Bitcoin prijs stijgt enorm door meer interesse institutionele beleggers

Een steeds groter aantal beleggers en daytraders beginnen bitcoin als geldige lange-termijninvestering en ‘’storage of value’’ te zien, in tegenstelling tot slechts een hoog volatiel, speculatief muntje.

Beleggers beginnen Bitcoin te traden tegen de Japanse Yen

Met name de Japanse Bitcoin exchange markt is flink gegroeid de afgelopen maanden, tot een punt waarin het land’s grootste financiële instellingen de valuta als geldig betaalmiddel hebben verklaard.

De SBI Group, een drie miljard Dollar groot financieel conglomeraat gebaseerd in Tokyo, heeft recentelijk SBI digitale valuta gecreëerd en een efficient ecosysteem voor beleggers die Bitcoin willen kopen met hun Japanse Yen.

Vrij vertaald zei een representatief persoon van de SBI Group in een lokale publicatie:

‘’Toen in 2014 Bitcoin exchange Mt. Gox ten onderging hadden we niet eens minimale richtlijnen, nu KYC wetgeving wordt toegepast, kunnen beleggers zich veiliger voelen.’’

Mainstream adoptie, perceptie en naamsbekendheid Bitcoin

De SBI Group stelde ook dat bitcoin nu steeds meer gebruikt wordt onder consumenten, aangezien men in Japan bij de grootste winkelketens kan betalen met de digitale munt, sinds de Japanse overheid bitcoin gelegaliseerd heeft.

Een andere grote factor die meespeelt, met name onder institutionele beleggers, is dat landen als Japan en de Filipijnen belasting op het handelen van bitcoin totaal hebben afgeschaft. In Nederland betaald een bitcoin trader nog steeds belasting in box plot 3, gelijk aan het beleggen en speculeren op de internationale valutamarkt (Forex).

Aldus SBI Group:

‘’De grootste drijfveer nu is het grote aantal institutionele beleggers, welke steeds meer interesse in de gehele FinTech sector beginnen te krijgen. Dit is geen ‘’hot money’’ maar écht geld dat tot voorheen lag te slapen en wat nu geïnvesteerd word in het nieuwe internet.’’

Met name de activatie van Segregated Witness (SegWit) op Litecoin heeft het optimisme richting SegWit activatie op Bitcoin aangescherpt en het hele Bitcoin Unlimited debacle schijnt achter de rug te zijn.

Gaat de Bitcoin prijs richting de sterren en daar voorbij?

Recentelijk onthulde Bitfuy’s vice executive chairman George Kikvadze dat high-profile beleggers tot nu toe hun echt ‘’massive investments’’ in bitcoin uitstellen, daar zij liever nog even het scaling probleem afwachten. Deze beleggers kijken nu met name naar andere opties als, Ripple (XRP) en Ethereum (ETH).

Mocht SegWit geactiveerd worden op Bitcoin en mainstream adoptie toenemen, kunnen we uiteraard een flink stijgende Bitcoin prijs verwachten de komende maanden.

Wat denk jij? Laat het mij weten in een email naar onlinehandelen247{at} gmail punt com. Reacties worden zeer op prijs gesteld.

Via de onderstaande module kan je direct via een tussenkoppeling van Onlinehandelen.com met Bitonic Bitcoins kopen of verkopen met iDeal of Bancontant.


Een alternatief is Bitcoin, Ethereum en Litecoin kopen op BTCdirect.

Lees wat ik en onze bezoekers denken van Bitonic in de uitgebreide Bitonic review
Lees wat ik en onze bezoekers denken van BTCdirect in de uitgebreide BTCdirect review

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is de tekstschrijver en eigenaar van Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiële affiliate website 2015, 2016 en 2017 en verscheen hij als enige met een Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards op het podium. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet streeft Dennis Graham-Clarke ernaar met onlinehandelen.com in de top van 's werelds beste broker vergelijkingsportals te komen.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

[anr-captcha]

Oefen trading met €100,000 demo account
Online Handelen.com