Olie in rebound – beleggers wachten Doha bijeenkomst af

Ruwe olie prijzen kwamen in een ommekeer terecht, vanochtend vroeg tijdens de Aziatische sessie, maar de markt zal zich voornamelijk koest houden met de Doha bijeenkomst op het oog, later deze maand, waarbij productieleiders een eventuele productiestilleging zullen overwegen.

Op de New York Mercantile Exchange werd lichte, zoete, ruwe olie futures voor mei verhandeld tegen $38.07 per vat, $0.80 of 2.2% hoger, tijdens de Globex electronische sessie. Juni Brent olie futures stegen $0.66 of 1.7% naar $40.09 per vat op de London ICE Futures exchange.

Prijzen daalden ’s nachts nadat beleggers beter gekeken hadden naar Amerikaanse energie sector data, welke liet zien dat er een groei was van 1.4 miljoen vaten in de benzine voorraad, in tegenstelling tot een daling zoals de vorige zes weken.

De data liet zien dat ondanks de daling in olieprijzen, de totale voorraden olie en benzine producten wederom gegroeid is naar historische hoogtepunten, 1,1 miljoen vaten meer, tot 1.357 miljard vaten.

‘’De rebound in Azië wordt voornamelijk veroorzaakt door short-covering. Prijzen zullen waarschijnlijk fluctueren tijdens de bijeenkomst op 17 april,’ zei een olie analist bij een Australische bank.

Overbevoorrading is de voornaamste oorzaak geweest van lagere olieprijzen, welke op dit moment 30% lager liggen dan deze datum vorig jaar. De voorgestelde productie stillegging bood tijdelijke uitkomst maar de markt is nog steeds aan het twijfelen of de productie stillegging wel gaat gebeuren, aangezien Iran en Saudi Arabië niet mee te willen lijken werken.

Iran heeft geweigerd haar productie niveau aan te passen en zegt te blijven pompen tot productie niveau op het punt is van voor de productiesancties op het land.

Iran’s olie minister zei vorige week dat het land hogere export getallen draaide in maart. Iran produceerde vorige maand 250,000 vaten per dag meer, in totaal meer dan 2 miljoen vaten per dag. Saudi Arabië, een van de bedenkers van het voorstel, indiceerde dat het niet mee zou doen als Iran niet mee doet.

‘’De markt wacht af tot de bijeenkomst. Tot dan, tenzij er plotselinge veranderingen in retoriek van belangrijke spelers zal plaatsvinden, zal de markt afwachten,’’ aldus Barnabas Gan, grondstoffen analist bij OCBC.

Nymex herformuleerde het benzine voorraad rapport voor mei met +3.37%. Het benchmark benzine contract steeg met 222 punten naar $1.4034 per gallon en mei diesel futures verhandelden tegen $1.1432, of 175 punten hoger.

ICE gasolie voor april wisselde van handen tegen $334.50 per metrische ton, $11.00 hoger dan gisteren verwacht werd.

+500

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is de tekstschrijver en eigenaar van Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiële affiliate website 2015, 2016 en 2017 en verscheen hij als enige met een Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards op het podium. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet streeft Dennis Graham-Clarke ernaar met onlinehandelen.com in de top van 's werelds beste broker vergelijkingsportals te komen.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

[anr-captcha]

Oefen trading met €100,000 demo account
Online Handelen.com