‘s Werelds top 10 Technologie bedrijven

Als je de technologische sector in de gaten hebt gehouden de laatste maanden, heb je misschien al opgemerkt dat de top 10 technologie bedrijven voornamelijk bestaat uit Amerikaanse namen en merken. Wel zijn twee van de tien bedrijven Chinees en een enkel bedrijf Koreaans.

De namen op deze top 10 technologie bedrijven lijst heb ik gebaseerd op de Forbes Global 2000 list 2018. Aan de top van deze lijst vinden we voornamelijk grote banken en komt het grootste technologie bedrijf, Apple, pas op de achtste plek. De Forbes lijst is gebaseerd op jaarlijkse verkopen, winst, activa, marktkapitalisatie en marktwaardering.

Apple

Actuele marktwaarde: $995.50 miljard.

Herinner jij nog dat Apple bijna failliet ging? In 1997 nam Steve Jobs de leiding over van een bijna failliet gaan technologiebedrijf waarvan hij zelf medeoprichter was. Vandaag de dag zijn Apple’s mobiele telefoons en media devices niet meer weg te denken uit onze samenleving. Ook digitale content als apps en clouddiensten zien we voorlopig niet verdwijnen.

>> Apple aandelen kopen

Samsung

Actuele marktwaarde: $765.26 miljard

Samsung Electronics Co. Ltd. werd opgericht in 1969 en bestaat sindsdien uit drie afdelingen: consumenten electronica, informatietechnologie en mobiele communicaties en device solutions. Slechts weinig mensen buiten Zuid Korea weten dat Samsung een conglomeraat is met zijtakken in bijna elke sector, van scheepsbouw tot levensverzekeringen. Op moment van schrijven is meer dan een vijfde deel van de gehele Koreaanse export in handen van Samsung. Samsung is het bekendste om haar electronica. In 2014 introduceerde Samsung de Galaxy S5 en de Samsung Gear toestellen in meer dan 125 landen.

>> Samsung aandelen kopen

Microsoft

Actuele marktwaarde: $855.40 miljard

Na enkele jaren in de schaduw van Apple gelopen te hebben, is de Microsoft Corporation (MSFT) herrezen met een drastisch veranderd business plan en een hele nieuwe houding. Het bedrijf moet het voornamelijk hebben van maandelijkse betalingen voor het gebruik van haar wereldbekende Office software en clouddiensten. Microsoft is ook nog steeds actief op de hardware markt met haar Surface lijn laptops. Voor nu heeft Microsoft het maken van smartphones even een halt toegeroepen door de grote concurrentie met Apple en Google Android. Ook is het bekend dat Microsoft hevig aan het investeren is in artificial intelligence.

>> Microsoft aandelen kopen

Alphabet

Actuele marktwaarde: $756.85 miljard

Vandaag de dag is dit bedrijf beter bekend als Google maar terug in de tijd, in 2015, wilde Google zich juist herstructureren naar Alphabet. Naast het bezitten van ’s werelds bekendste zoekmachine, heeft Alphabet ook al Google’s zijprojecten in handen. Denk bijvoorbeeld aan life-extension bedrijf Calico of Google’s smart home project, genaamd Nest. Alphabet bezit ook Google Venture, een bedrijf wat startups helpt, net als Google Capital.

>> Google aandelen kopen

Intel

Actuele marktwaarde: $220.33 miljard

Intel is op moment van schrijven ’s werelds tweede grootste bedrijf in het maken van semiconductor chips. Veel mensen hebben thuis een X86 serie chip in hun pc of laptop. Cloud expansion is ook een gebied waarin Intel investeert. In een recente persvoorlichting gaf Intel aan cloud computing te willen gebruiken als manier ter modernisering van bedrijven.

>> Intel aandelen kopen

IBM

Actuele marktwaarde: $112.47 miljard

Opgericht in de jaren ’80 om een gepatenteerde ‘’computing scale’’ te ontwikkelen, is International Business Machines (IBM) het oudste bedrijf op deze lijst. Het blijft een van ’s werelds meest gerespecteerde merken, ondanks het feit dat het zijn bekendste lijn personal computers verkocht heeft aan het Chinese Lenovo in 2005. IBM maakt nog steeds hardware en software voor bedrijven en heeft veel geïnvesteerd in hosting, consulting en cloud services over de gehele wereld.

>> IBM aandelen kopen

Facebook

Actuele marktwaarde: $434.66 miljard

Met een maandelijks gemiddelde van 2.27 miljard gebruikers, is Facebook Inc. enorm exponentieel gegroeid sinds haar oprichting in februari 2004. Hoewel het bedrijf nu tegen een duidelijke groeilimiet aankijkt, probeerde Facebook door te groeien met acquisities als Instagram en WhatsApp.

>> Facebook aandelen kopen

Hon Hai Precision

Actuele marktwaarde: $6023.96 miljard

Ook wel bekend als de Foxconn Technology Group is Hon Hai Precision. Een multinational die electronica produceert in Taiwan. Amerikaanse klanten voor haar diensten en producten zijn onder andere Apple, Amazon en Microsoft. Hon Hai opereert vanuit 12 enorme Chinese fabrieken en in landen van Brazilië tot Maleisië.

>> Hon Hai Precision aandelen kopen

Tencent

Actuele marktwaarde: $356.11 miljard

Technologische producten en internet gerelateerde diensten zijn enkel een zijtak van Tencent, een Chinees conglomeraat. Het bedrijf is een van ’s werelds grootste gaming bedrijven en het bezit o.a Fortnite. In China zelf is Tencent voornamelijk bekend van haar web portal en instant messaging diensten. Ook bezit het bedrijf de Chinese rechten op een aantal internationale franchises, waaronder de filmrechten van de James Bond franchise van MGM en de Star Wars franchise van Disney.

>> Tencent aandelen kopen

Oracle

Actuele marktwaarde: $190.38 miljard

Oracle Corporation (ORCL) is een computer hardware en software ontwikkelaar, gevestigd in Californië. Het bedrijf specialiseert zich voornamelijk in database management systemen. Oracle heeft significante investeringen gedaan in de toekomst van cloud computing voor bedrijven.

>> Oracle aandelen kopen

Wist je dat je al deze aandelen en meer kunt verhandelen op o.a Plus500, DeGiro en Markets.com?

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!

 


Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170