EUR/USD wekelijkse fundamentele analyse 11-15 augustus voorspelling

EUR/USD werd vrijdag verhandeld tegen 1.3410 aangezien de financiële markt hevige internationale spanning ondervond. Afgelopen week stond de euro zwak. De beslissingen genomen op donderdag door de Europese Centrale Bank waren zoals voorspelt. Echter waren Drahi’s opmerking over het herstel van de Eurozone en mogelijke gevolgen van Russische sancties onverwacht.

Uitgekomen rapporten vanuit de Verenigde Staten waren afgelopen week allen positief. Fabrieksbestellingen zijn in Amerika met 1.1% gestegen in juni, terwijl slechts 0.5% verwacht werd. Met name duurzame goederen worden in de Verenigde Staten vaker besteld dan verwacht (+1.7%), en vormen samen een totaal van 45% van alle fabrieksbestellingen. Ook de ISM non-manufacturing index is gestegen van 56 naar 58.7 in juli.

De Amerikaanse handelsbalans staat op dit moment op een tekort van 41 miljard Dollar terwijl deze in mei nog op een tekort van 44.7 miljard Dollar stond. Het afbetalen gaat kennelijk sneller dan verwacht.

De stemming in Europa kan grimmiger worden als volgende week donderdag de Verenigde Staten hun GDP rapport publiceren. Na met meer dan 3% per jaar gegroeid te zijn, verwachten economen dat de Duitse economie in het afgelopen kwartaal ietwat gekrompen is. Niet omdat het slecht gaat in Duitsland, maar omdat de meesten dachten dat dit het jaar zou worden waarin Europa uit de schuldencrisis kwam, wat nu, met alle spanningen in en rond Rusland, minder zeker lijkt.

Ik verwacht kwartaallijkse volatiliteit langs en een zeer miniem stijgende koers op de lange termijn in Europa. De financiële markten en de Europese Centrale Bank zijn niet verstandig bezig tegen bijna geen rente, gratis geld uit te lenen aan overheden. Neem bijvoorbeeld Duitsland, de Duitse overheid kan geld lenen tegen een rente van net iets boven de 1% voor een periode van 10 jaar.

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is de tekstschrijver en eigenaar van Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiële affiliate website 2015, 2016 en 2017 en verscheen hij als enige met een Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards op het podium. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet streeft Dennis Graham-Clarke ernaar met onlinehandelen.com in de top van 's werelds beste broker vergelijkingsportals te komen.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

[anr-captcha]

Oefen trading met €100,000 demo account
Online Handelen.com