Federal Reserve sprekers veroorzaken rally dollar

Een verandering in houding van de Federal Reserve sprekers deze week veroorzaakte een ommekeer van de dollarkoers. Vanochtend steeg de Dollar 13 punten in de Aziatische handelssessie naar 96.19. Een paar dagen geleden verhandelde de Dollar nog onder de 94 door de beslissing van het FOMC eerder deze maand.

De Dolar klom naar zijn hoogste punt ten op zichtte van een aantal valutaparen vanochtend in afwachting op data die later vandaag moet uitkomen rondom de positieve visie van de Federal Reserve op de Amerikaanse economie.

Tussen de handelssessies door steeg de Dollar al tegen een aantal valutaparen nadat James Bullard van de St. Louis Federal Reserve Bank suggereerde dat rentepercentage wijzigingen al in April doorgevoerd zouden kunnen worden.

Economische indicatoren later vandaag bevatten Amerikaanse duurzame goederen orders en werkloosheidsuitkeringen data. Positieve resultaten zullen de Federal Reserve helpen haar monetair beleid aan te passen.

‘’De commentaren van de Federal Reserve hebben geholpen, maar participanten die hun posities veranderen vlak voor het paasweekend steunen ook de Dollar,’’ aldus Shin Kasota, Chief Japan FX Strategist bij Barclays in Tokyo.

De dollar steeg 0.4% naar 112.795 ten opzichte van de yen en begaf zich vlakbij haar zes-daagse hoogste punt van 112.905. De Dollar daalde vorige week nog naar haar 17-maandelijkse laagste punt op 110.67 nadat de Federal Reserve haar rente percentage wijziging projecties voor dit jaar had gepubliceerd.

Vanochtend zagen we de uitkomst van de bijeenkomst van de Bank of Japan. Bank of Japan beleidsmakers debatteerden hevig over de voor-en nadelen over haar besluit genomen in januari om negatieve rente percentages in te voeren. Een van de beleidsmakers zei zelfs: ”als we het terug konden draaien, hadden we dat gedaan.’’

‘’Het is verstandig het negatieve rente percentage beleid terug te draaien. Maar om het nu onmiddellijk terug te draaien net na introductie zal verwarring op de markt veroorzaken en het vertrouwen in de Bank of Japan schaden. Nu we de effectieve inhoud van het nieuwe beleid nog niet weten, kunnen we het beleid in stand houden,’’ aldus een van de negen bestuursleden vanochtend.

Een ander bestuurslid zei dat het terug draaien van het nieuwe beleid ‘’uit den boze’’ is, aangezien financiële markten zich al bewegen in de richting dat het ervan uitgaat dat negatieve rente percentages intact blijven.

De Bank of Japan sneed onverwacht een negatief rentepercentage aan van -0.1% in januari in haar poging groei van de Japanse economie te waarborgen en deflatie tegen te gaan.

De aanslagen in België zorgden voor nog meer druk op de Euro en grotere kans dat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie zal verlaten, de euro daalde als gevolg in waarde.

Maar ook de Britse pond staat onder druk doordat de kans dat het verenigd Koninkrijk de Europese Unie gaat verlaten nu groter is. De Pond daalde naar $1.4081, haar laagste punt deze week. De Britse Pond zou kunnen stijgen later vandaag omdat het Verenigd Koninkrijk haar detailhandelscijfers publiceert later op de dag.

De Australische en Nieuw Zeelandse Dollar daalden beiden in waarde vanochtend door een sterkere Amerikaanse Dollar. In Nieuw-Zeeland waren de verliezen minimaal doordat de handelsbalans van het land er goed voor stond volgens publicatie eerder vanochtend.

Beleggers maken zich ook klaar voor Goede Vrijdag en de paasvakantie. Aandelenmarkten en exchanges zullen in Hong Kong, Australië, Nieuw Zeeland, Indonesië, Singapore en de Verenigde Staten gesloten zijn morgen.

Morgen is de markt gesloten. Oefen vandaag nog online handelen in aandelen en ontvang $60 gratis startkapitaal!

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is de tekstschrijver en eigenaar van Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiële affiliate website 2015, 2016 en 2017 en verscheen hij als enige met een Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards op het podium. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet streeft Dennis Graham-Clarke ernaar met onlinehandelen.com in de top van 's werelds beste broker vergelijkingsportals te komen.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

[anr-captcha]

Oefen trading met €100,000 demo account
Online Handelen.com