Is Bitcoin een slimme investering in 2017?

Bitcoin, ’s werelds populairste en vaakst gebruikte cryptocurrency bestaat pas een paar jaar, sinds 2009 om precies te zijn. 2016 Was een goed jaar voor de digitale valuta, waarin de munt van zo’n 400 Euro naar 900 Euro per stuk in waarde steeg. Beleggingsadviseurs verwachten dat 2017 wederom een goed jaar voor bitcoin zal zijn, terwijl anderen er juist wat sceptischer over denken.

Na lang niets meer van de cryptocurrency gehoord te hebben, blijkt bitcoin weer helemaal hot en razend populair onder beleggers, met name valutahandelaren. De meeste beleggers dachten tot kort geleden dat Bitcoin inmiddels zijn hype gehad had na november 2013. Niets blijkt minder waar, daar de prijs van een enkele bitcoin vandaag de dag tegen de duizend Euro aanligt. Is bitcoin het huidige digitale goud? In deze uiteenzetting gaan we onderzoeken of bitcoin een slimme investering is in 2017.

Om te weten of iets een slimme investering is, moeten we eerst kijken naar het product, in dit geval de bitcoin zelf. Wat is eigenlijk een bitcoin?, zit er toekomst in en waarom kopen beleggers ze? Neem er even een kop koffie bij en bekijk de onderstaande video welke zeer interessant is en u meer inzage geeft in de populariteit en werking van bitcoin en andere cryptovaluta. De video is gemaakt door VPRO’s Tegenlicht in 2015 maar op moment van schrijven zeer actueel en accuraat.

Feit is dat er door duizenden mensen ieder moment van de dag gehandeld wordt in bitcoins. Hier komt bij dat men de valuta tegenwoordig zelfs via exchanges kan verhandelen als ieder ander valutapaar, tegen andere valuta. Ook kan men de Bitcoin ruilen tegen andere cryptocurrencies of mining kracht (gHash).

2016 was een goed jaar voor de technologische sector, met name de FinTech sector maar niet voor alle andere beleggers. Het verenigd Koninkrijk stapte terug uit de vrije handelszone en immigratiewetten door te stemmen de Europese Unie te verlaten, de zogenaamde Brexit, Europa zeer zwak achterlatend en bijna tot financieel overgeven dwingend. In de Verenigde Staten verkoos men een president die ontzettend fierce uitspraken doet voor een land met triljoenen Euro’s schuld. Ieder BRIC land schoot zichzelf in de voet: In Brazilië zagen we corruptie, in India zagen we demonetisation, in Rusland Crimea en in China niet werkende leningen. In het Midden Oosten leek het of alle olievaten letterlijk in brand stonden.

Logischerwijs is het gevolg nu, dat bijna alle gangbare en populaire valuta ontzettend dalen, met als gevolg dat de meeste beleggers toevlucht zoeken in goud. Sommige dividend beleggers blijven echter de inefficiënties op de huidige financiële markt misbruiken en de bitcoin trekt een enorm sentiment aan van juist dit type belegger, de bitcoinprijs richting nieuwe hoogtepunten brengende.

Wanneer we alles op een realistische wijze berekenen, zien we dat zo’n 15 miljard Dollar het budget is wat een Chinese of Arabische soevereine staat wel kan ‘’gokken’’ op een nieuwe investering en neem maar van mij aan dat zij dit ook al tijden overwegen. Als je zelf (pensioen)fondsmanager bent of hedge fondsmanager, dan weet je precies waar ik het over hebt: de vlucht naar kwaliteit, effect op het huidige clientele en de zoektocht naar winst, het hele totaalpakket.

Wie had er immers ooit verwacht dat de term ‘’de vlucht naar kwaliteit’’ ooit zou worden gebruikt in de context van een activa die het grotere publiek eerst associeerde met illegale drugsverkopen op het deep web een jaar geleden? Tijden veranderen, en in de beleggingswereld gebeurd dit nu eenmaal heel, heel snel.

Er valt met zekerheid te voorspellen dat een bitcoinprijs van zo’n $2.000 a $3.000 later dit jaar, volkomen realistisch is, een stijging van 100 a 200 procent, vergeleken met de huidige prijs. Hoewel het altijd lastig is om de toekomst te voorspellen, heb ik de afgelopen weken uitvoerig onderzoek gedaan en zal hier stellen welke scenario’s we in aller waarschijnlijkheid kunnen verwachten in 2017.

