3 Coronavirus-aandelen die eind 2020 zouden kunnen verdubbelen

Heel wat aandelen van bedrijven die COVID-19-therapieën en vaccins ontwikkelen, zijn dit jaar enorm gestegen. Sommige hebben ronduit astronomische winsten opgeleverd.

Denk geen seconde dat de vooruitzichten op grotere opbrengsten in de toekomst zijn afgenomen. In feite lijkt het waarschijnlijk dat de klinische vooruitgang in de komende maanden sommige aandelen veel hoger zou kunnen maken. Hier zijn drie coronavirus-voorraden die eind 2020 waarschijnlijk zelfs verdubbeld zouden kunnen zijn.

corona_aandelen_kopen

1. Novavax

Tot dusverre zijn de aandelen van Novavax (NASDAQ: NVAX) dit jaar met bijna 3.400% gestegen. Is het echt denkbaar dat de biotechvoorraad de komende vier maanden na die duizelingwekkende winst zou verdubbelen? Absoluut.

De indrukwekkende prestatie van Novavax vloeide voort uit twee belangrijke ontwikkelingen. In maart rapporteerde het bedrijf zeer goede resultaten van een onderzoek in een laat stadium van kandidaat-griepvaccin NanoFlu, dat de weg vrijmaakte voor de aanvraag voor goedkeuring door de Food and Drug Administration. Novavax kondigde begin augustus ook positieve resultaten aan van een fase 1-studie van zijn nieuwe kandidaat-coronavirusvaccin NVX-CoV2373.

Ondanks de enorme winst sinds het begin van het jaar staat de marktkapitalisatie van Novavax onder de $ 9 miljard. Dat is slechts ongeveer een derde van de marktwaarde van Moderna (NASDAQ: MRNA), een biotech die Novavax voorloopt met een COVID-19-vaccinkandidaat die zich al in fase 3-testen bevindt.

De truc voor de Novavax-voorraad om tegen het einde van het jaar te verdubbelen, is dat het bedrijf indruk maakt met zijn fase 2-onderzoeken van NVX-CoV2373 en het experimentele vaccin naar een laat stadium brengt. Novavax is al begonnen met een fase 2-studie van de kandidaat in Zuid-Afrika en is van plan binnenkort met proeven te beginnen in de VS en Australië. Moderna startte een fase 3-studie van haar COVID-19-vaccinkandidaat ongeveer twee maanden na de start van haar fase 2-studie. Als Novavax een vergelijkbare tijdlijn volgt en NVX-CoV2373 zijn potentieel waarmaakt, is het heel goed mogelijk dat de aandelen van de biotech eind 2020 op zijn minst verdubbelen.

corona_aandelen_kopen

2. Inovio Pharmaceuticals

Inovio Pharmaceuticals (NASDAQ: INO) -aandelen schoten eind juni bijna 850% omhoog. Het heeft sindsdien een aantal van die enorme winsten opgegeven, maar is dit jaar tot nu toe nog steeds bijna 330% gestegen. Het enige dat Inovio hoeft te doen om te verdubbelen, is terug te keren naar waar het nog maar twee maanden geleden was. Dat lijkt niet een al te grote bestelling.

De biotech rapporteerde eind juni positieve tussentijdse resultaten van een fase 1-onderzoek van COVID-19-vaccinkandidaat INO-4800. Dat is ook het moment waarop de voorraad begon te glijden. Toeval? Nee. Hoewel Inovio aankondigde dat INO-4800 algemene immuunresponsen vertoonde en goed werd verdragen, gaf het geen details over de niveaus van neutraliserende antilichamen (die mogelijk beschermen tegen infectie door het nieuwe coronavirus).

Maar Inovio zou twijfels over het potentieel van INO-4800 kunnen wegnemen als het experimentele vaccin goed presteert in fase 2-testen. Het bedrijf verwacht in september een fase 2/3 studie van zijn COVID-19-vaccinkandidaat te starten. Het lijkt waarschijnlijk dat Inovio later dit jaar de tussentijdse resultaten van het fase 2-gedeelte van deze studie zou kunnen aankondigen, waardoor het aandeel mogelijk een grote kans krijgt – volledig bedoelde woordspeling.

Inovio heeft ook nog een andere potentiële katalysator op komst. Het bedrijf verwacht de bekendmaking van de resultaten van een cruciale fase 3-studie die VGX-3100 evalueert voor de behandeling van cervicale dysplasie geassocieerd met HPV (humaan papillomavirus) in het vierde kwartaal van dit jaar.

corona_aandelen_kopen

3. Vaxart

Veel kleine biotechbedrijven met preklinische coronavirusprogramma’s zouden hun aandeel tegen het einde van 2020 kunnen verdubbelen, als die programma’s met succes doorgaan naar klinische tests. Vaxart (NASDAQ: VXRT) lijkt een van de meest veelbelovende van deze biotechbedrijven te zijn. Het aandeel is tot nu toe meer dan 2.200% hoger ingezoomd na een stijging van meer dan 4.700% in juli.

Net als Inovio moet Vaxart gewoon zijn relatief recente hoge cijfer terugwinnen om tegen het einde van dit jaar te verdubbelen. Dit is misschien niet zo moeilijk om uit te voeren.

De terugval van het aandeel van Vaxart was niet te wijten aan enige bezorgdheid over zijn COVID-19-vaccinkandidaat. De stap van het bedrijf om contant geld op te halen door aandelen te verkopen via zijn at-the-market-faciliteit was de belangrijkste boosdoener achter de daling van het aandeel in juli.

Nu zou Vaxart echter op weg kunnen zijn om een ​​fase 1-studie van het experimentele vaccin te beginnen na het indienen van een Investigational New Drug (IND) -aanvraag bij de FDA eerder deze maand. De twist voor Vaxart is dat het vaccin een tablet is in plaats van een injectie. Positieve fase 1-resultaten zouden een vuur moeten aansteken onder deze toch al hete biotechvoorraad.

corona_aandelen_kopen

Dubbel probleem?

Ik heb er geen enkele moeite mee om te zeggen dat Novavax, Inovio en / of Vaxart hun aandelen tegen het einde van dit jaar kunnen verdubbelen of zelfs meer. De wegen voor elke biotech om zulke opmerkelijke winsten te behalen, lijken duidelijk omlijnd.

Het is echter belangrijk voor beleggers om te begrijpen dat alle drie deze bedrijven ook aanzienlijke risico’s lopen. Er is geen garantie dat hun COVID-19-vaccinkandidaten succesvol zullen zijn in de volgende testronde; de kans op mislukking is zeer reëel. Ik ben het meest optimistisch over de kansen van Novavax op basis van de fase 1-resultaten, maar het kan nog steeds struikelen.

Risicomijdende beleggers kunnen waarschijnlijk beter wegblijven van alle drie deze biotechaandelen in de klinische fase. Agressieve beleggers zouden ze allemaal of allemaal intrigerend kunnen vinden. Houd er wel rekening mee dat het potentieel voor een prijsverdubbeling in de heup samengaat met het potentieel voor problemen.

Leren beleggen met een demo rekening?

Beleggen in crypto CFDs met Plus500

binck bank informatie map

Plus500 nieuwe indexfondsen

Win $450 met demo account

Beleggen met DEGIRO

300x250
CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!

 


Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170