Europese aandelen dalen in prijs na falen ECB marktstimulatie

Bijna alle Europese aandelen daalden vandaag in prijs (en stegen hierdoor in waarde) na zwak commentaar van ECB president Draghi monetair beleid onveranderd te laten. Olieprijzen daalden gedurende de dag enigszins tot net onder de 47 Dollar per vat, na een flinke stijging gisteren door een hoger dan verwachte afname in ruwe olie inventarissen in de Verenigde Staten wat bleek uit een rapport gepubliceerd door de Energy Information Administration. Lees in dit artikel meer over de stijging in olieprijs gisteren.

Het ECB obligatie koopprogramma daalde een vol procent kans op een rente percentage verlaging wat beleggers reden genoeg geeft aan negatieve rentepercentages te denken in de nabije toekomst. Een ECB lopend rapport welke de impact van de Centrale Bank activa koopprogramma onderzoekt, bevestigd deze gedachte. Macro-economische effecten vandaag de dag laten goed zien hoe er in de toekomst lagere rente percentages nodig zijn.

Griekenland is langzaam met haar reformatie, welke nodig is voor het afbetalen van hun staatsschuld, aldus Euro-commissaris Moscovici. Echter zei ECB’s Coeure dat het positieve signalen ontvangt uit Griekenland, maar dat het land wel moeite heeft met bepaald mijlpalen die behaald dienen te worden, om het terugbetaal programma bij te houden. Coeur zei ook dat het graag hulp ontvangt van het IMF om de situatie sneller op te lossen. Betrokken partijen hopen dat Griekenland de reformaties voor het einde van deze maand doorvoert en dat het land zich klaarmaakt voor de volgende betalingsronde.

In Spanje blijft de huidige vastgoed markt sterk, ondanks wisselvallige vertrouwensgetallen gepubliceerd in een rapport eerder vandaag. Het is dus nog steeds aantrekkelijk een vakantiehuisje te kopen in Spanje! De Spaanse huizenverkopen stegen 1.1% jaar op jaar in juli na een geweldige 19.4% jaar op jaar in juni. Deze data is waarschijnlijk beïnvloed door de uitkomst van het Brexit referendum aangezien Engelse inwoners een groot onderdeel vormen van de Spaanse vakantie vastgoedmarkt. De prijs van een gemiddeld vakantiehuis daalde met 12.8% maand op maand en met 3.6% over het gehele jaar. Vakantie huisjes in minder toeristische gebieden daalden in prijs met meer dan 6% dit jaar.

Franse Industriële productie meer gedaald dan verwacht

Franse industriële productie kwam vele malen slechter uit de bus dan verwacht met gemiddeld -0.6% maand op maand deze maand en -0.8% vorige maand, algemene productie getallen daalden met 0.3% maand op maand. Ondanks de slechtere maandelijkse getallen, verbeterden de jaarlijkse getallen enigszins, echter blijven algemene industriële productie getallen in negatief terrein. Het ondanks in Frankrijk gepubliceerde Manufacturing PMI wijst ook op blijvende contractie, dus kunnen we concluderen dat de sector voorlopig nog onder druk staat.

Olieprijzen daalden net iets meer dan 0.7% vanochtend na een meer dan 2% stijging gisteren. De Energy Information Administration rapporteerde eerder dat Amerikaanse commerciële olievoorraden met 14.5 miljoen vaten waren afgenomen vorige week, wat meer dan gebruikelijk is, waardoor olieprijzen stegen. Ook aardgas voorraden daalden met 4.2 miljoen vaten vorige week. In totaal daalden commerciële brandstof voorraden in de Verenigde Staten met meer dan 17.3 miljoen vaten, wat veel hoger was dan verwacht. Lees het laatste olie nieuws in dit artikel eerder geplaatst vandaag.

Is dit hét moment olie contracten te kopen en in bezit te houden tot na de OPEC bijeenkomst? Het lijkt er wel op.

+500

Verder lezen…

Bezoek eens de educatie afdeling met meer dan 50 artikelen over verschillende beursgerelateerde onderwerpen. Vergeet niet mijn 60 tips om succesvoller aandelen te handelen te lezen en mijn lijst 30 beste aandelen voor 2016 te bekijken. Als laatste kan je een of meerdere reviews lezen van online brokers of zelf een broker review achterlaten.

Dit soort artikelen voortaan direct per mail ontvangen?

Laat dan je emailadres achter zodat ik de artikelen voortaan direct naar je mail kan sturen (maximaal 2-3 emails per dag), geen partnermails of spam, afmelden kan altijd.

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!

 


Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170