Goud laat zwakte zien

Tot nu toe is goud de best presterende grondstof op de beurs dit jaar. Goud keerde terug van wat eerdere verliezen gisteren maar eindigde nog net in de min op de rustige handelsdag. Goud wordt op dit moment verhandeld tegen 1220, $3 lager. Zilver onveranderd op 15.195 en platinum daalde $6 naar $947.40.

”Een speech onder leiding van Federal Reserve Chair Member Janet Yellen later vandaag zal het grootste effect op de goudprijs deze week hebben,” volgens Brown Brothers Harriman. De speech van vanmiddag zal plaats vinden in de Economic Club of New York.

‘’Het is haar eerste grote evenement sinds de FOMC (Federal Open Market Committee) bijeenkomst.’’ voegt Brown Brothers Harriman toe.

Het bedrijf zei dat het niet verwacht dat Yellen’s commentaar veel zal verschillen van haar laatste commentaar en statement tijdens de FOMC bijeenkomst.

‘’Ze managed de transitie en het begin van de normalisatie van het monetaire beleid met een brede consensus,’’ aldus Brown Brothers Harriman. ‘’Er werd ook niet raar opgekeken in december toen rentepercentages stegen.’’

Wereldwijd stond goud op haar laagste punt van de maand vandaag doordat de dollar steeg als gevolg van uitgebrachte economische rapporten in de VS.

Aandelen hadden het moeilijk verliezen van gisteren te herstellen en ook olie daalde doordat Wall Street de uitgebrachte economische data in de VS en de verwachtte rentepercentage wijzigingen volgende maand slechts in afwachting aannam.

De echte handelsweek is in ieder geval begonnen met economische data uitgebracht in de VS die boven consensus is uitgevallen. Persoonlijke inkomsten stegen met 0.2% en persoonlijke uitgaven 0.1% in februari. In januari waren persoonlijke inkomsten onveranderd op 0.5% en persoonlijke uitgaven waren toen 0.1% lager.

Het aantal huizen verkopen in de VS is aanzienlijk verbeterd vorige maand, de index viel 3.5% hoger uit op 109.1. Dit was meer dan twee keer dan het verwachtte 1.5%.

Gisteren werd er ook nog andere data uitgebracht, onder andere de Amerikaanse handelsbalans, die nu op $62.86 miljard in de min staat en een betere dan verwachte verbetering in de Dallas Fed Manufacturing Index (nu op -13.6, voorheen op -31.8).

Goud staat nu 15% in de plus tot nu toe dit jaar, waardoor steeds meer beleggers dit jaar in goud investeren. Echter daalde het edelmetaal enigszins door verwachtingen dat de dollar ook sterker zou kunnen worden. Over het algemeen zal goud voorlopig een safe haven belegging blijven.

Begin vandaag nog met beleggen in goud en ontvang $50 gratis startkapitaal om het handelsplatform uit te proberen. Geen eigen inleg of invoeren van creditcard/bankgegevens vereist.

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

One Response to “Goud laat zwakte zien”

  1. Bedankt voor de update OH.

Leave a Reply

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!

 


Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170