Hedge fondsen en private equity firmas verlaten Londen

Het besluit van Engeland om de EU te verlaten heeft een groot aantal repercussies, in het algemeen op zaken die het land verlaten en hun kantoren opzetten in andere grote Europese steden. Onder deze zaken bevinden zich enkele grote Londense hedge fondsen en private equity managers die nu hun bedrijfsactiviteiten naar elders in Europa verplaatsen.

Als fintech leider was Londen lang de logische keuze voor de meeste Europese hedge fondsen en private equity groepen. Echter als het Verenigd Koninkrijk eenmaal uit de EU is, zullen asset managers moeilijkheden ondervinden hun fondsen te verkopen aan Europese beleggers.

Een paar van de grootste asset managers, M&G en Columbia Threadneedle, hebben al plannen voorbereid hun bedrijfsactiviteiten elders in de EU door te zetten en hun werknemers mee te verhuizen.

Een recente poll gehouden door marktonderzoek bedrijf Prequin, toonde aan dat van de 142 ondervraagde asset managers 7% haar bedrijfsactiviteiten liever elders in de EU voorzet. Uit de poll bleek ook dat bijna een vijfde van alle fund managers hun investeringen in het Verenigd Koninkrijk de komende 12 maanden zullen reduceren als gevolg van het referendum.

De herlocatie van alternatieve asset managers vanuit het Verenigd Koninkrijk is een kwalijke zaak voor economen en business executives die een verlies van invloed op internationaal niveau ondervinden na het besluit van Engeland de Europese Unie te verlaten.

Carl Sjostrom, head of executive reward for Europe van recruitment bedrijf Hay Group zei vrij vertaald:

‘’Van vele alternatieve asset managers wordt verwacht dat zij hun aanwezigheid in de EU blijven voortzetten om er zeker van te zijn dat zij hun fondsen kunnen blijven distribueren in het continent. Ik denk dat Brexit een schaduw zal veroorzaken op de Londense markt en dat Britse firma’s innovatiever moeten gaan handelen de komende maanden.’’

Verder lezen…

Bezoek eens de educatie afdeling met meer dan 50 artikelen over verschillende beursgerelateerde onderwerpen. Vergeet niet mijn 60 tips om succesvoller aandelen te handelen te lezen en mijn lijst 30 beste aandelen voor 2016 te bekijken. Als laatste kan je een of meerdere reviews lezen van online brokers of zelf een broker review achterlaten.

Dit soort artikelen voortaan direct per mail ontvangen?

Laat dan je emailadres achter zodat ik de artikelen voortaan direct naar je mail kan sturen (maximaal 2-3 emails per dag), geen partnermails of spam, afmelden kan altijd.

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!