Goud geeft al haar winst terug

Vanochtend stonden de Aziatische markten in de groen na reacties op Wall Street gisteren. De Amerikaanse Dollar behield wat winst en goud herstelde van haar daling van gisteren doordat Aziatische beleggers voordeel behaalden uit de daling om goedkoper in te kopen.

Goud ging vanochtend voor $1231,80 de ons over de toonbank. Beter dan verwachtte Chinese date had weinig effect op de prijzen van edelmetalen. Zilver steeg 27 punten naar 16.20 en deed het beter dan goud. Platinum bleef onveranderd op 991.70.

Wereldwijd bleven beleggers langs de zijlijn staan vanochtend, wachtende op uitkomst van de ‘’speciale’’ olie producenten bijeenkomst dit weekend. De meeste analisten verwachten dat de uitkomst weinig effect zal hebben op de olieprijs of productie niveau.

NewsAsia rapporteerde dat aandelen wereldwijd gestegen zijn in waarde door deze tegenslag. De S&P 500 bereikte haar hoogste punt dit jaar en en is op weg richting nieuwe recordhoogte.

China’s economie groeide met 6.7% in het eerste kwartaal vergeleken met een jaar geleden. Dit percentage werd al verwacht en het is wederom bewijs dat de stagnatie in China misschien bijna voorbij is. Industriële productie steeg 6.8% in maart vergeleken met een jaar ervoor, verwachtingen doorbrekend (5.9%). Detailhandel verkopen in dezelfde maand stegen met 10.5% in maart, iets boven de verwachtte 10.4%.

In de tussentijd, stegen fixed asset investments met 10.7% in het eerste kwartaal, wat boven de verwachtte 10.3% uitkwam.

‘’Er zijn veel beleggers die de huidige rally op de valuta markt betwijfelen, zeker wanneer de S&P 500 zo dichtbij een all-time hoogtepunt is,’’ schreef Angus Nicholson, Market Analyst bij IG in Melbourne.

The International News rapporteerde dat goud 1% daalde gisteren, verliezen doorzettend in een derde sessie terwijl de Amerikaanse Dollar aansterkte en Aziatische aandelen stegen in waarde door hoop op fris monetair beleid van globale banken.

Aziatische aandelen stegen naar hun hoogste niveaus in meer dan 4 maanden en regionale valuta daalden ten opzichte van de Dollar nadat de centrale bank van Singapore de beurs verraste door de Singapore Dollar te appreciëren op 0%.

Reuters rapporteerde dat goud stabiel verhandeld werd vanochtend na drie dagen gedaald te zijn, maar dat het voor de eerste week na drie weken gaat dalen door een sterkere Dollar en internationale aandelen.

Goud steeg gisteren naar haar hoogste punt in drie weken maar leverde deze punten gelijk weer in doordat internationale aandelen naar hun hoogste punten stegen sinds laat december. Ook de sterke Chinese economische data eerder deze week gepubliceerd en stijging van olieprijzen waren van invloed op de goudprijs.

Goudprijzen worden stabiel verhandeld na de grootste kwartaallijkse stijging in 30 jaar achter de rug te hebben in maart.

Goud is gevoelig voor stijgende rente percentages, wat de opportuniteitkosten om non-yielding activa als goud in bezit te hebben verhoogd.

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!

 


Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170