een 4 maandelijkse daling voorheen.

Het lijkt erop dat het nu het moment is in Britse Ponden te handelen en FTSE100 aandelen te kopen.

+500

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170