EUR/USD bijna op laagste punt in 9 maanden

De EUR/USD stond vandaag bijna op het laagste punt in negen maanden nadat Mario Draghi, president van de Europese Centrale Bank aangaf dat het monetaire beleid van deze bank voorlopig de Verenigde Staten zal mijden.

Nadat de Europese Centrale Bank extreem lage rente niveaus had aangekondigd, zei Draghi dat het economisch herstel in Europa gevaar loopt door de spanningen in Oekraine en dat de huidige economische rapporten er al niet al te denderend uit zien. ”Verhoogde geopolitieke spanningen en ontwikkelingen in emerging-markets, kunnen slechte invloed hebben op ons economisch herstel”. Daar voegde hij later nog aan toe: ”We zijn vastberaden de verhoogde inflatie in te perken op de medium en lange termijn”. Als gevolg van de toespraak kelderde de EUR/USD.

Met GBP/USD gebeurde niet zoveel vandaag. Dit valutapaar werd vandaag wel dichtbij het laagste punt in acht weken verhandeld, waarschijnlijk omdat beleidsmakers van de Bank of England na een tweedaagse meeting hebben besloten hun benchmark  op een historisch laag van 0.5% te houden. Ook is Bank of England bereid dit jaar nog voor 375 miljoen pond aan vastgoed te investeren. Helaas staan 10-jarige Engelse staatsobligaties op hun laagste punt in bijna een jaar, wat op dit moment de U.S. Dollar een gunstigere investering maakt dan de Britse Pond.

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!

 


Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170