Binaire optie toezichthouders en regulatie

De handel in binaire opties is aantrekkelijk voor beleggers. De trades verlopen snel en zijn makkelijk te begrijpen, er is de mogelijkheid automatisch te handelen in binaire opties en er zijn mobiele apps beschikbaar warme beleggers kunnen handelen in binaire opties waar en wanneer ze maar willen. Jammer genoeg moeten wij op Onlinehandelen.com beleggers waarschuwen dat dit type online handelen allerlei bedrijven aantrekt die niet zakelijk ingesteld zijn, maar zijn ingesteld op het oplichten van zoveel mogelijk mensen. Dit maakt het moeilijk voor zelfs ervaren beleggers de goede brokers van de slechte te onderscheiden.

Het handelen in binaire opties valt in sommige landen niet onder enige wetgeving, maar er zijn gelukkig een aantal toezichthoudende instellingen die beleggers kunnen helpen de juiste beslissingen te maken wanneer het aankomt op het vinden en kiezen van de juiste broker. Ondanks het toezicht op sommige brokers en de bescherming die dit toezicht geeft aan beleggers, zijn er altijd toch nog beleggers die liever handelen bij ongereguleerde brokers. Gereguleerde brokers accepteren geen klanten uit de VS, en de meeste inwonenden van de VS moeten wel handelen bij ongereguleerde brokers, zelfs als dit betekend dat ze een hoger risico lopen, ondanks dat ze zichzelf hierover geïnformeerd hebben alvorens te storten.

In onze lijst binaire optie brokers staan alleen succesvol geteste brokers. Als brokers niet voldoen aan onze eisen, belanden ze op onze zwarte lijst.

Aan de andere kant, kunnen beleggers vanuit de gehele wereld makkelijk een reputabele broker vinden die onder toezicht staat, zonder al te veel problemen. Toch moet er gezegd worden, dat het onder toezicht staan geen garantie is dat de broker geen scam is, wel is het overduidelijk veel moeilijker om misleid te worden als de broker zich aan een aantal regels en wetten moet houden. Ik heb het tot mijn beroep gemaakt slechte brokers te ontmaskeren en beleggers te helpen, dus daarom zet ik soms oplichtende brokers op de zwarte lijst, zelfs voordat hun toezichthouders dat doen. Wel zijn de toezichthouders er om een reden en maken zij dit werk makkelijker. In de rest van dit artikel gaan we het hebben over toezichthoudende instellingen in de binaire opties industrie.

Binaire opties regulatie in de EU

De Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) is waarschijnlijk de meest bekende toezichthouder in de wereld van binaire opties en het is ook onderdeel van het European MiFID (Markets in Financial Instruments Directive). Volgens de Cypriotische financiële wetgeving, heeft de commissie het recht toezicht te houden, te observeren, te controleren en actie ondernemen bij disputen. Iedere broker die een CySEC licentie wilt bemachtigen dient door de inspectie van CySEC heen te komen. De broker moet niet alleen alle benodigde documenten publiceren, maar ook alle werknemers dienen door een inspectieronde te gaan.

CySEC behandeld brokers als financiële bedrijven en heeft bepaalde regels als het komt tot bonussen. De commissie viel het op dat vaak algemene voorwaarden niet duidelijk geschreven zijn en vaak bijna onmogelijk te begrijpen zijn en dat de gegeven bonus vaak gebruikt wordt om de belegger af te persen door de belegger het onmogelijk te maken zijn of haar gestorte geld op te nemen. Nieuwe regelgeving verbiedt dit soort praktijken en biedt beleggers een betere handelservaring.

De verbeteringen van CySEC eindigen hier niet. Na een periode waarin de toezichthouder meer een observant was is het nu een waakhond geworden die echt werkt aan transparantie en het voorkomen van oplichting. In het recente verleden heeft CySEC boetes uitgedeeld aan enkele brokers (zelfs gevestigde) welke zich niet aan hun regelgeving voldeden. CySEC doet hedendaags meer moeite in het controleren van alle vereiste documenten die brokers moeten tonen om het zakendoen op een legale manier te doen verlopen. Onder nieuwe regelgeving dienen brokers iedere klacht te bewaren in digitale vorm en is misleiding in het adverteren zeer streng strafbaar.

Transparantie is de belangrijkste prioriteit en er worden meer en meer procedures en regels ingesteld met de dag. CySEC vereist nu duidelijke algemene voorwaarden en duidelijke websites welke de risico’s van het handelen op de beurs aankaarten. Een actiever beleid is al bewezen beter dan een passief beleid en als gevolg is het handelen in binaire opties veiliger geworden door de nieuwe regels van CySEC.

Wat belangrijk is om te weten is dat en CySEC licentie alleen geldig is binnen het terrein van de Europese Unie. Sommige brokers gebruiken het feit dat zij CySEC gereguleerd zijn als voordeel op andere markten. De vraag is of dit soort praktijken gereguleerd worden in andere landen, aangezien CySEC geen juridische macht heeft buiten de EU.

De meest betrouwbare binaire optie brokers die onder toezicht staan van CySEC zijn:

iq option
Stockpair
anyoption
Banc de Binary
24option

Zoals hierboven al vermeld is, is het hebben van een licentie geen garantie op zuivere koffie. Er zijn veel zaken voorgevallen waarin misleiding, spam en andere frauduleuze activiteiten geleid hebben tot reactie van CySEC. Een van de meest bekende zaken is in het geval van WGM Services Ltd, het bedrijf achter de broker bekend als EZTrader. De broker managede de binaire optie handel van een belegger zonder toekomst en dit kostte de binaire optie handelaar $30.000. Zelfs voordat deze broker haar licentie verloor, stond EZTrader al op de zwarte lijst op onze website en hebben wij enkele beleggers geholpen in hun disputen met EZTrader wat een teken is van onze integriteit en devotie het online handelen veiliger en leuker te maken.

CySEC waarschuwt vaak ongereguleerde brokers om beleggers tegen fraude te beschermen. Een van de waarschuwingen van CySEC werd gegeven aan Chelestra Ltd, het bedrijf achter LBinary, welke bonusgelden toevoegde aan beleggers rekeningen zonder toestemmingen en het klankenvertrouwen beschadigde door te handelen op de binaire optie rekeningen van binaire optie handelaren. Wij hebben deze zaak ook op de website gepubliceerd, destijds, nadat er wantrouwen ontstond over of LBinary een oplichtersbende was of niet.

Alle klachten over geregistreerde online brokers kan je hier via deze link bij CySEC aanleveren door het online formulier te doorlopen en alle benodigde informatie te versturen.

Het is aan te raden te subscriben op het Onlinehandelen.com Youtube kanaal waar de komende weken videos gepubliceerd zullen worden rondom binaire optie oplichting.

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is de tekstschrijver en eigenaar van Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiële affiliate website 2015, 2016 en 2017 en verscheen hij als enige met een Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards op het podium. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet streeft Dennis Graham-Clarke ernaar met onlinehandelen.com in de top van 's werelds beste broker vergelijkingsportals te komen.

Lees artikelen - Bezoek website

One Response to “Binaire optie toezichthouders en regulatie”

Leave a Reply

[anr-captcha]

Oefen trading met €100,000 demo account
Online Handelen.com