Olieprijzen dalen – Amerikaanse consument meer geld om uit te geven

Olie, olie en nog eens olie, de hele wereld lijkt te blijven zwemmen in een enorm zwembad gevuld met olie. OPEC heeft besloten de kraan open te houden en het zwembad te doen overlopen. Saudi Arabie en de UAE waren gisteren beiden aanwezig op de OPEC conferentie. Leden moesten stemmen over de huidige olie productie output. Ze hebben besloten een overbodige 2 miljoen extra tonnen olie per dag bij te pompen. Dat is op zijn minst gezegd meer dan genoeg olie om het zwembad te doen overlopen.

Ruwe olie en Brent olie zakten gisteren beiden meer dan $5.00. Ruwe olie daalde nog eens $5 in de Aziatische sessie en bereikte een prijs van 68.87 waar Brent olie 44 cent verloor tot 72.45. Krantenkoppen van gisteren doen een gunstige kerst vermoeden qua consumenten uitgaven. Elke minuscule daling in de olieprijs heeft direct effect aan de pomp en een lagere gas en elektriciteit rekening als gevolg. De timing kon niet beter, verwacht word dat Amerikanen dit jaar enorm veel zullen uitgeven tijdens kerst en met lagere kosten aan de pomp en voor het huishouden houden zij nog meer geld over in de portemonnee om uit te geven met kerst.

De beslissing valt niet overal even lekker, veel landen zijn afhankelijk van hun olie export. Velen hadden verwacht dat OPEC haar olie productie zou dalen om zo de olieprijs kunstmatig hoog te houden. Echter besloot de organisatie na een zes uur durende onderhandeling, toch het tegenovergestelde te doen. Met name Saudi Arabie, wie het meeste macht heeft onder de OPEC leden, wilde de productie niveaus hetzelfde houden. Het niet ondernemen van actie is slecht nieuws voor bepaalde olie producerende landen als Rusland, Nigerie en Venezuela, welke een prijs van ten minste $90 per vat moeten krijgen voor hun olie om aan hun economische doelstellingen te voldoen.

Lagere olieprijzen kunnen ook de olie boom van de United States tegen houden, welke voornamelijk afhankelijk is van hogere prijzen. In de tussentijd maken OPEC leden als Saudi Arabie, Kuwait, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten zich minder zorgen om de lagere olieprijzen omdat zij een hoge financiële reserve van zo een $2.5 triljoen hebben opgebouwd aan spaarkapitaal.Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170