EUR/USD op hoogste punt sinds mid-februari

Het EUR/USD valutapaar ralliede gisteren na een uitgebracht rapport in Duitsland wat liet zien dat Consumenten Prijzen (CPI) met 0.8% gestegen waren in maart. Beleggers hadden 0.6% voorspelt. Dit jaar steeg de CPI in Duitsland met 0.3% in plaats van 0.00% vorig jaar. Deze uitgebrachte data zal het voorstel van de Bundesbank steunen monetair beleid te verzwakken en het obligatie-koopprogramma uit te breiden.

Voorheen was data uit Duitsland dit jaar niet al te goed en had de Eurozone te maken met een inflatie van 0.2% in maart. Uitgebrachte data wakkerde ook onzekerheid aan omtrent eventuele deflatie problemen.

Vandaag moet de sterkere dan verwachte data juist het tegenovergestelde effect hebben deze maand. Er word verwacht dat Eurozone inflatie data vandaag iets hoger zal uitpakken wat de gehele Eurozone hopelijk uit een negatieve inflatie doet ontsnappen.

De Euro en Brtse Pond werden bijna ondersteund door de speech tijdens de Federal Reserve bijeenkomst van Janet Yellen. Dit nieuws was sterk genoeg om eventuele angsten omtrent ‘’Brexit’’ te overkomen en zette druk op GBP/USD.

Het ADP National Employment Report liet zien dat in de Verenigde Staten werkgevers 200,000 banen hadden toegevoegd in maart, wat boven de verwachting was van economisten. Morgen wordt er nog een dergelijk rapport uitgebracht, het U.S. Labor Department’s non-farm jobs report.

Hoewel de voorspelling 194,000 banen was, was de uitgebrachte data in het ADP rapport niet sterk genoeg om de neerwaartse trend van de Dollar te doen omkeren.

Goud futures verhandelden gelijk en iets lager gisteren doordat ervaren beleggers waarschijnlijk hun long posities sloten na de stijle counter-rally achtige trend van gisteren. Hoewel de Dollar voor minder over de toonbank ging, had dit geen effect op goud. Beleggers bewogen hun gelden gisteren richting de hoger-opbrengende aandelenmarkt. Goud zou op de korte termijn wat waarde kunnen verliezen als aandelen blijven stijgen de komende tijd.

Olie eindigde iets hoger gisteren door hogere grondstofprijzen en een zwakkere dollar. Er viel kleine winst met het handelen in olie te halen toen de Amerikaanse overheid gisteren publiceerde een kleinere voorraad te hebben dan verwacht.

Volgens de U.S. Energy Information Administration zijn commerciële olievoorraden gestegen met 2.3 miljoen vaten in het einde van week 12 (24 maart). Beleggers hadden zeker 3.3 miljoen vaten olie verwacht.

Benzine voorraden daalden met 2.5 miljoen vaten en data laat zien dat de productie van benzine nog steeds aan de langzame kant is.

plus500

Delen wordt op prijs gesteld
Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!

 


Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170