Goudprijzen worden verwacht te stabiliseren

Goudprijzen kwamen in een ommekeer terecht in de Aziatische sessie als reactie op de FOMC data gisteren gepubliceerd. Goud steeg met $4.70 in waarde naar 1228.50. Zilver steeg 46 punten naar 15.10 en platinum bleef onveranderd op 947.60. Goud is in 2016 in een rally terecht gekomen door zwakkere wereldwijde economische groei. Doordat beleidsmakers hun rentepercentages niet wijzigen, profiteert goud aangezien de grondstof competitiever wordt tegen rente-dragende activa.

Activa in het SPDR Gold Trust, ’s werelds grootste door goud-gedekte exchange-traded fund stegen 0.51% naar 819.6 ton gisteren, de eerste inflow in bijna twee weken.

Amerikaanse data eergisteren gepubliceerd liet zien dat nieuwe orders voor gefabriceerde goederen daalden in februari, ook investeerden bedrijven minder in kapitaalgoederen dan verwacht in februari.

Goud heeft haar grootste kwartaallijkse stijging achter de rug in 30 jaar, met een stijging van maar liefst 16%. De grootste reden hiervan is de lagere dollar en zwakke wereldwijde economie.

Men kocht non stop goud in het eerste kwartaal en hedge fondsen gingen van hun record short naar hun grootste netto-long posities in 13 maanden. Een sterk momentum laat zien dat goud weerstand kan verwachten op $1310 per ons.

Handel vandaag nog in goud op Trade360 en ontvang $50 gratis startkapitaal!

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is de tekstschrijver en eigenaar van Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiële affiliate website 2015, 2016 en 2017 en verscheen hij als enige met een Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards op het podium. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet streeft Dennis Graham-Clarke ernaar met onlinehandelen.com in de top van 's werelds beste broker vergelijkingsportals te komen.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

[anr-captcha]

Oefen trading met €100,000 demo account
Online Handelen.com