Opinie: de enige 3 ETFs die u moet bezitten

Sommige beleggers denken dat er twee typen portfolios zijn: een normale-vanille aanpak met brede index fondsen, of een handvol individueel uitgekozen aandelen die verwacht worden beter te presteren.

Echter, is er een middenweg die bereikt kan worden door nog steeds gebruik te maken van laag-kostende Exchange Traded Funds. Een aantal wel-gefundeerde fondsen zijn in staat beleggers tactische keuzes te bieden welke leiden tot bredere diversificatie en gelimiteerd risico.

Uit genoeg onderzoeken blijkt dat actief management een recept is voor onderperformance. Feitelijk presteerden twee-derde van alle investment managers die individueel large-cap aandelen kozen slechter dan hun bechmark vorig jaar. Op de langere termijn presteren 82% van alle actieve large-cap fondsen slechter dan de algemene markt over de afgelopen 10 jaar.

Maar, voor die beleggers die hun portefeuilles een subtiele draai willen geven, is het investeer in deze ETF’s een actieve aanpak en zonder te veel risico.

Hier zijn de drie fondsen die bij elkaar opgeteld een winnende portefeuille vormen:

Een REIT fonds voor inkomen

Het is al hetzelfde verhaal sinds het begin van het 0% rente beleid onder centrale bankiers: inkomens beleggers hebben geen veilige plek om substantieel winst te draaien op het moment. Mede door de junk-bond implosie van een paar maanden geleden, is het idee grote emissies achteraan te gaan met hoog risico, niet meer zo aantrekkelijk voor hen die met pensioen zijn of dit bijna zijn.

Echter, een bepaald segment van de markt biedt uitzonderlijke consistentie in stabiliteit en inkomens potentieel: Real Estate Investment Trusts.

Er zijn zeker wat REITs die het niet zo goed gedaan hebben de afgelopen jaren, maar investeren in een breed fonds als Vanguard REIT ETF stelt u in staat volatiliteit te verlagen en mee te gaan met de algemene trend.

Gebaseerd op de afgelopen vier kwartaallijkse distributies, brachten Vanguard REIT ETFs meer dan 4% op tegen huidige prijs. Ook is het fonds goedkoop in aankoop met slechts een expense ratio van 0.12% of $12 per jaar per $10,000 geïnvesteerd.

Hoewel de ETF voornamelijk gefocust is op vastgoed ontwikkelingen is het wat breder, 26% van alle activa bevinden zich in detailhandel REITs, 17% in woon REITs en 12% in gezondheidszorg en kantoren REITs.

Op het eerste opzicht zijn veel beleggers niet onder de indruk van de performance van vastgoed investeringsmaatschappijen, zeker door de grote stieren-markt de afgelopen 5 a 6 jaar. Maar het is belangrijk te onthouden dat het uiteindelijk om de lange termijn gaat en niet om korte termijn winsten. Een totale winst van 75% over de laatste 5 jaar na kosten laat het potentieel van significante winsten zien, zelfs voor slapende REITs.

Stabiliteit via een laag-volatiel ETF

Aangezien de Amerikaanse aandelenmarkt voorzichtig blijft en China’s economische groei problematisch, zullen de meeste beleggers angstig zijn betreft volatiliteit. Maar gelukkig zijn de aandelen in het PowerShares S&P 500 Low Volatility ETF speciaal ontworpen om volatiliteit in uw portefeuille te limiteren. Dit fonds is gelijkwaardig aan een typisch S&P 500 index fonds maar richt zich meer op lagere-volatiele keuzes en is gefocust op grote consumenten namen als Coca-Cola Co. en General Mills Inc. Feitelijk bevinden zich 23% van de totale activa van het fonds in consumenten staples.

De S&P 500 zelf richt zich meer op tech giganten als Apple Inc., Microsoft Corp. en Facebook Inc. Meer dan 20% van een standaard S&P 500 portefeuille is gealloceerd richting de informatie technologie sector.

Natuurlijk beweegt u zich een klein beetje weg van groei potentie als u weg blijft van deze tech bedrijven maar voor beleggers die zich meer zorgen maken over gelimiteerde volatiliteit dan het achterna zitten van snelle Silicon Valley bedrijven met super hoge verdiensten, is het PowerShares S&P 500 Low Volatility ETF juist nu een goede keuze.

Het fonds kost iets meer om te onderhouden, jaarlijks 0.25%, dus $25 per $10,000 die u investeert. De opbrengst is boven de 2% op dit moment, wat beter is dan 10-jarige staatsobligaties.

Groei via een breed Biotech fonds

Het groei potentieel van biotech aandelen is enorm, maar de pareltjes zijn moeilijk te identificeren. Als alles goed gaat, worden nieuwe medicijnen goed gekeurd en vervolgens gekocht door een ontzettend groot farmaceutisch bedrijf. Maar als het fout gaat, is al het onderzoek voor niks geweest en dalen de aandelen enorm doordat het onprofitabele biotech bedrijf geen waarde meer kan bieden aan investeerders.

Een diversificatie van uw investeringen in de sector kan u helpen verlies te minimaliseren en gigantisch opwaarts potentieel creëren. Mijn favoriete manier om deze trend te bespelen op het moment is via het SPDR S&P Biotech ETF.

Er zijn andere groei-georienteerde gezondheidszorg en biotech investeringen die u kunt doen, maar de manier waarop het SPDR S&P Biotech ETF is geformuleerd doet mij geloven dat dit fonds een beter alternatief is. Bedenk dat het concurrerende biotech fonds iShares Nasdaq Biotechnology ETF bijna 25% van haar activa in een van de drie top posities heeft. Dit is in contrast tot het SPDR S&P Biotech ETF, welke slechts 7% van haar activa in de top drie posities heeft.

Een ander voordeel is dat het SPDR S&P Biotech ETF een waar groei aandeel is in biotechnologie, focussend op kleinere bedrijven in plaats van gevestigde biotech bedrijven die hun grootste groei al achter de rug hebben. In de Verenigde staten hebben de top drie holdings uit het fonds Acadia Pharmaceuticals Inc., Medivation Inc. en Neurocrine Biosciences Inc. iets meer dan $15 miljard markt kapitalisatie. Terwijl de top drie holdings in het iShares Nasdaq Biotechnology ETF, Amgen Inc., Gilead Sciences Inc. en Biogen Inc. meer dan $300 miljard waard zijn.

Het SPDR Biotech ETF is niet duur in onderhoud, met een lage kosten van 0.35% of $35 per jaar per $10,000 geïnvesteerd.

Biotech is een spannend groei gebied doordat deze bedrijven de ziekten van de toekomst zullen bestrijden, vechtend tegen kanker en Alzheimer en andere belangrijke, vaak voorkomende ziekten. Kleine-en mid-cap spelers hebben hele hoge plafonds maar blijven risicovolle en volatiele investeringen.

Een divers fonds als het SPDR S&P Biotech ETF biedt beleggers toegang tot veel groei potentieel en limiteert risico.

Meer informatie over de ETF fondsen besproken in dit opinie artikel kunt u verwerven door contact met mij op te nemen per email of live chat.

Laat uw email adres achter om dit soort artikelen voortaan direct in uw email inbox te ontvangen!

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is de tekstschrijver en eigenaar van Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiële affiliate website 2015, 2016 en 2017 en verscheen hij als enige met een Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards op het podium. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet streeft Dennis Graham-Clarke ernaar met onlinehandelen.com in de top van 's werelds beste broker vergelijkingsportals te komen.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

[anr-captcha]

Oefen trading met €100,000 demo account
Online Handelen.com