Als we terugkijken naar 2015, steeg bitcoin van 313 Dollar naar 431 Dollar, oftewel 37%. Vorig jaar steeg de vraag naar bitcoin enorm doordat China kapitaal stromen aanscherpte en de Yuan systematisch devalueerde. Voorspellingen dat venture capital zou toenemen werden niet behaald, in 2015 haalden bitcoin bedrijven 500 miljoen Dollar op en in 2016 slechts 350 miljoen Dollar.

Wel zag bitcoin in 2016 relatief gezien prijsstabiliteit en steeg de prijs geleidelijk in een lager volatiel klimaat dan voorheen. Op steeds meer plekken kan bitcoin als geldig betaalmiddel worden gebruikt en dit zal waarschijnlijk nog verder toenemen in 2017. Vorig jaar vond ook de zogenaamde halvering op bitcoin block rewards plaats, het aantal bitcoin als beloning voor het succesvol oplossen van wiskundige formules. Rond juli dit jaar zal er weer een halvering plaats vinden, waardoor het moeilijker word voor bitcoin miners om bitcoin te verdienen. Als gevolg worden alle bitcoins in omloop meer waard.

Dit jaar begon de bitcoin op een van de hoogste punten ooit en op moment van schrijven is een bitcoin ongeveer duizend Euro waard. Een prijs die sinds laat 2013 niet meer behaald is tot nu toe. Echter verwacht men dit keer geen bubbel, de grootte en rekenkracht van het bitcoin mining netwerk, welke de transacties valideert en bevestigt, is enorm gegroeid.

De vraag naar bitcoin als gangbare valuta blijft waarschijnlijk het hele jaar toenemen. China stelde kapitaal stromen te verbieden en wederom haar valuta te devalueren om exporteurs te beschermen. De vraag naar bitcoin in India is enorm toegenomen doordat de overheid besloot de hoogste biljetten in het land niet als geldig betaalmiddel meer te hanteren. Een stijgende Amerikaanse Dollar draagt er aan bij dat emerging markets alternatieven zoeken t.o.v fiat valuta, aangezien schuld gedenomineerd in Dollars feitelijk duurder worden in bezit te houden.

2017 Zal waarschijnlijk het jaar zijn waarin de bitcoin officieel de dominante digitale valuta van de wereld word, gebruikt en geaccepteerd door duizenden (web)winkels, restaurants, hotels en verkopers. Naast bitcoin zijn er een aantal alternatieve digitale valuta, ook wel ‘alt coins’ genoemd. De meest populaire alt coins zijn Litecoin, Ethereum en Zerocash. Sommige altcoins beweren betere en geavanceerdere technologie te gebruiken vergeleken met bitcoin. Toch blijft Bitcoin de nummer 1 met een market cap van zo’n 18 miljard Dollar.

Conclusie Bitcoinprijs 2017

Dus, wat zal er met de bitcoin gebeuren in 2017? Sommige analisten speculeren dat de prijs ongeveer verdubbeld naar $2,100 per Bitcoin tegen het einde van dit jaar, terwijl anderen juist weer claimen dat de waarde van Bitcoin zal dalen en dat Ethereum enorm in waarde zal stijgen, door het hebben van betere software en technologie. Er zijn zelfs mensen die beweren dat een Bitcoin meer dan $5,000 waard zou zijn tegen het einde van het jaar, dit vind ik een beetje ver gezocht. Persoonlijk zie ik de waarde van Bitcoin stijgen gezien het gelimiteerde aanbod en geopolitieke gebeurtenissen wereldwijd welke de prijs zullen doen toenemen.

Aanvankelijk heb ik na mijn uitvoerig onderzoek zelf ongeveer 400 Euro aan Bitcoin gekocht en 60 Euro aan Ethereum via deze website. Ik heb hiervoor mijn creditcard gebruikt, de aankoop ging soepel en verliep binnen een minuut. De Bitcoin en Ethereum die ik gekocht heb kan je zien in de onderstaande screenshot. Aanvankelijk is het nog een kleine investering maar bij goed resultaat ben ik niet bang meer te investeren. In de artikelen de komende dagen ga ik u uitleggen hoe u een bitcoin wallet kan aanmaken en hoe u via uw bank of credit card Bitcoins kunt kopen en verhandelen. Als u dit nu al wilt doen raad ik aan deze website te bezoeken.

Is het verstandig bitcoins te kopen in 2017

Plus500

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

One Response to “Is Bitcoin een slimme investering in 2017?”

  1. gij bent nu een rijke vent of nie

Leave a Reply

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!

 


Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170