Goudprijzen worden verwacht te stabiliseren

Goudprijzen kwamen in een ommekeer terecht in de Aziatische sessie als reactie op de FOMC data gisteren gepubliceerd. Goud steeg met $4.70 in waarde naar 1228.50. Zilver steeg 46 punten naar 15.10 en platinum bleef onveranderd op 947.60. Goud is in 2016 in een rally terecht gekomen door zwakkere wereldwijde economische groei. Doordat beleidsmakers hun rentepercentages niet wijzigen, profiteert goud aangezien de grondstof competitiever wordt tegen rente-dragende activa.

Activa in het SPDR Gold Trust, ’s werelds grootste door goud-gedekte exchange-traded fund stegen 0.51% naar 819.6 ton gisteren, de eerste inflow in bijna twee weken.

Amerikaanse data eergisteren gepubliceerd liet zien dat nieuwe orders voor gefabriceerde goederen daalden in februari, ook investeerden bedrijven minder in kapitaalgoederen dan verwacht in februari.

Goud heeft haar grootste kwartaallijkse stijging achter de rug in 30 jaar, met een stijging van maar liefst 16%. De grootste reden hiervan is de lagere dollar en zwakke wereldwijde economie.

Men kocht non stop goud in het eerste kwartaal en hedge fondsen gingen van hun record short naar hun grootste netto-long posities in 13 maanden. Een sterk momentum laat zien dat goud weerstand kan verwachten op $1310 per ons.

Handel vandaag nog in goud op Trade360 en ontvang $50 gratis startkapitaal!

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!

 


Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170