Valuta markten beginnen korte handelsweek

Vanochtend waren valuta markten vrij stil omdat Japan een lentefeest heeft vandaag en beleggers zich klaar maken voor de paasvakantie en kortere handelsweek. De economische kalender is vrij leeg deze week met weinig risicovolle data. Grondstoffen en valuta werden stabiel verhandeld aangezien beleggers vorige week al winst behaald hadden. De daling van de Amerikaanse dollar hielp de grondstoffen pijlsnel in waarde te doen stijgen. De Dollar en Euro stegen daalden vanochtend beide 0.2% ten op zichtte van de yen naar 111.35 yen en 125.59 yen, respectievelijk. De Nieuw Zeelandse dollar daalde 0.6% t.o.v. de yen naar 75.34 yen en de Australische Dollar daalde 0.4% naar 84.43 yen.

De Japanse overheid heeft besloten meer economisch stimulerende maatregelen te nemen om onzekerheid over haar economie te doen verminderen, zeiden hooggeplaatsten afgelopen vrijdag. Van premier Shinzo Abe wordt verwacht dat hij tijdens de Group of Seven summit in laat mei de nieuwe maatregelen zal publiceren.

De Japanse economie gaat niet zo lekker door langzamere consumptie en vermindering van economische groei in China. Nationaal Bruto Product getallen in Japan waren voor het eerste kwartaal niet best. Door de huidige situatie heeft Japan echt meer economische stimulatie nodig en de oppositie weet dit en begint dit ook steeds vaker te melden.

De offshore yuan daalde voor de tweede dag op rij doordat China’s centrale bank de dagelijkse referentie ratio heeft verlaagd naar haar laagste punt sinds januari, de stijging van de Dollar de afgelopen dagen zorgde voor verdere dalingen van Aziatische valuta. De yuan daalde 0.2% ten op zichtte van de dollar naar 6.4760.

Beleggers meldden dat een verdere daling in ruwe olie, welke net omgekeerd is van haar 2016 hoogtepunten afgelopen vrijdag, een schaduw creëert over risico nemers. Beleggers boekten winst nadat olieprijzen daalden door een gepubliceerd rapport door Baker Hughes over een toename in het aantal olieboorplatformen.

‘’Het is de nawerking van een lichtelijk makkelijkere algemene stemming’’, aldus Sean Callow, Senior Currency Strategist bij Westpac Bank. De Euro bleef vrijwel onveranderd ten op zichtte van de Dollar op $1.1276 aangezien beleggers nog wachten op de opening van de Europese markten. Europese Centrale Bank Chief Economist Peter Praet zei vrijdag dat de huidige koersen nog niet haar laagste niveaus hebben bereikt.

Zijn commentaar kwam een week nadat ECB President Mario Draghi de markt boos maakte door te zeggen dat hij geen verdere wijzigingen voorzag en deze niet nodig achtte na net nieuwe economische stimulatie. Hierdoor kwam de euro in een rebound terecht van haar laagste punt van $1.0821.

De Nieuw Zeelandse Dollar daalde 34 punten vanochtend en verhandelde tegen 0.6761 door een wereldwijde daling in prijs van zuivelproducten. Er heerst angst dat de impact hiervan ook de rest van de economie zal beschadigen.

De Australische Dollar daalde 22 punten maar werd nog steeds verhandeld rond haar hoogste recentelijke koers nadat beleggers winst geboekt hadden doordat AUD eindelijk boven de 0.78 uitkwam. In Australië geeft Reserve Bank Gouverneur Glenn Stevens samen met zijn assistent Malcolm Edey morgen een speech en dit is het enige evenement in die regio op de economische kalender deze week.

Elders zal het Verenigd Koninkrijk haar inflatie en detailhandelscijfers bekend maken, Europa zal haar zakelijk-en consumentenvertrouwen cijfers publiceren alsmede productie-en dienstverleningscijfers. Japan zal later deze week haar inflatie data kenbaar maken.

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170