Geen Nintendo aandelen kopen na Pokemon Go Reality Check

Bij de lancering van Pokemon Go dacht iedereen dat Nintendo het gaming aandeel van het jaar zou worden. Op een bepaald punt na lancering stegen de aandelen van Nintendo met maar liefst 120% in waarde, waardoor Nintendo (NTDOF) 23 miljard Dollar extra markt waarde genoot.

Echter daalde de aandelen van Nintendo niet lang later met 18% (maximale dagelijkse limiet in de Verenigde Staten) toen het bedrijf haar investeerders vertelde dat Pokemon Go slechts een minimaal effect heeft op Nintendo.

Waarom? Nintendo is niet de enige eigenaar van de populaire zogenaamde augmented reality game en het ontvangt een veel kleiner gedeelte van de opbrengst van het spel dan investeerders voor ogen hadden.

Pokemon Go is namelijk ontwikkeld en onder de massa verspreid door een bedrijf genaamd Niantic. Beide Nintendo en The Pokemon Company, een van Nintendo’s dochterbedrijven, hebben geïnvesteerd in Niantic, een private holding.

Drie bedrijven lijken tot dusver dus Pokemon Go te hebben ontwikkeld en gebacked, echter bleek uit de publicatie van Nintendo dat het grootste gedeelte van de winst gaar naar Google (GOOG). Het gehele spel draait op de Google Maps functie van Google en Google pikt maar al te graag een graantje mee, ondanks hun bedrijfsmotto: Don’t be evil.

Nintendo zelf bezit slechts 32% van The Pokemon Company, welke detailhandel-en merchandise licenties bezit op de Pokemon franchise. The Pokemon Company ontvangt een licentie vergoeding en een betaling voor de samenwerking aan de ontwikkeling en uitvoering van het spel maar daar houd het op. Nintendo verdient wel geld aan de verkoop van zogenaamde Pokemon Go Plus devices, een apart verkocht apparaat die de spelervaring verbeterd.

Investeerders hadden gehoopt op een enorme financiële boost voor Nintendo, echter zijn de aandelen nu nog slechts enkele tientallen procenten hoger dan 6 juli, de lanceringsdatum van Pokemon Go. Nog vervelender en negatiever nieuws is dat Nintendo de verkopen van Pokemon GO Plus apparaten en licentie opbrengsten al had ingecalculeerd in de winst voorspelling.

Nintendo vermeldde dat ze de huidige situatie aankijken en voorlopig de financiële voorspelling van het populaire spel onveranderd laten. Als de Pokemon Go gekte blijvend is, kan Nintendo wellicht geld verdienen met de add-on functies die verkocht worden in het spel.

Pokemon Go gebruikt een verdienmodel dat vele mobiele app game ontwikkelaars gebruiken. Namelijk een gratis te downloaden spel waarin vervolgens allerlei items en foefjes verkocht worden via de App-Store, zogenaamde ‘’In-Game Purchases’’. In principe is dit de enige inkomstenbron van het spel.

Helaas is Nintendo dus geen goed aandelen om op dit moment te investeren. In plaats daarvan doet olie op het moment van schrijven het erg goed.

Verder lezen…

Bezoek eens de educatie afdeling met meer dan 50 artikelen over verschillende beursgerelateerde onderwerpen. Vergeet niet mijn 60 tips om succesvoller aandelen te handelen te lezen en mijn lijst 30 beste aandelen voor 2016 te bekijken. Als laatste kan je een of meerdere reviews lezen van online brokers of zelf een broker review achterlaten.

+500

Dit soort artikelen voortaan direct per mail ontvangen?

Laat dan je emailadres achter zodat ik de artikelen voortaan direct naar je mail kan sturen (maximaal 2-3 emails per week), geen partnermails of spam, afmelden kan altijd.

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!

 


Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170